Семейно радио

всяка събота и неделя,
от 8.00 до 11.00 часа

СнимкаПредаване за всички членове на семейството. Освен важна информация за деня се предлагат и интересни идеи за дома, бита, културни предложения за прекарване на уикенда.

Екип на предаването: Калина Станева, Александър Райчев, Ирина Вълчанова, Роза Дамянова, Аделина Александрова, Веселина Даковска, Мартина Кръстева, Кирил Чобанов, Калина Колева.

Публикации

Мира Добрева: Старостта е възможна и може да не е страшна

Журналистът Мира Добрева представи своята книга „Столетниците – благословия или орисия“ в предаването „Семейно радио“. Мира избира 38 истории от своите 100 срещи със столетници в България и ги описва под формата на документални разкази. „Използвала съм..

публикувано на 24.11.20 в 09:35
Банско

Планинските спасители в Банско – готови за зимния сезон и за доброволчески мисии

Банско още не може да преживее стреса от внезапно приключилия зимен сезон през март. Как блокадата и страхът затвориха вратите на хотелите, светлините на сградите угаснаха, а неоновите реклами изглеждаха даже зловещо. А в планината имаше толкова много..

публикувано на 22.11.20 в 10:26
Росен Петков

Събирачът на книги

Какво ни казват книгите като културен и исторически артефакт – разказва Росен Петков – колекционер на редки и ценни книги и изследовател на печатни артефакти. Той задълбочено се интересува от материалите за изработването на книгите в своята колекция   –..

публикувано на 21.11.20 в 10:25

Историята на планината

Откриваме госта на рубриката "Радиоавтограф" на една поляна високо в Стара планина, близо до село Горановци. Това е Жоро Хаджиев -  музикант и фотограф със спортен дух, чиято най-голяма страст е да открива привидно забравени високопланински  населени..

публикувано на 19.11.20 в 18:36
Недялко Йорданов

Нека запазим във времето тежко, малко нещо от Бога и нещо човешко

Поетът Недялко Йорданов, до болка искрен, както винаги сме свикнали да го чуваме, но и с доза позитивизъм в думите си, беше Специален гост в неделното издание на предаването „Семейно радио“. Недялко Йорданов направи кратка ретроспекция на живота и..

публикувано на 09.11.20 в 09:05

Константина Петкова – една звезда от Ню Йорк до село Пчеларово

Константина Петкова е от хората, които наричаме истински съвременни будители. Завършила е оперно пеене и оперно-драматична режисура в академия "Санта Чечилия", а в момента нейното име се свързва и с направения от нея артцентър в село Пчеларово, близо до..

публикувано на 05.11.20 в 14:25

Пътуващите българи в началото на ХХ век

Необикновено пътешествие в пространството, но и във времето. Билетът за това пътуване е една изключителна книга, посветена на пътешествията на българите от началото на XX век. Книгата се казва "Българинът по света в началото на ХХ век" и в нея са..

публикувано на 04.11.20 в 17:15
Теофан Райнов

Най-великият български шпионин

Тази история, разказана в предаването „Семейно радио“, ви връща преди Освобождението. Наш гост е историкът Димитър Гилев, който ще ни запознае с изключително интересната съдба на Теофан Райнов. Според Гилев, Теофан Райнов е една от най-значимите..

публикувано на 22.10.20 в 12:50
Биляна Петрова

От Филипините до Грузия

Тя си мечтае за пътешествия от най-ранна възраст. Започва да пътува като дете с родителите си най-вече по нашите язовири и Черноморието. Първото ѝ излизане извън страната е до Истанбул. Тогава  разбира, че пътуването е нейна страст, следват нови..

публикувано на 21.10.20 в 12:05
Петър Бозаджиев

Пътешествие из земята на хобитите

Поемаме към Земята на хобитите, в която всъщност няма хобити, но е изпълнена с възможности за магически приключения. В това издание на рубриката за пътешествия "География на сетивата", традиционно представяна в предаването "Семейно радио", гостува..

публикувано на 05.10.20 в 14:20