Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Адв. Захари Генов отговаря на слушателски въпрос

Изсичане на гора чрез фалшив документ

Експрокурорът, адвокат Захари Генов
Снимка: БНР

Адвокат Захари Генов отговаря на въпрос, зададен от слушател на БНР в предаването “Законът и Темида“.

Марио Цоков от София е направил жалба до Специализираната прокуратура с копие до Главния прокурор, Националната следствена служба. За една дама, която с неистински документи се е възползвала и са изсечени гори, които са собственост на г-н Цоков.

Изготвено е пълномощно, което е фалшиво. След като той ми показа документите, на пълномощното няма тази нотариална заверка на подписа, която прави всеки нотариус с един четвъртит печат, в който се отбелязва регистрационният номер, датата и това, че се е явило лицето, което носи документа и че нотариусът е заверил това пълномощно.

На база на този неистински документ се е стигнало до изсичането на гора от 16 дка, която е напълно унищожена, защото в близките 50 години от нея няма да може да се реализира добив.

Другата гора също има реализиран дърводобив без ад има гола сеч.

Двамата съсобственици не са давали съгласието за тази сеч.

Чуйте отговора на адв. Захари Генов.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Защо масовите залесявания невинаги са добри за дърветата

България е европейски лидер в защитата на стари гори с над 150 000 хектара гори във фаза на старост, което е около 6-7% от всички гори в страната ни. Девет общини поеха ангажимент за опазване на старите гори на териториите си – Ботевград, Севлиево, Кюстендил, Харманли, Велико Търново, Трявна, Горна Малина, Пирдоп и Златица – вече пазят общо 1150..

публикувано на 25.09.21 в 08:30

В Кубрат – родния град на Лили Иванова

Град Кубрат е родния град на примата на българската естрада Лили Иванова. Той е трети по големина в областта след областния си център Разград и Исперих. Най-ранното писмено сведение за селището е от 1624 г. Според легендите то е създадено в началото на XV век. Тогава по тези земи господствал зъл и алчен владетел на име Еница. Той затворил всички кладенци..

публикувано на 25.09.21 в 07:55

Кауза.бг – дарителският сайт за открити и честни идеи

Кауза.БГ е проект на Националния дарителски фонд „13 века България“, в който всеки може да предложи кауза, стига тя да е родолюбива, общественозначима и близка до българското сърце. След проверката на необходимите документи и подписването на договор инициативата се публикува на дарителския сайт. Платформата за споделени проекти с непреходна стойност –..

публикувано на 24.09.21 в 12:19

Български ориентировач спасява полски колега на световното първенство в Турция

Младият български състезател по ориентиране Николай Недков прекрати участието си в световното първенство, за да спаси живота на състезател от Полша. Всичко това се случва в последния ден на състезанието. "Това е една изключително благородна постъпка, която заслужава признание и награда за феърплей." – така Полската федерация по ориентиране..

публикувано на 24.09.21 в 11:59

Георги Апостолов: Нямаме единна стратегия за опазване на децата от сексуално насилие

Тревожни са тенденции в сексуалната експлоатация и насилие над децата в онлайн пространството. Защо България не изпълнява изискванията на Конвенцията от Ланзароте за защита на децата от сексуално насилие онлайн и какви са тежките последици? Темата коментира в “Законът и Темида“ Георги Апостолов , координатор на Център за безопасен интернет...

публикувано на 24.09.21 в 11:53