Семейно радио

всяка събота и неделя,
от 8.00 до 11.00 часа

СнимкаПредаване за всички членове на семейството. Освен важна информация за деня се предлагат и интересни идеи за дома, бита, културни предложения за прекарване на уикенда.

Екип на предаването: Калина Станева, Александър Райчев, Ирина Вълчанова, Роза Дамянова, Аделина Александрова, Веселина Даковска, Мартина Кръстева, Кирил Чобанов, Калина Колева.

Публикации

Образование чрез изкуство

Рисуване със светлина, изкуство с естествени материали и неформално образование – това са само част от нещата, с които се занимава Росица Маринова. Тя е създател на платформата за съвременно изкуство към центъра за неформално образование и културна..

публикувано на 12.04.20 в 09:35

Северозапазена България

Дестинацията е Северозападна България и онези кътчета в родината ни, които по една или друга причина остават неизвестни за мнозина. За тях разказват гостите – Мариана Гомилева, Весела Николаева и Гавраил Гавраилов, а техен домакин е водещата Ирина..

публикувано на 28.03.20 в 08:15
Йовка и Слави Бойчеви в студиото на Радио Шумен.

Хубавият глас е като дъхав хляб – да му се ненаситиш

Участието на семейство Бойчеви в „Семейно радио“ напомня за един скромно представен музикален диалект от Шуменско. Там се срещат интересни образци, изявени в изпълнителската практика и на други певци от региона: Канушка Драгоева, Йордан Гемеджиев, Атанас..

публикувано на 23.03.20 в 11:25

История за различията

„Приключенията на Пиляпа, бялото бръмбарче“ е книга за малки и големи, казва Раймондо Варсано. Познаваме Раймондо от предишните му книги – от сборника с разкази „Натам, нанякъде...“, детската книга „Среднощна дъга“, но и концептуалната книга „Context“,..

публикувано на 19.03.20 в 10:25

На гости в "Моето семейство" – Живко Джамяров и Силвия Семчева

Гости в рубриката "Моето семейство" са двама влюбени в добрата храна, здравословния начин на живот, движението, приключенията и… помежду си, разбира се.  Той е Живко Джамяров, партньор в един от най-добрите вегетариански ресторанти в София, както и..

публикувано на 16.03.20 в 17:55

Книга за правилата

„Аз съм Невена и съм експерт по добри обноски“, така се представя Невена Басарова в началото на тази книга. Но "Академия за добри обноски" не е само наръчник, пълен с правила и тежки забрани, а също и непринуден разказ и споделяне на опит кое е..

публикувано на 10.03.20 в 09:10
Рисунка: Ирина Каракехайова

Графичните книги на Ирина Каракехайова

Нейната визитна картичка е дълга и цветна – тя е преподавател по английски език, учила е сценография, живопис, доктор е по Западноевропейска литература, участва в социални арт-проекти и е автор на няколко графични книги: „Племето на майките“, „Храната на..

публикувано на 09.03.20 в 15:18
Иво Стаменов-Отто, Калина Станева и Калина Стаменов

Иво Стаменов-Отто и Калина гости в „Моето семейство“

Иво Стаменов-Отто и неговата дъщеря Калина гостуваха в предаването „Моето семейство“. Малко след като се е появила на бял свят дъщеря му, започва да ѝ прави дървени играчки, като от хоби. Но за няколко години се превръща в основно занимание. Неговите..

публикувано на 08.03.20 в 15:45
Ива и Ева Валентинови

Ева и Ива Валентинови

В рубриката „Моето семейство“ гостуваха водещите на предаването „Двуглас“ по програма „Хоризонт“, сестрите-близначки – народните певици Ева и Ива Валентинови. "Винаги неизменно сме заедно. Не си приличаме – нито визуално, нито по характер, нито по житейски..

публикувано на 04.03.20 в 10:55
Архитект Дабко Дабков

Дабко Дабков – архитектът на Стара Варна

„Една немска мъдрост казва: Където не се строят домове, ще се строят затвори. Собствената къща, или както ние казваме, бащиното огнище, е култ за българина. И ако към него се насочат и благородните усилия, и ценната помощ на школувания и опитен архитект,..

публикувано на 29.02.20 в 09:30