Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лятна връзка с България: Специалните полети, които ни връщат у дома

| обновено на 15.08.24 в 10:56
Снимка: Ани Петрова

През лятото много млади българи, живеещи в чужбина, се завръщат в родината си, за да се насладят на топлината и атмосферата на българското лято и да прекарат време със своите близки. Програмата "Полет към дома", създадена от националния авиопревозвач, предлага именно такава възможност – да улесни завръщането на сънародниците ни за летния сезон. Гергана Митова, представител на авиокомпанията, сподели в ефира на "Нашият ден" целта на програмата и как тя отговаря на нуждите на хората, които искат да се завърнат точно в летния период.

Митова обясни, че инициативата е насочена към българите, които биха искали да се завърнат у дома през лятото, да посетят Черноморието и да се срещнат с близките си. Програмата позволява на хората да закупят билети до 20 август, като пътуванията трябва да бъдат реализирани до 30 септември. Изборът на тези дати не е случаен – те включват всички празници и почивни дни, които предстоят през септември, а същевременно предоставят възможност да се възползват от топлото време и да прекарат лятната си почивка в България.

Програмата обхваща 16 европейски дестинации, сред които са големите столици като Брюксел, Цюрих, Мадрид и Лисабон. Включени са и традиционни за българите дестинации като Барселона, Малага и Прага.

По думите на Митова условията за участие в програмата са облекчени, за да могат повече хора да се възползват. Тя подчерта, че подобни програми са реализирани и в миналото, като са насочени именно към улесняване на завръщането на сънародниците ни в ключови периоди.

Чуйте разговора в звуковия файл. 


По публикацията работи: Зоя Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Допълнителното пенсионно осигуряване – какво постигнахме и какво предстои?

Неотдавна в страната ни бе завършен преглед на частното пенсионно осигуряване, извършен съвместно от няколко български институции и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). По този повод в ефира на предаването "Нашият ден" бе поканена Диана Йорданова , заместник-председател на Комисията за финансов надзор, която сподели..

публикувано на 15.08.24 в 12:29
Украински войник говори с близките си след размяна на пленници между двете воюващи страни. Януари 2024 г.

Избрано: Философски размисли за войната и личната свобода

През август в ефира на предаването "Нашият ден" припомняме някои от най-ярките интервюта и разговори. Такова е интервюто със Смилен Марков, преподавател по християнска философия във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий", излъчено през януари. В рамките на рубриката "Разговорът" на предаването Марков предлага философски анализ..

публикувано на 15.08.24 в 11:30
Икона Успение Богородично

Честваме големия християнски празник Успение на Пресвета Богородица

Днес честваме големия християнски празник Успение на Пресвета Богородица , посветен на смъртта на Божията майка. Празникът е почитан както от православните християни, така и от католическата църква. Според Светото писание на 64-годишна възраст Божията майка напуска земния живот. Богородица се молила в Елеонската планина, когато пред нея се..

публикувано на 15.08.24 в 09:25
Кюстендил - Панагия

В Кюстендил започна празникът Панагия

Традиционно в средата на август, когато църквата почита Успението на Богородица, Кюстендил отбелязва празника Панагия - Въздигане на хляба. По този повод общинският отдел "Култура и духовно развитие" в Кюстендил организира днес ритуално замесване на Богородичен хляб. Събитието е част от културния форум "Панагия", който ще се състои  утре. Обредните..

публикувано на 14.08.24 в 12:25

От Мариупол до Одеса: Героизъм и преподаване по време на война

В ефира на предаването "Нашият ден“ актрисата Горица Радева и историкът Александър Середа споделят своите лични преживявания и впечатления от живота в Украйна по време на войната, представяйки различни аспекти от живота и предизвикателствата, с които се сблъскват. Горица Радева разказва как събитията в Мариупол я шокират и вдъхновяват..

обновено на 14.08.24 в 11:13