Събота сутрин в...

всяка събота, от 6.07 до 7.00 часа

Представя живота в малки населени места - градчета и села, където местни жители разказват за начина си на живот, споделят своите малки радости и интересни семейни истории, за историята и забележителностите на своето населено място, за празниците и традициите.

Екип на предаването: Валери Леков, Михайлина Павлова

Публикации

Църквата в село Бориславци

Събота сутрин в село Бориславци

Село Бориславци се намира в Южна България, в община Маджарово, област Хасково и в него живеят около 100 човека. Селото е разположено на брега на река Арда и от там започва язовир „Ивайловград“. Бориславци има красиво разположение и хармонично съчетание на..

публикувано на 09.10.21 в 07:35
Битова стая в читалището в село Черногорово

Събота сутрин в Черногорово

Село Черногорово се намира на около 6 километра от общинския си център Димитровград и на около 20 километра от областния град Хасково. В него живеят малко над хиляда жители. Най-голямата забележителност е черквата „Свети Харалампий“ – една от..

публикувано на 02.10.21 в 08:55

В Кубрат – родния град на Лили Иванова

Град Кубрат е родния град на примата на българската естрада Лили Иванова. Той е трети по големина в областта след областния си център Разград и Исперих. Най-ранното писмено сведение за селището е от 1624 г. Според легендите то е създадено в началото на XV..

публикувано на 25.09.21 в 07:55
Езерото в село Севар

Етносите в село Севар живеят в мир, уважение и разбирателство

Красивото и китно село Севар се намира в община Кубрат, област Разград и се състои от три махали. В едната живеят български турци и татари, които изповядват традиционния ортодоксален сунитски ислям, във  втората живеят алевити казълбаши, а в третата махала..

публикувано на 18.09.21 в 07:20

Квартал Момина баня в гр. Хисаря – пазител на уникални традиции

„Изкуството е най-големият миротворец, защото то може да се гради само от духовни личности. А там, където господства духовността, не може да вирее омразата и разрушението.“ Тази мисъл e от една грамота „Пазител на традициите“, която Асоциацията за..

публикувано на 04.09.21 в 07:55

Село Душанци – кътче от рая

Сгушено между Стара планина и Седна гора село Душанци смайва с красивата си околност. Няма любител на природата и риболова, който да не познава това спокойно кътче с прохладните сенки на гората, тучните поляни и сребристите води на язовир Душанци...

публикувано на 28.08.21 в 07:55

Село Бяла река – празник на българския фолклор и занаяти

Разположено в южната част на Горнотракийската низина, село Бяла река, община Първомай, отбелязва празника Илинден. Съвсем наблизо до селото е параклисът Свети Илия с аязмо.  Още от вечерта срещу 20 юли хората от селото отиват на тази местност, а на..

публикувано на 07.08.21 в 08:50

Столетово – родолюбие и устременост

Китното село Столетово, сгушило се в прегръдките на Стара планина от север и Средна гора от юг, посреща своите гости с обновения си парк, с цъфналите рози, места за отдих и срещи с приятели, бойните знаци на свободата и паметника на своя патрон генерал..

публикувано на 26.06.21 в 08:05
Кметството в село Стеврек

На гости в село Стеврек

Село Стеврек се намира на около 30 километра от градовете Елена, Омуртаг и общинския център Антоново. Разположено е в тясна долина от двете страни на река Стара река и притока ѝ Кара дере. Заобиколено е от високи гористи хълмове. Надморската му височина е..

публикувано на 19.06.21 в 07:45
Николай Поповски

Мечтата да полетиш

Николай Поповски е изобретател, който живее в Кочериново, и преди точно 30 години сбъдва своята детска мечта – полита със своя хеликоптер, конструиран и изработен от самия него в двора на бащината му къща. Хеликоптерът излита от летище Крумово още от..

публикувано на 17.06.21 в 09:35