Накъде в неделя

"Накъде в неделя" е предаването за туризъм и хоби на Радио Кърджали. Всяка неделя, в рамките на 50 минути (няколко минути след 9.00 ч. до 10.00 ч.) чертаем маршрути и посоки към интересни и вълнуващи места, както в Родопите, така и по целият свят. Предлагаме ви интересни събития, които може да посетите и да се заредите с приятни емоции. Освен това даваме полезни съвети за градината, дома и вилата. А в рубриката "Не само хоби" разказваме истории на хора, посветили се на своите таланти. 

А ако желаете да споделите впечатления от вашите приключения, хоби или занаяти, ще ви очаквам на редакционния телефон: 0361/ 2 24 78 или на имейл адрес radio.kj@bnr.bg

Водещ на предаването: Илияна Типова Бездънник

По две туристически забележителности работи община Неделино - природен феномен "Бездънник" и крепост над с. Изгрев

Община Неделино облагородява пространството около природния феномен "Бездънник", намиращ се между селата Средец, Бурево и Гърнати по проект "Чиста околна среда" към Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), на..

публикувано на 01.10.21 в 14:18
Църквата „Свети Пророк Илия“ в с. Дорково

Църквата "Св. Пророк Илия" в село Дорково – малкият „Св. Александър Невски“

Църквата "Свети Пророк Илия" в село Дорково е умален вариант на катедралният храм „Свети Александър Невси“ в София. Строежът на храма започва през 1926 г. по инициатива на кмета Ангел Нисторов и свещеник Фоти Минов, преселник от село Клепушна,..

публикувано на 30.09.21 в 09:20

Крепостта Цепина - политически и административен център в Западните Родопи

Цепина е средновековна крепост, разположена северозападно от село Дорково, община Ракитово. До нея се стига по 5-километров асфалтов път. Тя е изградена на конусовидния връх Цепина висок 1136 м. Археологическите проучвания на района установяват,..

публикувано на 07.09.21 в 13:57
Скулптура на мастодонт в плиоценски парк Дорково

Единственият експонат на мастодонт у нас се намира в Дорково

Плиоценският парк в село Дорково е открит на 19 септември 2013 г.  Това е палеонтологичен музей, представящ находки от плиоцена, открити в палеонтологичното находище в местността „Елин кладенец“ около Дорково.  Находището е най-голямото познато на..

публикувано на 27.08.21 в 11:30

Подвис - крепoстта на Момчил юнак

Момчиловата крепост се намира край смолянското село с името Градът. Крепостта в миналото е носела друго име - Градище. Така се казва местността наоколо. По времето на византийския император Кантакузин, тя се споменава под името Подвис.  Селото е..

публикувано на 21.06.21 в 10:08
Родната къща на полк. Владимир Серафимов в с. Свежен, общ. Брезово

В Свежен отвори врати къщата - музей на полк. Владимир Серафимов - освободителят на Средните Родопи

През Балканската война (1912 - 1913) Владимир Серафимов е командир на 21-ви средногорски полк. Освобождава Централните Родопи. Навсякъде е посрещнат сърдечно от българското население. Така е и в селата Карлуково, Петково, Давудово, Горно Дерекьой...

публикувано на 03.05.21 в 13:35
Църквата

Църквата в село Давидково - храм за трима

Многобройни са църквите в родопските села останали без свещеник,  като паметници.  Днес, малцината останали християни в селото  полагат грижа за храма. Такава е и църквата "Свети Пророк Илия" в село Давидково.  Тя е построена през далечната 1923..

публикувано на 27.11.20 в 13:03

Тайни тракийски светилища и църквата "Св. Дух" в Бенковски са дестинациите в "Накъде в неделя"

Тази неделя, малко след 7.00 часа  в "Накъде в неделя" - предаването за туризъм, хоби и свободно време ще пътешестваме заедно с Маргарита Мандраджиева - човекът на пулта и с музикалния редактор Ангел Чавдаров, който, както винаги ни е подбрал страхотни..

публикувано на 06.11.20 в 16:00

Тази неделя в "Накъде в неделя"

Тази неделя, малко след 7.00 часа  в "Накъде в неделя" - предаването за туризъм, хоби и свободно време ще  пътешестваме заедно с Георги Аргиров, човекът на пулта и с музикалния редактор Ангел Чавдаров, който, както винаги ни е подбрал страхотни парчета,..

публикувано на 27.10.20 в 15:48
с. Давидково

Давидково от миналото до днес

Село Давидково е едно от големите в община Баните. Днес е с около 600 жители, но в миналото е било по-многолюдно. Разположено край левия бряг на Давидковска река, на около 64 км от град Смолян и на 76 км от Кърджали. Надморската височина на селото..

публикувано на 23.10.20 в 16:10