Събота сутрин в...

всяка събота, от 6.07 до 7.00 часа

Представя живота в малки населени места - градчета и села, където местни жители разказват за начина си на живот, споделят своите малки радости и интересни семейни истории, за историята и забележителностите на своето населено място, за празниците и традициите.

Екип на предаването: Валери Леков, Михайлина Павлова

Публикации

село Огняново

Село Огняново – място за отдих и туризъм

Разположено в самия край на Родопите, село Огняново все повече става популярно и предпочитано за отдих, балнеолечение и туризъм.  40 минерални извори с топла, лечебна вода дават основание на местните хора да предоставят условия за почивка и СПА процедури..

публикувано на 12.03.22 в 11:05

Събота сутрин в село Дебели лаг

Село Дебели лаг се намира в радомирска община, пернишка област. На около 60 км. от столицата, на 3 километра от отбивката на пътя Радомир – Кюстендил при село Извор, в близост до язовир Пчелина. В покрайнините на селото има спирка на железопътната линия..

публикувано на 19.02.22 в 08:35

Село Раждавица – история, природни дадености и развитие на селски туризъм

Село Раждавица се намира в западното подножие на Конявската планина и е на 14 километра от общинския и областен град Кюстендил. През селото минават жп линията София – Кюстендил и река Струма, а недалеч от него се намират Полскоскакавичкият водопад и..

публикувано на 12.02.22 в 08:15

Събота сутрин в село Лелинци

Kюстендилското село Лелинци се намира на югоизток от общинския си център, по ниските склонове на източния дял на планината  Осогово . Съставено е от център и махалата Лелинска чука. Няма запазени писмени данни за времето на възникване на селото...

публикувано на 29.01.22 в 09:45

Събота сутрин в село Вакарел

Село Вакарел е най-голямото село на ихтиманска община и в него живеят около 1800 човека. То е важен транспортен възел на железопътната линия София - Пловдив, близо е до автомагистрала Тракия и е на 35 км. от столицата.   Вакарел е възникнало като..

публикувано на 22.01.22 в 09:45

На гости в село Слатино

Името Слатино носят две села в България, по две села в Северна Македония и Русия и едно в Украйна. У нас едното село се намира в Пернишка област, но екипът на предаването гостува в село Слатино, община Бобошево, област Кюстендил. В него живеят около 500..

публикувано на 08.01.22 в 09:25
Дом-паметник на Елин Пелин в село Байлово

В Байлово – родното село на Елин Пелин

Байлово е родното село на майстора на късия разказ и певец на българското село – видния български писател Елин Пелин. В селото е роден и най-добрия човек и родолюбец – Добре Добрев или както всички го знаем – дядо Добри, наричан още Светецът от Байлово...

публикувано на 01.01.22 в 09:25

Събота сутрин в село Доганово

Село Доганово се намира в община Елин Пелин, Софийска област, и е сгушено в подножието на първите северни склонове на Западното Средногорие. Доганово за първи път е споменато в турски данъчен регистър през 1420 г. под наименованието Доганджъ-Махмудъ. През..

публикувано на 25.12.21 в 08:59
Дървеният паметник на св. св. Кирил и Методий в село Дивля

Дивното село Дивля, в което е живял и творил Майстора

Село Дивля е едно наистина диво, чисто, живописно планинско село, близо до западната ни граница със Сърбия. Намира се в община Земен, на около 60 километра западно от областния гр. Перник и на 84 североизточно от София. В с. Дивля е живял и творил..

публикувано на 18.12.21 в 09:45

Събота сутрин в село Враня стена

Село Враня стена се намира в община Земен, област Пернишка. Неговите 26 махали са пръснати по северния склон на Земенска планина и по южния склон на Рудина планина, които от своя страна са част от среднопланинската област Краище в югозападната част на..

публикувано на 04.12.21 в 10:35