Семейно радио

всяка събота и неделя,
от 8.00 до 11.00 часа

СнимкаПредаване за всички членове на семейството. Освен важна информация за деня се предлагат и интересни идеи за дома, бита, културни предложения за прекарване на уикенда.

Екип на предаването: Калина Станева, Александър Райчев, Ирина Вълчанова, Роза Дамянова, Аделина Александрова, Веселина Даковска, Мартина Кръстева, Кирил Чобанов, Калина Колева.

Публикации

Оги Ковачев: Планирането на пътуване ми носи много енергия

Пътешественикът Оги Ковачев беше специален гост в рубриката „Радиоавтограф“ в неделното издание на предаването „Семейно радио“. Оги Ковачев много обича да разказва за преживяното по време на пътуванията си и затова се определя като вдъхновител. Посетил е..

публикувано на 15.02.20 в 11:35

Каквото и да се случва в държавата, децата не заслужават лошите условия в болниците

За условията в болничните заведения, особено в детските отделения, за детското здравеопазване и как една държавна отговорност се превръща в лична. Инициативата „За доброто“ и нейните цели и резултати. Как доброто може да стане "заразно". Надежда Бояджиева,..

публикувано на 12.02.20 в 15:18

Кои са Пукльовците

Възможно ли е дигиталното пространство да започне да  помага на децата в реалното общуване? Оказва се, че да. Проектът „ Пукльовците “, разработен от Ставрос Ставру и Ива Груева, търси допирните точки между дигиталните игри и уменията за екипна..

публикувано на 11.02.20 в 14:23
Явор Ганев, сина му Андрей и  Калина Станева

Моето семейство: Явор и Андрей Ганеви

Те са баща и син. Явор и Андрей Ганеви. Андрей е само на 6, но вече знае, че ще бъде музикант и композитор и ще свири на пиано и виолончело. Баща му пък надали някога си е представял, че след като завърши стопанско управление в Софийския университет и дори..

публикувано на 10.02.20 в 15:20

Наследници на песента: Димитър Арнаудов

Зимните музикални вечери „Проф. Иван Спасов“ отново фокусираха интерес към програмата на Пазарджишкия симфоничен оркестър, домакин на международния фестивал под диригентството на Григор Паликаров. Гостите в зала „Маестро Георги Атанасов“ отбелязаха..

публикувано на 04.02.20 в 15:16
Пламена Колева

Суинг, кучета и пътешествия

Може би се чудите какво е общото между тези три неща? Пламена Колева, която гостува в неделното издание на предаването „Семейно радио“, разкри как едновременно се справя със страстта към суинг танците, влечението да пътешества и умението да дресира..

публикувано на 28.01.20 в 13:03
Куюмджийската къща в Самоков, картина на проф. Васил Захариев

Кой е Анжело Куюмджийски

Една много интересна и съвсем неизвестна личност – Анжело Куюмджийски, беше представена в рубриката „Моята история“ на предаването „Семейно радио“. Неговият живот е забулен в тайни и загадки, но едно е ясно – той успява да извърви пътя от Американския..

публикувано на 28.01.20 в 09:25
Кин Стоянов, малкият Йордан Момчев, Иван Момчев

Семейство и семейни приятели

Един варненски режисьор и автор гостува в студиото по повод новата си книга "Богу мили или не".  Иван Момчев, заедно със своя внук Йордан и най-близкия си приятел от детството – Кин Стоянов, говори за своето творчество, разказва спомени за своя баща –..

публикувано на 23.01.20 в 12:43
Столетницата Радка Минчева и нейната дъщеря Иванка Муратева

Столетницата Радка Минчева: Бог е сила, която владее цялата Вселена

На прага между старата и новата година Радка Минчева от гр. Баня, Карловско навърши достолепните 100 години. Родена в началото на ХХ век (31 декември 1919) в малкото село Марино поле, днес столетницата разказва в детайли целия си живот: „Помня..

публикувано на 22.01.20 в 09:45

Енциклопедия на писателите на 20 век

Колко имена на големи съвременни писатели знаете? Дилан Томас, Кърт Вонегът, Хорхе Луис Борхес, Салман Рушди, Томас Ман, Ърнест Хемингуей, Джеймс Джойс, Маргарет Атууд, Гюнтер Грас, Тони Морисън, Владимир Набоков, Вирджиния Улф, Стефан Цвайг… Не е трудно..

публикувано на 21.01.20 в 08:50