Семейно радио

всяка събота и неделя,
от 8.00 до 11.00 часа

СнимкаПредаване за всички членове на семейството. Освен важна информация за деня се предлагат и интересни идеи за дома, бита, културни предложения за прекарване на уикенда.

Екип на предаването: Калина Станева, Александър Райчев, Ирина Вълчанова, Роза Дамянова, Аделина Александрова, Веселина Даковска, Мартина Кръстева, Кирил Чобанов, Калина Колева.

Публикации

Добринка и Васил Грамови

Две млади семейства за живота и предизвикателствата в Париж

На 7 декември 2019 г. в „Моето семейство“ ви срещнахме с две млади български семейства (Николай и Гергана Рангелови и Добринка и Васил Грамови), които ни разказаха за живота и предизвикателствата във френската столица, за нашите общности там и за това,..

публикувано на 17.12.19 в 09:10
Колаж: Здравко Петров

Стари пощенски картички разказват за миналото на София

Със серия беседи „Разходки из картичките на София“ Здравко Петров, урбанист, автор на книгата „Исторически маршрути: София“ и на сайта historicalroutes.bg, стартира тази седмица нова инициатива. По време на тези зимни лекции участниците ги очакват..

публикувано на 14.12.19 в 09:40

Калина Янева: Запечатвам мига в слово!

Детската писателка Калина Янева беше специален гост в рубриката „Радиоавтограф“ в неделното издание на предаването „Семейно радио“. Писателката се върна назад във времето и разкри как започва любовта ѝ към писането. Към момента Калина Янева има издадени три..

публикувано на 11.12.19 в 12:25
Пламен Манасиев (вляво), Калина Станева и Асен Манасиев

Пламен и Асен Манасиеви гостуват в „Семейно радио“

В рубриката „Моето семейство“ гостуваха актьорът Пламен Манасиев и синът му – журналистът Асен Манасиев. Говориха за театъра и телевизията, за изборите в живота, за приемането и предаването на мъдрост и знания, за падането и ставането, за уроците по грижа и..

публикувано на 11.12.19 в 10:15
Регионален исторически музей Русе

Жените в историята на град Русе

В това издание на рубриката „Моята история“, традиционно представяна в предаването „Семейно радио“, ще разберем кои са женските имена от историята на град Русе, които са оставили ясни следи в консервативното българско общество от края на XIX век...

публикувано на 04.12.19 в 08:10
Цвета Брестничка

Югоизточна Азия и нейните красиви странности

В това издание на "Географията на сетивата" – традиционната рубрика на предаването "Семейно радио", Ви срещаме с пътешественичката Цвета Брестничка. По думите ѝ нещо, което я прави най-щастлива, е фактът, че е майка на четири деца. В професионален план..

публикувано на 03.12.19 в 15:03

Събота сутрин в село Добрич

Село Добрич се намира в Южна България, в община Димитровград, област Хасково. Малко след Освобождението (1880 г.) с. Добрич има население от 850 жители, при което 220 семейства, живеещи в 142 жилища. Селската черква „Св. Иван Рилски” е построена..

публикувано на 23.11.19 в 07:45

Една сладкарница с история

Това издание на "Моята история", рубрика на предаването "Семейно радио", с водещ Ирина Вълчанова, започва с посещението на нашата колега Милена Воденичарова в една харизматична сладкарничка-пекарна в град Павликени. Страхотната атмосферата там..

публикувано на 22.11.19 в 10:35
Величка Димитрова и Димитър Маринов

Семейството и народната музика са целият ни съзнателен живот

Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци в Плевен отбеляза своята 60-годишнина с концерт-спектакъл в Драматичния театър „Иван Радоев”. Празникът развълнува изпълнители, колеги и почитатели. Тази годишнина е особено емоционална за доайените на състава..

публикувано на 24.11.19 в 09:15

„Блок кино“ влиза в класните стаи

Независимият проект „Блок кино“ представя четири анимационни филма в столични училища. Този път в предаването „Семейно радио“ ви срещаме с Адриана Панева. Тя ще ви представи новата инициатива на независимия проект „Блок кино“, който в летните месеци за..

публикувано на 20.11.19 в 12:40