Семейно радио

всяка събота и неделя,
от 8.00 до 11.00 часа

СнимкаПредаване за всички членове на семейството. Освен важна информация за деня се предлагат и интересни идеи за дома, бита, културни предложения за прекарване на уикенда.

Екип на предаването: Калина Станева, Александър Райчев, Ирина Вълчанова, Роза Дамянова, Аделина Александрова, Веселина Даковска, Мартина Кръстева, Кирил Чобанов, Калина Колева.

Публикации

Светослав Добрев, актьор

Актьорът Светослав Добрев: Словото и изкуството са кауза

В това, което се прави в театъра, има най-малко измама, най-малко лъжа. Хората, които се занимават с изкуство и с театър са честни, първо, към себе си, и второ, честни към онези очи, които ги гледат от салона. Защото това пространство не търпи измамата,..

публикувано на 24.05.20 в 09:54
Проф. Атанас Куртев

Проф. Атанас Куртев с онлайн концерт

В неделя, на 24 май, Мемориалният музей на Скрябин в Москва ще излъчи концерт на Атанас Куртев по всички световни онлайн канали. Записите са направени на 22 май в дома на Куртев в София. Изпълнението е на историческия роял, на който са свирили големи..

публикувано на 23.05.20 в 18:05
Владимир Тасев и Виолета Панева

Пътешествия на колела

Владимир Тасев и Виолета Панева са двойка в живота, а освен всичко останало ги свързва и страстта към колоезденето. За тях велосипедът не е просто средство за разходка в парка, а единственият начин за пътешествия и приключения. Макар физически..

публикувано на 19.05.20 в 17:08

Работилница за добрини

Само за два дни фондация „Предай нататък“ успява окаже помощ на 1200 души от домове на възрастни хора, осигурявайки им предпазни средства и храна. "Работилници за добрини" е мястото, в което ви води "Семейно радио" с водещ Ирина Вълчанова. Наш гост..

публикувано на 18.05.20 в 17:15
Николай Урумов с трио Вечерница

Николай Урумов: Не създавайте еднодневки в народната музика

Сред множеството млади народни певци Николай Урумов заема свое място в модерната изпълнителска практика. Тракиецът от Сливен отдавна получи признанието на публиката и слушателите, на музиканти, композитори и диригенти.  Юрист по образование и..

публикувано на 16.05.20 в 13:50
НГПИ „Св. Лука“ на бул. „Сливница “ № 134, архитект: Михаил Пушкаров, 1929 г.

По следите на българския архитектурен модернизъм

"Поемаме на задочна разходна из софийските улици, за да обърнем поглед към сгради, на които е възможно до този момент да не сме обръщали особено внимание. Може би защото са издържани с преимуществено прави линии и без много орнаменти. Това обаче са..

публикувано на 08.05.20 в 16:17

Детските страхове по време на криза

Детските страхове не са по-различни от тези на възрастните. Децата обаче в момента са поставени в наистина стресова ситуация. Как да им помогнем и какво да правим тогава, когато и самите ние сме парализирани от страх – това  коментира в "Семейно радио"..

публикувано на 06.05.20 в 09:05
Езерото Титикака

Смелостта няма граници

Ваня Илиева е смела, млада пътешественичка, обиколила света и отнесла със себе си красиви спомени от екзотични места. Какво е да пътуваш сам до Перу, да обиколиш езерото Титикака и да стигнеш до неговите Плаващи острови, да изкачиш Планината на седемте..

публикувано на 02.05.20 в 14:25

Събота сутрин в село Княжевско

Село Княжевско се намира в община Опан, област Стара Загора.  В сградата на кметството се срещаме с ръководството на местното читалище, самодейците от певческата група и жители на селото. С тях говорим за историята и настоящето на селото, за читалището и..

публикувано на 22.04.20 в 17:33

Хенри Дейвид Торо, „Дивите ябълки“ и идеята за дистанция

Във време на социална дистанция какво по-нормално от това да четем Хенри Дейвид Торо – американския философ и писател, отшелника, който избира в определен период от живота си да живее в изгнание в планината. Авторът на „Гражданско неподчинение“ и на..

публикувано на 19.04.20 в 13:15