Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Сливен и района вали вече 20 часа

Снимка: БГНЕС
Дъждът в района на Сливен не спира повече от 20 часа. Досега измереното количество е около 50 литра на квадратен метър. Сигналите в общинския отдел за управление при кризи са за наводнени частни имоти и опасни пътни участъци, които се обезопасяват.

Има тревожни сигнали от кметовете на селата Стара река, Блатец, Раково, Бяла и Камен за трудно проходими улици от свлечена кална маса и много вода по пътното платно. Трябва да се почистят 400 метра по улица в Раково за осигуряване на проходимост. В Стара река дъждовете са свлекли земна маса, която запушва системите на уличното отводняване. В равнинните села на община Сливен от високите подпочвени води има наводнени дворове и мазета.

След спирането на дъжда общинските власти ще предприемат ликвидационни мерки. Кметът и областният управител на Сливен обиколиха днес водоеми и напоителни канали, които минават през населени места.

Засега няма критични нива, води се наблюдение и има готовност за контролирано изпускане.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

49 сигнала са получени в пожарната след падналия дъжд

49 сигнала са получени в Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" за последните 12 часа. Всички са свързани с последствията от падналия дъжд в страната. В момента екипите на службата работят по 22 произшествия в различни точки на..

публикувано на 30.05.14 в 13:49

Градушка нанесе големи щети на реколтата в Шуменско

Между 6 и 32 литра на квадратен метър е падналият дъжд в Шуменско през изминалото денонощие. В областния град няма поражения, но в някои общини градушката е унищожила напълно земеделските култури. На 100% е унищожена реколтата на места в община..

публикувано на 30.05.14 в 12:03

МОСВ: Повишило се е нивото на реките Осъм, Янтра и Искър

Нивото на три реки се е повишило за последното денонощие, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Това са Осъм, Янтра и Искър. Опасност от преливане на големите басейни в страната няма, няма и да се наложи евакуация и на хората, съобщи..

публикувано на 30.05.14 в 15:18