Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Марио Николов: Да сбъднеш мечтата си чрез музиката

Снимка: Цецо Папазов

Марио Николов е поп певец от Русе, който наскоро се класира на трето място в международния конкурс „Music meets tourism“в Мас Паломас на Канарските острови. Марио има вече няколко авторски песни, учи поп музика в университета SOLENT в Англия, включва се в благотворителни концерти и мечтае да продължава да вдъхновява чрез музика, да развива уменията си на китара и пиано и да прославя България в различни конкурси. 

Марио Николов показа не само музикалните си възможности, но и артистичността си, с което се класира на престижния конкурс. За финал на конкурса участниците подготвят и обща песен. Марио описва участието си в конкурса като щастлива развръзка на събитията и сбъдната мечта.

„Догодина съм поканен на следващия конкурс фестивал като гост. Това е голямо признание за мен, надявах се да съм сред първите трима, радвам се, че постигнах такъв успех. Насочих се да уча във Великобратания, защото образованието там е на високо ниво и реализацията и музикалната индустрия са много добре развити. Различните формати, музикални, освен че ни дават сцена на изява, но ни дават и опити. Последната ми авторска песен се казва „Остани“. Музикалния си път започнах от хорово пеене, който ми даде голямо основа и поле за изява. Сестра ми участваше в хор и аз реших да опитам, благодарение на хора обиколих почти цяла Европа. Важно е човек да прави това, което обича, и което го удовлетворява. По-често взимам участие в благотворителни концерти, защото това ме кара да се чувствам щастлив, че съм помогнал."

Чуйте какво сподели още Марио Николов за конкурса и за своя талант пред микрофона на Ангелина Грозева. 


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Детективи и шпиони в литературата

В своето ново изследване „Детективи, разузнавачи, студена война: криминалната и шпионската литература в сравнителна перспектива“ доц. Морис Фадел проследява особеностите на класическата криминална история, присъствието на шпионския роман в българската литература през епохата на социализма и съпоставя двата варианта на шпионския роман през Студената..

публикувано на 26.10.21 в 17:30

Режисьорът Крис Шарков за премиерния спектакъл „Мяра за мяра” в Ловеч

С най-новия си спектакъл „Мяра за мяра“ ще посрещне публиката си тази вечер Драматичният театър в Ловеч. Постановката по пиесата на Уилям Шекспир е на Крис Шарков. Премиерата на спектакъла се състоя на 7 октомври и с нея беше открит фестивалът „Младите в театъра”, който тази година отбеляза 12-ото си издание. Така творчеството на големия английски..

публикувано на 26.10.21 в 14:36
Портрет на Данте Алигиери от неизвестен художник (1500-1600 г.) в кабинета на кмета на община Орвието (Терни), Италия

Проф. Каталди: Имаме нужда да прочетем Данте с нови очи

„Литературен вестник“ отбеляза с двуезичен брой 700 години от смъртта на Данте Алигиери. Идеята за този двуезичен брой е на преводачката и преподавател доц. Дария Карапеткова. Художник на броя е Борис Праматаров.  На събитието присъстваха посланикът на Италия у нас Н.Пр. Джузепина Дзара, проф. Пиетро Каталди, специалист по съдбата и литературата на Данте..

публикувано на 26.10.21 в 14:30

Киномания 2021 – 18 ноември - 5 декември – в НДК и столичните арткина

Документален филм за живота и творчеството на обичания филмов композитор Енио Мориконе ще представи „Киномания“. Тази година фестивалът ще се проведе между 18 ноември и 5 декември, а в афиша са включени наградени заглавия от големите световни кинофестивали Филмът „Маестро Енио Мориконе“ (Ennio The Maestro) е заснет от Джузепе Торнаторе и беше..

публикувано на 26.10.21 в 13:05
Надежда Шекерова (вляво), Марин Подмолов и Сейфетин Шекеров - Сефо

Пловдив събра скулптор, живописец и график в съвместна изложба

Съвместна изложба на Сейфетин Шекеров - Сефо, Марин Подмолов и Надежда Шекерова ще продължи есенния сезон в галерия „Артистика“ в Пловдив. Тя събира три поколения художници – скулптор, живописец и график от Сливен. Пластичната изразителност на Сейфетин Шекеров - Сефо ни пренася в един емоционален и прекрасен свят с цикъла си от ефирни и..

публикувано на 26.10.21 в 11:25