Семейно радио

събота
от 9.06 до 11.00 часа

Предаване за всички членове на семейството. Освен важна информация за деня се предлагат и интересни идеи за дома, бита, културни предложения за прекарване на уикенда.

 Екип на предаването: Калина Станева, Мартина Кръстева, Кирил Чобанов, Антонина Тодорова и Диляна Трачева

Публикации

Шестгодишният Мартин хвана кръста във водите на Тунджа

В Калофер на Богоявление

"Семейните маршрути" ни отвеждат в Калофер, където днес там е голям празник. На Йордановден има традиция да се вади кръстът. Целият град празнува, хиляди хора се стичат, за да видят тази превърнала се в традиция от 90-те години на ХХ век – мъжко ледено..

публикувано на 06.01.24 в 10:50

Една рецепта на 150 години: "Пиле със зелени домати"

Рецептата е от баба ми Флора Фискучева от село Гиген до река Дунав, където прекарвах ваканциите си, пише ни 82-годишната Лидия Йорданова. Тя е художник и член на Съюза на българските художници. Живее в София, но с все повече носталгия си спомня за..

публикувано на 04.01.24 в 17:56

Три семейни рецепти от етрополката Стефка Хикова

"Етрополка съм. Нищо, че съм родена в Ботевград в една люта зима…" пише ни Стефка Хикова, която след броени дни празнува своя 70-годишен юбилей Стефка е библиотекар по професия и библиограф по душа. Обича да готви от дете и притежава над 100..

публикувано на 02.01.24 в 11:28
Соня Капсъзова със съпруга си и децата в София

Соня Капсъзова: Не превръщайте дома си във витрина за мебели!

В навечерието на 2024 година "Семейно радио" гостува в дома на кулинарката, авторка на книги, съпруга и майка на три деца - Соня Капсъзова. Любезната домакиня отваря вратите на софийското си жилище и отвежда слушателите в своята "светая-светих" – кухнята...

публикувано на 31.12.23 в 09:30

"Семейно радио" пожелава щастлива Нова година от община Гоце Делчев

В навечерието на Новата година "Семейно радио" гостува на община Гоце Делчев и поставя началото на поредица директни излъчвания от градове и села в България в търсене на семейния дух, родовата памет, ежедневните и празнични мигове. Любезните..

обновено на 30.12.23 в 14:05
Мария Мира Христова, Магдалена Димитрова, Анна Нацариду, Георги Марков, Райна Асенова и Мина Димитрова

Семейството на Балканска дирекция на БТА: Ние сме екип!

Да работиш в информационна агенция и да имаш щастливо семейство – в търсене на този сюжет в студиото на "Семейно радио" се срещат новинарите и редактори от Балканска дирекция на Българската телеграфна агенция – БТА: Райна Асенова, Мина Димитрова,..

публикувано на 29.12.23 в 15:50
Елена Петрова

"Съзнателно родителство" с Елена Петрова

Новата книга  на Елена Петрова, озаглавена "Съзнателно родителство", цели да даде един друг поглед върху ефективността на успешната и пълноценна връзка между дете и родител.  Елена Петрова говори от позицията на майка на три деца и студент в..

публикувано на 12.12.23 в 11:35

Сушени пълнени чушки с ориз и картоф

"Старата семейна рецепта, която ще ви дам, е от моята баба Мария и много си ги обичам и двете – и баба и нейната рецепта за Сушени пълнени чушки с ориз и картоф", ни пише Таня Гацинска от Враца. Сваряваме 2 с.л. ориз, а 4 глави кромид лук се..

публикувано на 12.12.23 в 10:20

Гевречета за елхата – рецепта от 1927 година!

2 чаени чаши счукани орехи се смесват с една чаша счукана захар, 100 грама настърган шоколад и 2 жълтъка. Омесва се много добре. Правят се гевречета, които слагаме в тавичка, но няма да ги печем, а ще ги сушим в умерена пещ или върху пещта на топло, но..

публикувано на 11.12.23 в 13:57

Пълнен шаран с кисело зеле и праз – от шеф Иван Звездев

Тайните на пълнения шаран от кухнята на шеф Иван Звездев са любопитни и атрактивни. Една от тях дори повелява да накиснете шарана за около час в айрян! Пълненият шаран с кисело зеле и праз е стара северняшка семейна рецепта от плевенския край...

публикувано на 07.12.23 в 16:47