Семейно радио

всяка събота и неделя,
от 8.00 до 11.00 часа

СнимкаПредаване за всички членове на семейството. Освен важна информация за деня се предлагат и интересни идеи за дома, бита, културни предложения за прекарване на уикенда.

Екип на предаването: Калина Станева, Александър Райчев, Ирина Вълчанова, Роза Дамянова, Аделина Александрова, Веселина Даковска, Мартина Кръстева, Кирил Чобанов, Калина Колева.

Публикации

Снежана и Атанас Каралееви

Вълнения в Куба и в Мексико

В далечни и магични места по традиция ни пренася рубриката „География на сетивата“ на неделното издание на предаването „Семейно радио“. Този път специалните гости Атанас и Снежана Каралееви ни отведоха в Куба и в Мексико. Семейство Каралееви споделиха за..

публикувано на 25.02.20 в 12:17

Оги Ковачев: Планирането на пътуване ми носи много енергия

Пътешественикът Оги Ковачев беше специален гост в рубриката „Радиоавтограф“ в неделното издание на предаването „Семейно радио“. Оги Ковачев много обича да разказва за преживяното по време на пътуванията си и затова се определя като вдъхновител. Посетил е..

публикувано на 15.02.20 в 11:35

Каквото и да се случва в държавата, децата не заслужават лошите условия в болниците

За условията в болничните заведения, особено в детските отделения, за детското здравеопазване и как една държавна отговорност се превръща в лична. Инициативата „За доброто“ и нейните цели и резултати. Как доброто може да стане "заразно". Надежда Бояджиева,..

публикувано на 12.02.20 в 15:18

Кои са Пукльовците

Възможно ли е дигиталното пространство да започне да  помага на децата в реалното общуване? Оказва се, че да. Проектът „ Пукльовците “, разработен от Ставрос Ставру и Ива Груева, търси допирните точки между дигиталните игри и уменията за екипна..

публикувано на 11.02.20 в 14:23
Явор Ганев, сина му Андрей и  Калина Станева

Моето семейство: Явор и Андрей Ганеви

Те са баща и син. Явор и Андрей Ганеви. Андрей е само на 6, но вече знае, че ще бъде музикант и композитор и ще свири на пиано и виолончело. Баща му пък надали някога си е представял, че след като завърши стопанско управление в Софийския университет и дори..

публикувано на 10.02.20 в 15:20

Наследници на песента: Димитър Арнаудов

Зимните музикални вечери „Проф. Иван Спасов“ отново фокусираха интерес към програмата на Пазарджишкия симфоничен оркестър, домакин на международния фестивал под диригентството на Григор Паликаров. Гостите в зала „Маестро Георги Атанасов“ отбелязаха..

публикувано на 04.02.20 в 15:16
Пламена Колева

Суинг, кучета и пътешествия

Може би се чудите какво е общото между тези три неща? Пламена Колева, която гостува в неделното издание на предаването „Семейно радио“, разкри как едновременно се справя със страстта към суинг танците, влечението да пътешества и умението да дресира..

публикувано на 28.01.20 в 13:03
Куюмджийската къща в Самоков, картина на проф. Васил Захариев

Кой е Анжело Куюмджийски

Една много интересна и съвсем неизвестна личност – Анжело Куюмджийски, беше представена в рубриката „Моята история“ на предаването „Семейно радио“. Неговият живот е забулен в тайни и загадки, но едно е ясно – той успява да извърви пътя от Американския..

публикувано на 28.01.20 в 09:25
Кин Стоянов, малкият Йордан Момчев, Иван Момчев

Семейство и семейни приятели

Един варненски режисьор и автор гостува в студиото по повод новата си книга "Богу мили или не".  Иван Момчев, заедно със своя внук Йордан и най-близкия си приятел от детството – Кин Стоянов, говори за своето творчество, разказва спомени за своя баща –..

публикувано на 23.01.20 в 12:43
Столетницата Радка Минчева и нейната дъщеря Иванка Муратева

Столетницата Радка Минчева: Бог е сила, която владее цялата Вселена

На прага между старата и новата година Радка Минчева от гр. Баня, Карловско навърши достолепните 100 години. Родена в началото на ХХ век (31 декември 1919) в малкото село Марино поле, днес столетницата разказва в детайли целия си живот: „Помня..

публикувано на 22.01.20 в 09:45