Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хората, които променят България

Даниел Пенев
Снимка: Личен архив

На добрия пример тук рядко се обръща същото внимание като на негативния. Даниел Пенев е един от хората, за които това несправедливо отношение се превръща във вдъхновение. Това е една от причините, които го предизвикват да напише книгата „Хората, които променят България“. В тази книга са събрани 30 истории за вдъхновяващи хора и каузи. 

Даниел Пенев успява да представи другата гледна точка, относно думата промяна в България. Чрез книгата си той опровергава доминиращото мнение, че у нас няма пространство за развитие и достойни каузи. Младият журналист иска да покаже, че пасивното и негативно отношение е безсмислено и непродуктивно. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ради Радев и магията на градинарството: 40 години отдаденост

На утрешния 1 август честваме един от дните, отредени за градинарите – тези хора, които посвещават времето и живота си на любимите си цветя, растения и зеленчуци. Градинарите празнуват също и на 22 септември, отбелязвайки своята преданост към земята и природата. Днес се срещаме с човек, отдал 40 години от живота си на градинарството – Ради..

публикувано на 31.07.24 в 09:16

"Искам да съм българче", или какво е бъдещето на българските училища по света

В София се проведе Академия за учители от българските неделни училища зад граница. Във форума, организиран от Асоциацията "Български език – език европейски", участваха преподаватели от 17 държави и 36 училища. Общо се обучаваха 70 души – 29 за предучилищни групи и 41 – за начален етап. Обучението е финансирано от Министерството на образованието и..

публикувано на 31.07.24 в 08:50
Теодора Иванова, Здравко Григоров, Кристина Паскалева, Камелия Спасова (от ляво надясно)

Близки срещи в далечни пътешествия

Каква е разликата между пътешественика и туриста? Кои са съвременните, необичайни пътешествия, които могат да променят живота ви? Какви са особеностите на съвременното пътешественическо кино?  Истории за откраднати обувки, за онова, което прави хората щастливи и за упоритостта на духа на пътешествениците. Това съдържа изданието на..

публикувано на 30.07.24 в 16:10

Радослав Бимбалов: Ниската избирателна активност улеснява "пазаруването на избори"

В рубриката "Разговорът" на предаването "Нашият ден" гостува Радослав Бимбалов – рекламист, писател, анализатор и общественик. Той сподели своите виждания по някои от най-актуалните теми, свързани с политическата ситуация в страната, предстоящата предизборна кампания, възможните сценарии, Европейския парламент и ситуацията в Европа, както и изборите..

обновено на 30.07.24 в 11:51

"Еразъм+" обединява България и Гърция в проект за жени, жертви на насилие

Проектът "Нови възможности за жени, жертви на насилие, чрез изкуство", реализиран по програмата "Еразъм+", е резултат от партньорство между сдружение и неправителствена организация в България и Гърция. Основната цел на проекта е да демонстрира как различни видове изкуство и арт терапия могат да окажат положително въздействие като част от формалната..

обновено на 30.07.24 в 09:28