Семейно радио

всяка събота и неделя,
от 8.00 до 11.00 часа

СнимкаПредаване за всички членове на семейството. Освен важна информация за деня се предлагат и интересни идеи за дома, бита, културни предложения за прекарване на уикенда.

Екип на предаването: Калина Станева, Александър Райчев, Ирина Вълчанова, Роза Дамянова, Аделина Александрова, Веселина Даковска, Мартина Кръстева, Кирил Чобанов, Калина Колева.

Публикации

Доц. д-р Людмил Вагалински, Калина Станева, Ирина Вагалинска

Моето семейство: Ирина и Людмил Вагалински

Археологът доц. д-р Людмил Вагалински и неговата съпруга – журналистът Ирина Вагалинска гостуваха в рубриката „Моето семейство“. Разговорът е за усещането да споделяш обща страст, мисия и посока, за платформата „Archaeologia Bulgarica” и за идеята чрез..

публикувано на 18.01.20 в 11:45
Милена Димитрова

По следите на любопитството

Милена Димитрова е журналист, писател, преподавател и не на последно място пътешественик, но да се изброят всички нейни поприща в кратка визитна картичка не е лека задача. Занимавала се е с разследваща журналистика в много от влиятелните печатни и..

публикувано на 18.01.20 в 09:25

Моето семейство: Таня и Ясен Любенови и техните деца

Няма граници за истинската любов. Дори когато майката е журналистка, а таткото – ангажиран бизнесмен. И много смелост е нужна, за да създадеш и отгледаш три деца. Но когато у дома всичко е хармонично, външните препятствия са преодолими, а светът навън е..

публикувано на 16.01.20 в 10:15
Бойка Асиова, Калина Станева и Ирина Асиова (отляво надясно)

Бойка и Ирина Асиови на гости в „Моето семейство“

В „Моето семейство“ гостуваха артистичните майка и дъщеря Асиови. Бойка Асиова е журналист и писател, чиято последна книга предстои да излезе в превод и на турски език, а дъщеря ѝ Ирина трансформира кариерата си на журналист в ежедневник с влогърство и..

публикувано на 13.01.20 в 09:15

Приключения отвъд страха

Този път рубриката "География на сетивата" на предаването "Семейно радио" ни среща с Калинка и Виктор Асенови и ни отвежда през българските върхове и пещери, чак до далечен Непал. Двамата са приключенци в истинския смисъл на думата, а в студиото..

публикувано на 10.01.20 в 08:45
Коста Костов

С любов към музиката и храната

Коста Костов е българин, който от дълги години живее в германския град Кьолн. С него ви среща Ирина Вълчанова в рубриката "Срещи в скайпа". Макар че има много и разнородни интереси, Коста определя себе си като пътуващ готвещ диджей или..

публикувано на 09.01.20 в 09:15
Мъжката група на с. Радовец поддържа локалната коледарска традиция

Живите традиции: Коледуване в село Радовец, Свиленградско

Коледуването в българския фолклорно-християнски календар е посветителен обред, който бележи важен момент от житейския път на българина – младото момче преминава в групата на ергените, готови за женитба. Предстватбеното ергенско посвещение извършва..

публикувано на 29.12.19 в 10:05
Алек, Светослава Кузманова, Веселина Даковска и Николай Христов

Едно журналистическо семейство

В „Моето семейство“ гостуват колегите от програма " Хоризонт " – Николай Христов – разследващ журналист, Светослава Кузманова – редактор и водещ, както и техният малък син Алек. Повече от 20 години заедно – между репортажите, събитията, нощните дежурства и..

публикувано на 28.12.19 в 10:30

Първата българска книжарница във Виена

"Бухница" се нарича първата българска книжарница, отворена във Виена. С една от създателките ѝ, Елица Николова, ви среща Ирина Вълчанова в рубриката "Срещи в скайпа".  Елица и съпругът ѝ Анастас решават, че във Виена има нужда точно от българска..

публикувано на 25.12.19 в 09:10

В страната на подправките с Людмила Прокопова

Основният повод за срещата с Людмила Прокопова в "География на сетивата" е скорошното ѝ пътуване до Занзибарския архипелаг – островната територия на Танзания, както и в континенталната част на африканската държава. Първото ѝ впечатление от..

публикувано на 24.12.19 в 09:25