Семейно радио

събота
от 9.06 до 11.00 часа

Предаване за всички членове на семейството. Освен важна информация за деня се предлагат и интересни идеи за дома, бита, културни предложения за прекарване на уикенда.

 Екип на предаването: Калина Станева, Мартина Кръстева, Кирил Чобанов, Антонина Тодорова и Диляна Трачева

Публикации

Марин Лесев и Мария Мира Христова показват наградата за бъдещия победител в „Старата семейна рецепта“ – кулинарна книга на Пенка Чолчева.

Търси се! Старата семейна рецепта

За втора поредна година в "Семейно радио" търсим "Старата семейна рецепта", скрита в пожълтелите листове на бабините тетрадки, в старите готварски книги в семейната библиотека или ароматна и вкусна на празничната трапеза във вашия дом. Всяка семейна..

публикувано на 21.11.23 в 10:31

Моето семейство: Боряна Холевич, талантливата ѝ внучка Дара и човекът-цвят Иван Яхнаджиев

Имало едно време една баба, която много обичала изобразителното изкуство, но още повече обичала своята седемгодишна внучка Дара, която пък обичала да рисува. Бабата била лекар по професия, но любовта ѝ към изкуството я подтикнала да отвори малка..

публикувано на 15.11.23 в 16:25
Галина и Красимир Бенямин

Моето шоколадово семейство: Красимир и Галина Бенямин

Какво се случва, когато под един покрив се съберат учител по английски и производител на биошоколад, който постоянно има нови идеи за експерименти? Рецептата за успешен семеен живот дават гостите в "Семейно радио“ – Галина и Красимир Бенямин. Двамата се..

публикувано на 14.11.23 в 16:45

Чехов и светът на децата

"Книга за семейно четене. Девет истории с деца" от Антон Чехов представяме в рубриката "Семейна библиотека". Художник на корицата и илюстрациите е младата илюстраторка Неда Ангелова, а преводът на историите – от София Бранц, Рачо Стоянов, Николай..

публикувано на 25.10.23 в 13:10
Семейство Радеви

Пътуващото семейство Радеви в търсене на пълно щастие

Ева и Явор Радеви са автори на семейния блог за пътешествия "Пълнощастие".  Те гостуват заедно с дъщеря си Елора в рубриката "Моето семейство", за да разкрият своите тайни за хармоничен семеен живот, в който никога не е скучно, защото приключенията..

публикувано на 24.10.23 в 14:37

Кулинарни магии от село Габрене

На 14-и октомври за първи път се провежда "Работилница за габренска сарма от винобой" в село Габрене. Събитието е част от Фестивал на кестена 2023, който продължава до 15-и октомври, а на него ще присъстват ученици ПГИТ "Проф. д-р Асен Златаров" - гр...

публикувано на 14.10.23 в 14:25
Христо и Димо Петкови

Моето семейство: Христо и Димо Петкови

Христо и Димо Петкови – двама братя, израснали в Габрово, във време, в което зимите били толкова снежни, че е било възможно да караш ски (или тогава не толкова популярния сноуборд) дори по улиците на града. Стара планина и нейните меки склонове също..

публикувано на 04.10.23 в 11:45

Ще развие ли радомирското Старо село поклоннически туризъм

В страната ни има няколко села, носещи името Старо село. Радомирското Старо село се намира в полите на Верила планина и в подножието на връх Дебелец, на надморска височина от около 585 м. До селото преминава автомагистрала "Струма", която осъществява..

публикувано на 30.09.23 в 08:35
Юри Стайков и Росица Мутафчиева

Да отглеждаш семейна мечта

Гости в рубриката "Моето семейство" са любителите на екстремни спортове Юри Стайков и Росица Мутафчиева, които имат една обща "семейна мечта". Тя се появява съвсем случайно по време на семейна разходка на Росица с една от дъщерите им – Ива. Изгубени сред..

публикувано на 27.09.23 в 16:05

Моят род – моята сила

Промените са неизменна част от живота ни. Понякога те са изпитание, а друг път – награда. За една такава положителна промяна и плодовете от нейната реализация разказва пред Виолета Димитрова авторката Олга Михова, която съвсем скоро издаде своята нова..

публикувано на 27.09.23 в 15:30