Семейно радио

събота
от 9.06 до 11.00 часа

Предаване за всички членове на семейството. Освен важна информация за деня се предлагат и интересни идеи за дома, бита, културни предложения за прекарване на уикенда.

 Екип на предаването: Калина Станева, Мартина Кръстева, Кирил Чобанов, Антонина Тодорова и Диляна Трачева

Публикации

Юри Стайков и Росица Мутафчиева

Да отглеждаш семейна мечта

Гости в рубриката "Моето семейство" са любителите на екстремни спортове Юри Стайков и Росица Мутафчиева, които имат една обща "семейна мечта". Тя се появява съвсем случайно по време на семейна разходка на Росица с една от дъщерите им – Ива. Изгубени сред..

публикувано на 27.09.23 в 16:05

Моят род – моята сила

Промените са неизменна част от живота ни. Понякога те са изпитание, а друг път – награда. За една такава положителна промяна и плодовете от нейната реализация разказва пред Виолета Димитрова авторката Олга Михова, която съвсем скоро издаде своята нова..

публикувано на 27.09.23 в 15:30

Жълто куче – Що е то?

Можем ли да имаме единен правилник за разхождане на кучета? Този въпрос задават от сдружение "На ти с природата" в рамките на своето събитие "Жълто куче – Що е то?", което ще се проведе в парк Борисова градина на 24-ти септември от 11 часа. Според..

публикувано на 24.09.23 в 09:05
Валерия Рачева

Травмата на детската градина и как да посрещаме детските страхове

Детският психолог и хранителен терапевт Валерия Рачева гостува в рубриката "От другата страна" с полезни съвети за родителите в началото на учебната година. Как да помогнем на децата да се адаптират към новата обстановка, независимо дали за първи път..

публикувано на 19.09.23 в 09:10

"Написано с цветя, нарисувано с думи" гостува във Варна

Изложба на калиграфия, хайга и сумие в рамките на 34-тите Дни на японската култура в България може да бъде видяна до 22 септември в Арт салон на Радио Варна. Участници са четирима български художници и поети, членове на Българския хайку съюз, които..

публикувано на 19.09.23 в 08:05
Елица Великова

За видимото и невидимото в нас и маските на скритата агресия

"Силата на хората" е тазгодишното мото на КвАРТал Фестивал 2023 . Тази година обаче, измежду пъстрите събития, организация "Art for Heart " и психолога и арттерапевт Елица Великова се включват с покана към гостите на фестивала за едно по-различно..

публикувано на 16.09.23 в 18:52

Новата книга "Татко" на Елен Делфорж и Кантен Гребан

С новата книга "Татко", която пристигна в България в края на лятото, издателство "Дъбови листа" поставя начало на кампанията "Татко е тук", посветена на всички татковци. Историите в "Татко" се докосват до най-съкровените и трогателни моменти на..

публикувано на 12.09.23 в 16:03

Семейната фотография не е това, което беше

Във времето на новите технологии, в което изображенията са едно от основните ни изразни средства в социалните мрежи, едно остава непреходно – желанието на младите семейства да запазят във времето семейните спомени. Оказва се, че този вид фотография набира..

публикувано на 25.08.23 в 09:15

Комана – манастирът, изграден от Влад Цепеш

Само на 45 км. от Русе, от другата страна на река Дунав, се намира румънският манастир Комана. Той е бил изграден през далечната 1461 г. от влашкия владетел Влад Цепеш, послужил за прототип на литературния герой Дракула. В рубриката "Семейни..

публикувано на 07.08.23 в 09:40

Финансова грамотност, преведена на езика на децата

Често се затрудняваме да обясним на децата си сложни понятия като лихва, банка или кредит. Или пропускаме да разясним подробно тези думи и се надяваме, когато някой ден се сблъскат със света на възрастните, да научат тяхното значение в движение и да се..

публикувано на 02.08.23 в 09:50