Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Създател на столичен клуб: Ние сме скритото бижу на Европа

Снимка: БГНЕС

Кои са темите на деня на Мартин Михайлов, създател на едни от най-добрите Столични музикални клубове? 

“Доста често се налага да се заглеждам в политическата обстановка, все пак от това зависи средата, в която съществуваме. Винаги е по-добре да имаме едни общоприети правила, които да се спазват и да има някакъв орган, който да успява да наложи този контрол. За съжаление през последната година, може би и повече, нещата са много объркани и по тази причина се налага да следим ежедневно политическия живот в страната“, казва Мартин Михайлов в ефира на “Нашият ден“ и допълва:

Множество фактори саботират процеса, в който трябва да се осъществи тази промяна. Не мисля, че в момента се намираме в по-добра ситуация, но със сигурност старата не беше търпима.

Чужденците, с които общувам, добре виждат, че тук могат да се чувстват прекрасно. Тези, които посещават конкретно София, идват заради продукта, който се създава в нашия бранш. За съжаление на голяма част от тях не успяваме да покажем някакви забележителности, като Витоша например, не успяваме да ги качим там. Има много добро и качествено предлагане на високо европейско ниво на събитиен туризъм и кулинария. Смятам, че по отношение на нощния живот, който не е особено подкрепян на институционално ниво, ние сме скритото бижу на Европа“, казва още той в интервю за БНР.

Чуйте пълния разговор в звуковия файл.


По публикацията работи: Зоя Димитрова

БНР подкасти:

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Джевхери Гювен

Джевхери Гювен: Въпреки заплахите ще продължавам работата си

Продължаваме с рубриката ни, в която разговаряме с журналисти в изгнание, бягащи от репресивните режими в страните си. Този път турският журналист Джевхери Гювен , който живее в Германия под полицейска охрана заради заплахи за живота му, коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" какво е да живееш в страх, кой иска думите му да замлъкнат и..

публикувано на 27.01.23 в 17:25
Маргарита Шурупова

Маргарита Шурупова: Руското общество се радикализира, а инакомислието демонстративно се потиска

Тази седмица се навършиха две години от залавянето и изпращането на Алексей Навални в руски затвор. На какво е символ Навални за свободно мислещите руснаци, какво се случва в руското общество – коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" Маргарита Шурупова, руска журналистка, избягала в България от режима на Владимир Путин. Казусът – убежище..

публикувано на 27.01.23 в 16:05

Мораторната лихва за забава по гражданските дела

В рубриката на предаването "Законът и Темида" "Съвети на адвоката" адв. Захари Генов отговаря в ефир на слушателски въпроси. Мария Петкова поставя няколко въпроса към предаването: Във Варненския районен съд има заповедно производство срещу нея. Първият въпрос е "Как се изчислява мораторната лихва за забава по гражданските дела?  Може ли адвокатът да..

публикувано на 27.01.23 в 15:10
Еми Маринова

За неуловимата комбинация на грозде, вкусове и вино

Защо в България има най-много жени във винения сектор и защо истината е във виното, в "Нашият ден" разказва  Еми Маринова, винопроизводител от дунавския бряг и експерт по виното четвърта степен . Тя  гради кариера в енергийния сектор в Белгия, но решава да се върне в България, за да превърне виното и винопроизводството в начин на живот. В края на..

публикувано на 27.01.23 в 14:35

Виктория Арнаудова: Да заживееш в Ковачевица

Ковачевица е едно от най-живописните села , скрило се между склоновете на Родопи планина . Виктория Арнаудова купува къща в селото през 1973 г . Тогава тя е на 23 години. Заедно с мъжа си избират къща, която съчетава удобства за децата, но пази полъха на отминали епохи.  Селото събира низ от красиви каменни къщи, надвесени над калдъръмени..

публикувано на 27.01.23 в 13:35