Семейно радио

всяка събота и неделя,
от 8.00 до 11.00 часа

СнимкаПредаване за всички членове на семейството. Освен важна информация за деня се предлагат и интересни идеи за дома, бита, културни предложения за прекарване на уикенда.

Екип на предаването: Калина Станева, Александър Райчев, Ирина Вълчанова, Роза Дамянова, Аделина Александрова, Веселина Даковска, Мартина Кръстева, Кирил Чобанов, Калина Колева.

Публикации

Александър Райчев, Виолета Димитрова и Силвия Кацарова

Силвия Кацарова – истинска и вдъхновяваща

Обичаната певица Силвия Кацарова беше специален гост в рубриката „Радиоавтограф“ в предаването „Семейно радио“. Тя сподели откровено както за малките радости у дома – като традиционната неделна закуска със семейството, така и за обществените проблеми, които..

публикувано на 21.09.20 в 12:58

Младите хора – бъдещето на България – в действие

Асоциация „Докосни дъгата“ и Министерството на младежта и спорта осъществяват проект "Младите хора – Бъдещето на България – в действие". Проектът е насочен към 1000 младежи на възраст от 15 до 29 години с различен социален и здравен статус от цялата..

публикувано на 15.09.20 в 15:49

Костадин Жиков за „Родопските сънища” и смирената страна на живота

Костадин Жиков е художник, баща на две деца и човек с невероятна любов към източната култура. Костадин беше специален гост в рубриката „Радиавтограф” на неделното издание на предаването „Семейно радио”. Върнахме Костадин назад във времето: в..

публикувано на 14.09.20 в 15:40

Цветовете на Азия

Двама истински млади авантюристи. Това са Мартин Тодоров и Александрина Димитрова. Гостите на предаването „Семейно радио“ са от пътешествениците, които тръгват надалеч само с раница на гръб. Дестинацията на най-голямото им приключение до този..

публикувано на 20.06.20 в 11:25
Десислава Иванова

Смълчаният читателски клуб

Как могат да бъдат съчетани любовта към четенето и апетитът към вкусни неща по идеи от книги? Отговор на този въпрос дава Десислава Иванова – една от създателките на Trouble Bakers и техния набиращ все по-голяма популярност Смълчан читателски клуб...

публикувано на 18.06.20 в 08:05
Веселина Филипова

Душата на Италия и Португалия

На пътешествие из красивите Италия и Португалия. Рубриката отново е „География на сетивата“, традиционно представяна в предаването „Семейно радио“, с водещ Ирина Вълчанова. Гид е журналистът и писател Веселина Филипова. Автор е на три книги, а последната –..

публикувано на 04.06.20 в 08:37

Защото сме хора

Кризисните ситуации са моментите, в които човещината и солидарността трябва излизат на преден план. Именно такава е тази история. Може би през последните месеци много от вас за виждали пакети с храна, оставени на ключови места в столицата, които изчезват..

публикувано на 02.06.20 в 09:05

Платформа А6 – единственото покрито мултифункционало пространство

Единственото покрито мултифункционало пространство “Платформа А6” цели да съхрани събитията, осигурявайки възможност за провеждането им при спазването на всички противоепидемични мерки. То ще функционира от 1 юни и се намира пред НДК. В..

публикувано на 24.05.20 в 11:08
Светослав Добрев, актьор

Актьорът Светослав Добрев: Словото и изкуството са кауза

В това, което се прави в театъра, има най-малко измама, най-малко лъжа. Хората, които се занимават с изкуство и с театър са честни, първо, към себе си, и второ, честни към онези очи, които ги гледат от салона. Защото това пространство не търпи измамата,..

публикувано на 24.05.20 в 09:54
Проф. Атанас Куртев

Проф. Атанас Куртев с онлайн концерт

В неделя, на 24 май, Мемориалният музей на Скрябин в Москва ще излъчи концерт на Атанас Куртев по всички световни онлайн канали. Записите са направени на 22 май в дома на Куртев в София. Изпълнението е на историческия роял, на който са свирили големи..

публикувано на 23.05.20 в 18:05