Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министерството на туризма прави роуд шоу във Великобритания

Милена Тодорова: Парти туризмът не е всичко, което предлага България

| обновено на 04.12.23 в 10:40
Снимка: БГНЕС

Министерството на туризма на Република България ще представи българския туризъм на специално организирано роуд шоу във Великобритания. Събитието, което се провежда в периода от 4-и до 7-ми декември 2023 година, има за цел да представи многообразието и възможностите на българските туристически дестинации на британската публика и туристическия бизнес.

Презентациите ще се проведат в четири британски града – Нюкасъл, Манчестър, Бирмингам и Лондон. Събитието предоставя възможност за представяне на България като дестинация за целогодишен туризъм, но основният фокус ще бъде върху летните и зимните курорти, които привличат голям брой британски туристи. След презентациите се предвиждат и бизнес срещи, на които ще участват български хотелиери, туроператори и курорти.

Милена Тодорова, мениджър проекти и маркетинг в “Алианс Българско Черноморие“, обяснява значимостта на роуд шоуто: 

"Роуд шоуто е инициатива, която започнахме относително скоро. В края на 2021 г. направихме първото подобно шоу в Полша. Това е един вид маркетингово пътуване, в което група професионалисти в бранша пътуваме и посещаваме няколко от ключовите за нашите пазари градове." 

"Основната ни цел е да променим имиджа на България като дестинация, където хората отиват за по-евтина почивка и да представим всички възможности и ресурси, които можем да предложим“, казва тя.

"Бях учудена, че има хора в Полша, които не знаят, че имаме зимни курорти, не знаеха, че имаме добри възможности за семеен туризъм. В Германия имаше хора, които не знаеха нито за нашите спа възможности, нито за минералните ни извори. Не знаеха за нашите винарни, не знаеха за археологическите забележителности".

"Целта ни е да запознаем цялата професионална аудитория с всички възможности, с които разполагаме. Човек вижда от първа ръка как те са искрено учудени от това, което научават. Това, което циркулира в момента за България, е за нещо като парти дестинация, където хората отиват за по-евтина почивка. Стремим се да променим именно този имидж", разказва още в предаването Милена Тодорова.

По нейните думи роуд шоуто във Великобритания е важна стъпка за привличането на повече британски туристи и инвестиции в българския туризъм. Това представлява възможност да се разшири познанието за България като привлекателна и разнообразна дестинация за туризъм през цялата година.

Чуйте разговора в звуковия файл. 


По публикацията работи: Зоя Димитрова

БНР подкасти:

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Какво е стартъп инкубатор и как подкрепи успешна българска компания?

За десета поредна година в София се състоя ежегодният международен форум "Иновейшън експлорър" (Innovation Explorer) Дипти и Галя са две прекрасни дами, които представляват силата на университета Станфорд и цялатa му иновационна екосистема. Галя живее в София, а Дипти долетя от Швейцария във връзка със събитието "Иновейшън Експлорър", което тази..

обновено на 29.02.24 в 13:04

Кои са героите на нашето време?

Какво е да си герой? Как се раждат героите и каква е ролята им в различните исторически епохи? Нужни ли са ни герои сега и как си ги представяме? Заедно с: доц. д-р Камелия Спасова, преподавател по антична и западноевропейска литература в СУ, Димитър Кенаров, поет и журналист и Стефан Стефанов, писател беседваме върху тези въпроси. Герой в общия..

публикувано на 29.02.24 в 13:00
д-р Петранка Неделчева

Петранка Неделчева от НИМ е първата българка, избрана за член-кореспондент на Американския археологически институт

Д-р Петранка Неделчева, главен асистент в Нов български университет и ръководител на отдел "Експозиционна и международна дейност" в Националния исторически музей, несъмнено заема впечатляваща позиция в сферата на археологията и културното наследство. Нейната роля в културния живот на страната и извън нея се утвърждава с нещо повече от..

обновено на 29.02.24 в 12:03

Мултимедийната изложба за Сирак Скитник в Братислава: разговор след събитието

На 22 февруари в Братислава беше представена виртуалната изложба "Да питаме Сирака – 140 години от рождението на Сирак Скитник", организирана от проф. Боян Добрев и екип от програмата за култура "Христо Ботев" на Българското национално радио. Тази изложба беше част от празненствата, с които БНР отбеляза кръглата годишнина от рождението на своя..

обновено на 29.02.24 в 10:00

29 февруари: Поезия, объркване и добро настроение

Епизодите от живота на 29 февруари започват с поезия. Миг, пратен от една ръка, която толкова обичах, по залез ти при мен дотича подобно черен гълъб - знак. Белееше насреща пътят - мъгла таинствена, незнайна във края на вечеря тайна… Миг, малко пясъчно зърно, съдържащ в себе си един цял пясъчен часовник спрял и онемял,..

публикувано на 29.02.24 в 08:47