Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как се става професионален видеоиграч?

| обновено на 12.09.23 в 11:15
Иван Иванов
Снимка: Фейсбук/ личен профил

Иван Иванов, известен с псевдонима Mind Control, се явява заедно с отбора си на върха на стратегическата видеоигра Dota през 2017 година в Сиатъл. Не само това, но през 2019 година той се класира на второ място в Шанхай. Какво се крие зад тези международни успехи и какво чувство е да се състезаваш срещу най-добрите в света? Иван Иванов сподели своя опит и мисли в ефира на предаването "Нашият ден".

Пътят към професионализма

Иван разказа за своята дългогодишна история с видеоигрите: "Видеоигри играя от 5-годишен, но професионално от 8. Подкрепяха ме приятелите, с които играех. Може би бях най-добрият в групата си", споделя той.

За момента на триумфа в Сиатъл, Иван споделя:

"Усещането да спечелиш срещу най-добрите е великолепно – това означава да изживееш мечтата си", казва още той.

Изграждане на умения чрез Видеоигрите

Иван Иванов също споделя важни уроци, които видеоигрите могат да предложат:

"Видеоигрите помагат за концентрация, с дисциплина и да се научиш да развиваш уменията си като човек сам. Те подобряват комуникацията, можеш да научиш и нов език." Този аспект на видеоигрите подчертава, че те не само са развлечение, но и средство за обогатяване на лични и професионални умения. Според него видеоигрите са недоразбрани и леко подценявани. 

Иван Иванов, или Mind Control, представлява историята на един човек, който превърна страстта си към видеоигрите в път към международен успех. Неговият опит показва, че постоянството, посветеността и усилията могат да бъдат наградени със съвършенство и признание в света на професионалното гейминг общество.

Снимки: Фейсбук/ личен профил 

По публикацията работи: Зоя Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Кънчо Стойчев

Кънчо Стойчев: Смислено, работещо, действено правителство в тази обстановка не е възможно

За зациклянето в българската политическа система, което обещава нови избори – разговор в "Нашият ден" със социолога Кънчо Стойчев . Шанс за положителна промяна в настоящата политическа обстановка няма, смята Стойчев. " В демократичната система основният играч са политическите партии, но нашите не са на висотата на историческия момент и на..

публикувано на 11.07.24 в 10:02

Нуждите на технологичното предприемачество у нас

Как могат да бъдат подкрепени младите хора, които имат интерес към технологичното предприемачество в България, и защо това е важно? Доц. д-р Петко Руско в, преподавател по технологично предприемачество във Факултета по математика и информатика на Софийския университет, консултатнт и ментор,  разказва в "Нашият ден" за класа по технологично..

публикувано на 11.07.24 в 09:22

BreastНelp Summer Talks – информационна среща за пациенти с рак на гърдата

Онлайн приложението BreastHelp предлага възможност за бърза и ефективна телеконсултация с водещи специалисти, както и възможността за запазване на час за преглед или образно изследване онлайн. Приложението предлага и отговори на най-често задаваните въпроси за рака на гърдата. Д-р Ваня Митова , началник на Отделението по хирургия на..

публикувано на 10.07.24 в 14:33

Силни и слаби страни на здравния туризъм у нас

Балканите стават все по-притегателна дестинация за медицинския туризъм, а България привлича 50 000 здравни туристи годишно – коментар в Lege Artis на Петър Галев от CredoWeb. Според чуждите платформи, върху които се базира статистиката, България привлича чуждестранни пациенти с големия брой здравни заведения – най-много на глава от..

публикувано на 10.07.24 в 13:45

Българската онкология – има специалисти, но системата не функционира

В началото на седмицата стана ясно, че България се включва в Европейски консорциум на националните хъбове за лечение на рак . Тази стъпка е част от идеята върху националните планове да работят организации от цяла Европа. Моментната ситуация с лечението на рак в България коментира в Lege Artis доц. д-р Ася Консулова , началник на Клиниката по..

публикувано на 10.07.24 в 12:50