Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Филип Буков:

Мотивирам се, когато някой ми каже, че не мога нещо

Снимка: facebook/philipbukov

Историята на госта на рубриката "Главен герой" Филип Буков може да успокои опасенията на днешните родители,че децата им не обичат четенето.

Буков разказва любопитния начин, по който стигнал до театъра. Като ученик той не обичал да чете, но разбрал, че в театъра се показват драматизации на почти всички големи произведения от литературния канон и ето как липсата на интерес към четенето води до увлечение по театъра, което прераства в любов.

Заниманията със спорт са възпитали у него самодисциплина и критично отношение към себе си, а начина, по който говори за уроците на съдбата и уроците на Стефан Данаилов - актьорът  е сред последните му ученици - разкрива, че вероятно е загърбил и неохотата да чете.  

Буков показва добро познаване на смисъла на латинските сентенции, които мнозина смятат, че долавят.

Чуйте какво разказва още Филип Буков, познат на широката аудитория от сериала „Откраднат живот“, и по какво се различава той от героя си, напористия и арогантен д-р Хаджихристев, който е готов на всичко, за да постигне целите си.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Какво е бъдещето на достъпа с въжени линии до Витоша

Какво е бъдещето на достъпа с въжени линии до Витоша? Какво се предвижда, какво може да бъде променено и с какво може да бъде улеснен достъпът до планината? За съжаление ангажименти на главния архитект на Столична община не му позволиха да участва в разговора в предаването "Нашият ден". Добре е, а може би е задължително да има гледната точка на местната..

публикувано на 22.01.21 в 14:15

Адвокатите настояват за увеличаване на нормативно признатите разходи

Софийските адвокати поискаха увеличаване на нормативно признатите разходи за всички български адвокати от 25% на 40%. Крайният срок парламентът и правителството да им отговорят е 22 януари. Ако в този срок не бъдат предприети конкретни мерки, адвокатите ще преминат към ефективни протестни действия.  Адв. Ивайло Данов, председател на Софийската..

публикувано на 22.01.21 в 12:15
Георги Киряков

Промяната на изборните правила през други закони е удар върху легитимността на изборите

Проучването на "Галъп интернешънъл" за електоралните нагласи и посланията от брифинга на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.  Ако изборите бяха днес, седем са формациите, които имат изгледи да са в Народното събрание, като за две от тях кампанията ще е решаваща. Това показват данни от независимо представително за пълнолетното население..

обновено на 22.01.21 в 11:35

Спортът по време на пандемия – полезно или опасно занимание

По време на пандемия фитнес залите са затворени и много хора тренират навън. Спортът по време на пандемия – полезно или опасно занимание е? Какви са задължителните неща, които трябва да се знаят за тренировка навън през зимата? Какви са ползите? За какво трябва да се внимава? Как трябва да бъдем облечени? Тренировките през зимата изискват повече..

публикувано на 22.01.21 в 10:55

Демографската катастрофа е резултат от трудовото и социалното законодателство

През 1905 г. на 22 януари е приет Законът за защита на женския и детския труд и по този начин се поставя началото на трудовото законодателство в България.   В действителност през 19 в. у нас не е имало никакво трудово законодателство, не са приемани закони, свързани със заплатите на работниците, продължителността на работния ден или почивката им – в..

публикувано на 22.01.21 в 09:45