Семейно радио

всяка събота и неделя,
от 8.00 до 11.00 часа

СнимкаПредаване за всички членове на семейството. Освен важна информация за деня се предлагат и интересни идеи за дома, бита, културни предложения за прекарване на уикенда.

Екип на предаването: Калина Станева, Александър Райчев, Ирина Вълчанова, Роза Дамянова, Аделина Александрова, Веселина Даковска, Мартина Кръстева, Кирил Чобанов, Калина Колева.

Публикации

Силвия Кацарска и Емил Кирилов в студиото на програма „Христо Ботев“

С яхта през Атлантика

В това издание на рубриката „География на сетивата“ в „Семейно радио“ поемаме с ветрохода яхта през Атлантическия океан. Наши гости са Силвия Кацарска и Емил Кирилов. Извън приключенските плавания Силвия е част от трупата на уличен театър, в който ходи на..

публикувано на 19.11.19 в 09:10
Калина Станева, Красимир Костадинов и Мария Костадинова

Красимир и Мария Костадинови на гости в "Семейно радио"

В "Семейно радио" е музикално и духово, защото гости са ни валдхорнистът Красимир Костадинов и неговата съпруга – флейтистката Мария Костадинова. Двама ду ши, надарени със способността, чрез таланта си да вдъхновяват децата да се занимават по-задълбочено с..

публикувано на 18.11.19 в 15:16
Ученици, учители и дипломати – заедно в Деня на народните будители.

Българското неделно училище в Истанбул тържествено почете народните будители

Българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Истанбул тържествено отбеляза Деня на народните будители. Събитието се проведе в „Малката България“, както българите в космополитния град емоционално наричат Екзархията. В празничния ден неделното..

публикувано на 08.11.19 в 13:25

„Мелба дизайн“ – фестивал с вкусно име

В това издание на рубриката „Домът цветно“ на предаването „Семейно радио“ поемаме към един фестивал с много вкусно име, който няма нищо общо със сладоледа, а е посветен на тенденциите в българския и световен дизайн. Наши гости са Адриана Андреева от студио..

публикувано на 07.11.19 в 14:45

Римски пазар в Русе

От няколко години всяка есен в град Русе се провежда римски пазар на крепостта „Сексагинта Приста“. Идеята да се пресъздаде всекидневният живот на римляните, обитавали Дунавския лимес, е на Регионалния исторически музей в град Русе.  Каква е..

публикувано на 06.11.19 в 13:14
Михаил Михайлов

Живот вън от кубчето

Този път радиоавтографът е на Михаил Михайлов – гост в предаването "Семейно Радио". По професия Михаил е финансов анализатор, но не това е причината за неговото гостуване. Михаил е планинар и пътешественик, който не може да си представи да остане..

публикувано на 06.11.19 в 11:25
Народният оркестър на Радио и телевизия Сърбия с ръководител Влада Панович.

Народният оркестър на Радио Белград и традициите на сръбската музикална култура

Акордеонната школа в Сърбия има дългогодишни традиции в полето на народната музика. Акордеонът е предпочитан инструмент, а майсторството на сръбските акордеонисти е признато у нас и по света. В продължение на десетилетия Радио Белград съхранява и..

публикувано на 28.10.19 в 10:44

Стенли и Локо на гости в „Моето семейство“

Станислав Сланев-Стенли и прекрасната му съпруга, актриса, певица и фурия Людмила Сланева гостуват на "Семейно радио" броени дни преди премиерата на „Чужди тела“ – дългоочаквания нов албум на музиканта. Калина Станева разговаря със семейство..

публикувано на 28.10.19 в 10:22

По света на колела

В рубриката "География на сетивата" на „Семейно радио“ гостуват пътешествениците Яна и Васко Василеви. Семейство Василеви са заклети пътешественици, чиято цел е да обиколят света с кемпер. Пътуването с кемпер няма нищо общо с катунарството,..

публикувано на 24.10.19 в 11:20
Мария Косса

Мария Косса – хореограф изследовател

В това издание на рубриката "Радиоавтограф", представена от предаването "Семейно радио", ви срещаме с чаровната и екзотична Мария Косса – хореограф и преподавател по африкански танци. Мария накратко представя себе си като артист, идеалист, мечтател и..

публикувано на 08.10.19 в 16:03