Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ще остане ли незастроено Южно Черноморие

Новият общ устройствен план на Царево включва застрояване на нови 835 декара в парк “Странджа”

БНР Новини
Снимка: Село Варвара, Фейсбук страница

Съдбата на южното ни Черноморие и вероятността то скоро да заприлича на Слънчев бряг – този важен проблем повдига "Нашият ден". 

От 22 години Община Царево се опитва чрез общия устройствен план да застрои най-южната част от Българското Черноморие, отнемайки територии от Природен парк “Странджа”.  

Опитите на екипът на предаването да издири човек от общината за коментар търпят неуспех – нито кметът, нито главният архитект, подписал проекта, предвиждащ трикратно увеличение на урбанизацията, нито друго овластено лице вдигат телефон или откликват на поканата за разговор.

В "Нашият ден" Тома Белев обяснява какво застрояване предвижда новия устройствен план на Община Царево и напомня, че гражданите все още могат да изпращат своите становища и мнения по въпроса.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Една майка търси справедливост

Побой по расов признак или метадонова зависимост е причината за посегателство над дете в София?  Днес ще чуете как детето стана жертва на наркозависима. Защо прокуратурата спря производството срещу извършителката? Ще чуете частния случай на Оля Обрейкова.  В предаването потърсихме и коментар по темата на доц. д-р Ана Джумалиева – председател..

публикувано на 27.03.20 в 18:32

Да хакнем кризата в България

Световната здравна организация започна партньорство с глобалните технологични гиганти в разработването на софтуер, който дава възможност да се идентифицират предизвикателствата, свързани с разпространението на коронавируса, както и за изработване на технологични решения за справяне с кризата. В тази връзка у нас започва 48-часов хакатон, организиран от..

публикувано на 27.03.20 в 12:25
Проф. Иво Петров

Д-р Иво Петров: Идват слънчеви дни, ще се справим

" Пациентите не трябва да се страхуват и трябва да знаят, че могат да разчитат на нас – каза д-р Иво Петров, кардиолог, гост на рубриката "Главен герой" – Имаме възможност да приемаме и лекуваме пациенти със сърдечно-съдови заболявания и съмнения за Covid-19 . Д-р Петров успокои аудиторията, че " има достатъчно лекарства за хората, при които..

публикувано на 27.03.20 в 10:29

Топла храна в труден момент

" Ние сме най-доброто от себе си, когато служим на другите " – казва Бурхан Немутлу, управител на хотел в Банско и основател на кампанията " Топла храна в труден момент ". Когато властите затварят града и хотелите в него, Немутлу предлага на екипа си да остане и да започне да приготвя храна за нуждаещите се в града. Общината в Банско се включва в..

публикувано на 27.03.20 в 09:34

Проф. Пантев: Не всяко изпитание обединява

"Граничните ситуации изваждат и гранични характеристики – ще се покаже доброта и солидарност, но и алчност, циничност, изолационен егоизъм" – коментира Андрей Пантев, гост в рубриката "Главен герой" на рождения си ден. Разговорът неизбежно засяга граничната ситуация, в която се намираме, и как ще излезем от нея. Какъв свят ще заварим утре, когато..

публикувано на 26.03.20 в 11:55