Събота сутрин в...

всяка събота, от 6.07 до 7.00 часа

Представя живота в малки населени места - градчета и села, където местни жители разказват за начина си на живот, споделят своите малки радости и интересни семейни истории, за историята и забележителностите на своето населено място, за празниците и традициите.

Екип на предаването: Валери Леков, Михайлина Павлова

Публикации

По Гергьовден на гости в село Макариополско

Село Макариополско, в което според местните няма безработица, се намира в община Търговище и в него живеят около 700 човека. Посещението там на екипа на предаването бе на Гергьовден, а на този ден кметството и читалището бяха организирали в центъра на..

публикувано на 05.06.21 в 07:25
Центърът в Търнава

Събота сутрин в село Търнава

Името на селото е славянско, произлязло от наименованието на храста трън. Разположено е по дължина на левия бряг на р. Скът на 6 км от общинския си център Бяла Слатина. Районът около Търнава е богат на праисторически, тракийски и антични селища. В..

публикувано на 29.05.21 в 09:05
Центърът в село Селановци

На гости в село Селановци

Селановци е най-голямото село в Северозападна България. Намира се в община Оряхово, врачанска област и в него живеят около 3500 човека, а дължината на улиците му, според кмета на селото, възлиза общо на цели 80 километра. Образованието в Селановци..

публикувано на 22.05.21 в 09:40
Етно кът

На гости в село Ловец

Ако потърсите информация в интернет за село Ловец, ще откриете само, че то е село в Североизточна България и се намира в община Търговище. За неговата история има само две изречения – Първите българи се заселват в селото през 1925 година и години преди..

публикувано на 15.05.21 в 08:40

На гости в с. Търнак

Село Търнак се намира на 8 километра от своя общински център Бяла Слатина и в него живеят около 1500 човека. Районът около селото е богат на исторически паметници и останки от стари селища. В землището му се издигат повече от двадесет тракийски надгробни..

публикувано на 03.04.21 в 09:15
Танцова формация „Рила“

Село Костенец – традиции и туризъм

Разпростряло се в подножието на Рила планина, само на 6 км от град Костенец, по железопътната линия София-Пловдив, село Костенец е уникално със своите природни забележителности, красиви кътчета и минерални извори. Място за туризъм и балнеолечение...

публикувано на 27.03.21 в 10:35

Не всеки ден се срещат хора на 100 години

Екипът на предаването гостува на 100-годишния дядо Найден, роден на 26 януари 1921 година в с. Дръмша. Живее в София. Дни след стотния си рожден ден, под грижите на дъщеря и внучка, той разказва за своя живот, преминал в три строя – царство, социализъм и..

публикувано на 27.02.21 в 08:30
Димчо Делев и оркестър

Среща с музиканта и автор на народни песни Димчо Делев

Димчо Делев е композитор, аранжор, текстописец и изпълнител на народна музика. Роден е и живее в гр.Димитровград. От малък посещава музикална школа по акордеон. Завършва полувисше образование факултет Музика в Хасково. Ръководил е хорове и вокални групи за..

публикувано на 26.12.20 в 08:35

В Медвен – родното село на Захари Стоянов

Село Медвен е едно от очарователните старопланински селца, почти непроменени от времето, които пазят спомени и белези от дълга и нелека история. Там се е родил и израснал един от великите българи Захари Стоянов – българския революционер, политик, журналист..

публикувано на 21.11.20 в 08:25

Събота сутрин в село Стрелец

В страната ни има две села с името Стрелец – едното се намира в община Горна Оряховица, а другото в община Стара Загора. Валери Леков днес ни води в старозагорското село Стрелец. То е разположено в Горнотракийската низина, на около 20 км. от областния и..

публикувано на 07.11.20 в 08:30