Семейно радио

всяка събота и неделя,
от 8.00 до 11.00 часа

СнимкаПредаване за всички членове на семейството. Освен важна информация за деня се предлагат и интересни идеи за дома, бита, културни предложения за прекарване на уикенда.

Екип на предаването: Калина Станева, Александър Райчев, Ирина Вълчанова, Роза Дамянова, Аделина Александрова, Веселина Даковска, Мартина Кръстева, Кирил Чобанов, Калина Колева.

Публикации

Музика в сърцата на възрастните хора

Актрисата и певица Сандра Петрова е избрала нестандартен, но много въздействащ начин, за да зарадва едни от най-уязвимите сред хората, в условията на епидемична изолация. Сандра прави виртуални музикални поздрави за възрастни хора, настанени в домове и..

публикувано на 15.01.21 в 16:14
Диана Маринова

Да се потопиш в Югоизточна Азия

В това издание на рубриката „География на сетивата“ Диана Маринова ще ви отведе на дълго пътешествие в две серии към Виетнам, Мианмар и остров Борнео. Тя е човек, който обича да пътува, да открива места с особен заряд и да описва преживяванията си по..

публикувано на 14.01.21 в 11:05

Пътуване в миналото на София

Книга, рисувана и писана на ръка върху паус, която възкресява София. Това произведение е в центъра на рубриката „Моята история“, с водещ Ирина Вълчанова. Разказва я гостът на предаването „Семейно радио“ и автор на книгата „Драски по софийските работи“..

публикувано на 08.01.21 в 08:55
Семейство Панкеви в Перу

Любов по време на пътешествия

В края на годината, в която бяхме принудени да останем по домовете си, да спрем да пътуваме и да посещаваме любимите си места, Ви запознаваме с двама авантюристи, обиколили целия свят, срещнали любовта на планински връх, отдали сърцето и емоциите си един на..

публикувано на 31.12.20 в 12:16
Малки коледари

Доц. Петя Банкова: Празникът е приказка – обживяна и обиграна

Българската фолклорна традиция е относително единна – сходни ритуали се изпълняват на различни празници. Най-често те са за здраве и плодородие. Годината в народните вярвания и практики се дели на два основни празнични цикъла – зимен и пролетен, които..

обновено на 24.12.20 в 12:11
Ивелина Пиралкова

Ивелина – учителят приключенец

„Семейно радио“ ви среща с един „търсач на приключения, колекционер на спомени и авантюрист“. Това е Ивелина Пиралкова – човек, който успешно съвместява много интереси. Има журналистическо образование, но е избрала професионалното поприще на начален..

публикувано на 17.12.20 в 10:27
Елисавета Шапкарева

Родовата история на фамилия Шапкареви

Елисавета Шапкарева поема назад из семейната си история, а първата централна фигура в разказа ѝ е нейният прадядо – роденият в Охрид български възрожденец и книжовник Кузман Шапкарев. Той завършва гимназия в родния си Охрид, учителства там и в град Струга,..

публикувано на 09.12.20 в 17:48

Лилиана Маркова за нуждата от подкрепа и близост в новата платформа PaTidemi

„Имаме огромна нужда да говорим за това, което се случва в душите ни. И всъщност говоренето за това, което изживяваме, за мен, е половината от това да си помогнем“ – признава Лилиана Маркова – енергична и ентусиазирана млада жена, която проявява..

обновено на 08.12.20 в 16:27

В духа на Индонезия

Те са двама заклети пътешественици – Румяна Карадимитрова  и Александър Ангелов, които живеят в Лондон. Александър е с двойно гражданство – българско и английско, а по майчина линия е руснак. Занимава се с анализ на данни в една от най-големите фирми за..

публикувано на 03.12.20 в 16:25

Природен парк "Сините камъни" празнува 40 години

За любителите на природата, за любителите на красотата, за приятелите на животните – за всички, които търсят хармония и спокойствие, Природен парк "Сините скали" в Сливен предлага своите необятни и разнообразни атракции. Разположен на повече от 11 хиляди..

публикувано на 01.12.20 в 17:18