Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Младежката медия We Matter – всяко мнение е важно

Снимка: www.wematterdm.com

Как младежката медия We Matter насърчава учениците да изразяват мнение?

We Matter е ученическо онлайн списание, включващо текстове и интервюта по множество теми, както и креативен кът за онези младежи, които искат да споделят творчеството си с останалите.

Елвира Димитрова, основател на онлайн медията We Matter, коментира темата в “Нашият ден“:

“Всяко едно мнение е важно, всеки един човек е от значение има какво да каже и заслужава да го каже.

Фактът, че някой е по-малък или по-млад, не означава, че няма право да сподели какво мисли и в какво вярва.

По-възрастните хора имат повече опит, но в днешно време младите имат досег до толкова много информация – говорят езици, комуникират с хора от различни страни, участват в доброволчески проекти, правят кампании за събиране на средства.

Другото, на което трябва да се научим, е да можем да се изслушваме. Това, че ние вярваме в нещо, не означава, че сме 100% прави.

Списанието има за цел да даде гласност на младите. Всеки един младеж е добре дошъл да се включи. Има голяма платформа за хора, които обичат да пишат.

Наскоро стартирахме и креативен брой, така че хората, които обичат да пишат творчески – дали ще е проза, дали стихотворение – могат да се включат и там да споделят творчеството си."

Чуйте Елвира Димитрова в звуковия файл.

Снимки: www.wematterdm.com
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Защо масовите залесявания невинаги са добри за дърветата

България е европейски лидер в защитата на стари гори с над 150 000 хектара гори във фаза на старост, което е около 6-7% от всички гори в страната ни. Девет общини поеха ангажимент за опазване на старите гори на териториите си – Ботевград, Севлиево, Кюстендил, Харманли, Велико Търново, Трявна, Горна Малина, Пирдоп и Златица – вече пазят общо 1150..

публикувано на 25.09.21 в 08:30

В Кубрат – родния град на Лили Иванова

Град Кубрат е родния град на примата на българската естрада Лили Иванова. Той е трети по големина в областта след областния си център Разград и Исперих. Най-ранното писмено сведение за селището е от 1624 г. Според легендите то е създадено в началото на XV век. Тогава по тези земи господствал зъл и алчен владетел на име Еница. Той затворил всички кладенци..

публикувано на 25.09.21 в 07:55

Кауза.бг – дарителският сайт за открити и честни идеи

Кауза.БГ е проект на Националния дарителски фонд „13 века България“, в който всеки може да предложи кауза, стига тя да е родолюбива, общественозначима и близка до българското сърце. След проверката на необходимите документи и подписването на договор инициативата се публикува на дарителския сайт. Платформата за споделени проекти с непреходна стойност –..

публикувано на 24.09.21 в 12:19

Български ориентировач спасява полски колега на световното първенство в Турция

Младият български състезател по ориентиране Николай Недков прекрати участието си в световното първенство, за да спаси живота на състезател от Полша. Всичко това се случва в последния ден на състезанието. "Това е една изключително благородна постъпка, която заслужава признание и награда за феърплей." – така Полската федерация по ориентиране..

публикувано на 24.09.21 в 11:59

Георги Апостолов: Нямаме единна стратегия за опазване на децата от сексуално насилие

Тревожни са тенденции в сексуалната експлоатация и насилие над децата в онлайн пространството. Защо България не изпълнява изискванията на Конвенцията от Ланзароте за защита на децата от сексуално насилие онлайн и какви са тежките последици? Темата коментира в “Законът и Темида“ Георги Апостолов , координатор на Център за безопасен интернет...

публикувано на 24.09.21 в 11:53