Накъде в неделя

"Накъде в неделя" е предаването за туризъм и хоби на Радио Кърджали. Всяка неделя, в рамките на 50 минути (няколко минути след 7.00 ч. до 8.00 ч.) чертаем маршрути и посоки към интересни и вълнуващи места, както в Родопите, така и по целият свят. Предлагаме ви интересни събития, които може да посетите и да се заредите с приятни емоции. Освен това даваме полезни съвети за градината, дома и вилата. А в рубриката "Не само хоби" разказваме истории на хора, посветили се на своите таланти. 

А ако желаете да споделите впечатления от вашите приключения, хоби или занаяти, ще ви очаквам на редакционния телефон: 0361/ 2 24 78 или на имейл адрес radio.kj@bnr.bg

Водещ на предаването: Илияна Типова Тайни тракийски светилища и църквата "Св. Дух" в Бенковски са дестинациите в "Накъде в неделя"

Тази неделя, малко след 7.00 часа  в "Накъде в неделя" - предаването за туризъм, хоби и свободно време ще пътешестваме заедно с Маргарита Мандраджиева - човекът на пулта и с музикалния редактор Ангел Чавдаров, който, както винаги ни е подбрал страхотни..

публикувано на 06.11.20 в 16:00

Тази неделя в "Накъде в неделя"

Тази неделя, малко след 7.00 часа  в "Накъде в неделя" - предаването за туризъм, хоби и свободно време ще  пътешестваме заедно с Георги Аргиров, човекът на пулта и с музикалния редактор Ангел Чавдаров, който, както винаги ни е подбрал страхотни парчета,..

публикувано на 27.10.20 в 15:48
с. Давидково

Давидково от миналото до днес

Село Давидково е едно от големите в община Баните. Днес е с около 600 жители, но в миналото е било по-многолюдно. Разположено край левия бряг на Давидковска река, на около 64 км от град Смолян и на 76 км от Кърджали. Надморската височина на селото..

публикувано на 23.10.20 в 16:10
Стария Златоград

Откриват „Делювите празници“ в Златоград

В Златоград откриват „Делюви празници“ с различни събития. В първия празничен ден – 18 септември ще се открие тематична изложба „Тракийски царе“ на автора Николай Русев в „Сивриева зала“ в стария град. На 19 септември, събота жителите и..

публикувано на 18.09.20 в 08:25

Каньонът и поречието на река Арда с рекламен клип на Министерство на туризма

Министерството на туризма започва излъчването на първите три рекламни клипа, направени съвместно с представители на Асоциацията на екскурзоводите в България. Инициативата за популяризиране на малко известни местности и туристически обекти е в изпълнение..

публикувано на 30.08.20 в 16:52
Църквата Свети Дух в с. Бенковски, общ. Кирково

Църквата "Свети Дух" - единственият действащ храм в община Кирково

Кирковското село Бенковски носи името на българския революционер Георги Бенковски. В селото живеят около 2200 души.To е едно от големите села в община Кирково, разположено на левия бряг на река Върбица, между двата гранични пункта Маказа и Златоград...

публикувано на 30.06.20 в 11:15
Въженият мост за с. Лисиците

Мостът за село Лисиците - път към миналото

Въженият мост над язовир Студен Кладенец е единствената връзка на петнайсетината жители на родопското село Лисиците с цивилизацията.  До него се стига по черен път от село Широко поле.  Мостът е построен през 1975 година и е известен като най-дългия..

публикувано на 12.06.20 в 18:23

Въвеждат комбинирана такса за посещение на туристически обекти в района на Ардино

С решение на Общинския съвет в Ардино за улеснение на туристите, които посещават туристическите обекти  Дяволския мост, тракийското светилище „Орловите скали“ и Общинския музей е изменена Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени..

публикувано на 08.06.20 в 16:09

„Горски приказки разказват Родопите“ в РИМ Смолян

Регионалният исторически музей в Смолян е създаден през 1935 година, но в днешната си сграда, която е построена специално за нуждите на музея с просторни експозиционни зали и фоайета за временни изложби се намира от 1982 година, когато се строи новия..

публикувано на 08.06.20 в 13:49
Живко Ризов, собственик на конна база

Да обиколиш Средните Родопи на кон

В Родопите има толкова много туристически забележителности – природни, архитектурни и културно исторически паметници. Няма да ви стигне седмица, за да обиколите всичките. Но пък може да си отделите почивните дни в края на седмицата, за да..

публикувано на 03.06.20 в 16:07