Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Една нощ с Николай Урумов във Враца

2
Снимка: ДКТ-Враца

Врачанската публика ще може да види в понеделник, на 13 октомври, поредният забавен спектакъл с участието на Николай Урумов. Всъщност Урумов е единственият актьор, който ще облече на сцената десетки свои герои. Творбата е озаглавена "Една нощ с героите на Ники Урумов" и досега не е виждана от театралната публика в Северозападна България. Неслучайно е дебютното появяване в тази най-бедна част на България и на Европейския съюз, чуйте обяснението от главното действащо лице:

"Врачанската публика е уникална. Тя е невероятна. Затова отново съм тук, защото обичам общуването си с нея...", твърди Николай Урумов.

В понеделник, на 13 октомври, от 19 часа зрителите ще видят един уникален спектакъл, който надниква зад кулисите на едни от най-интересните роли на Николай Урумов: от Санчо Панса в "Дон Кихот" на Сервантес, през Маргариди от "Криворазбраната цивилизация" на Войников, Велико от "Януари" на Радичков и Бай Ганьо от едноименната творба на Алеко Константинов до Поприщин от "Дневникът на един луд" на Гогол през Мъжът от "Прах в очите" на Дьорд Шпиро до Данко Лалугерът от "Лалугерът" на Александър Урумов.

Снимка: ДКТ-ВрацаНо това не е всичко: блестящият комедиен актьор разкрива много дълго пазени тайни след 60 театрални и 70 филмови роли. Освен това Урумов се развихря на сцената и пее парчетата, които е изпълнявал по конкурси и във филми…

Неслучайно в анотацията на спектакъла се казва, че той продължава най-малко 1 час. Има и такива зали, в които публиката на живо иска да чуе тази или онази история и актьорът е задължен да я разкаже. А това прави Негово величество зрителят не само режисьор на този уникален спектакъл, но и негов основен критик. Какво го мотивира ли? Чуйте отговора от самия Урумов:

"Един аплодисмент, един аплауз са в състояние да те мотивират и издигнат до небесата!"

И така, ако искате да видите една съвременна антология от образите на Николай Урумов, елате на театър в понеделник в голямата зала на врачанския театър. Забавлението ще е гарантирано.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още
град Анси

Франция, мон амур! Еп.26

В епизод 26 на рубриката на Радио Кърджали "Франция, мон амур!" с водещ Нурай Садулов предлагаме интересна информация за красивия планински град Анси. Ще научите защо наричат Анси „Рим на Алпите“ и „Венеция на Алпите“. Ще разберете кои са културно-историческите забележителности, които привличат туристите. Ще се потопите в приказната..

публикувано на 14.08.24 в 15:13
Град Екс ле Бен е популярна туристическа дестинация

Франция, мон амур! Еп.25

В епизод 25 на рубриката на Радио Кърджали "Франция, мон амур!" с водещ Нурай Садулов представяме термалното градче Екс ле Бен. Ще чуете: На брега на кое известно езеро се намира градът ? Кой френски поет пише най-известната си романтична поема на брега на това езеро ? Кой и кога е изградил първите терми ? Кои височайши особи..

публикувано на 12.08.24 в 19:19

Франция, мон амур! Еп.24

В епизод 24 на рубриката на Радио Кърджали "Франция, мон амур!" с водещ Нурай Садулов разказваме най-важните и най-интересните неща за Дисниленд Париж. Посочваме точното местоположение на парковете и даваме указания за най-лесен достъп. Представяме приказните светове на тематичния парк Дисниленд и какви забавни щуротии ви очакват във..

публикувано на 12.08.24 в 19:14

Франция, мон амур! Еп.23

Епизод 23 на рубриката на Радио Кърджали "Франция, мон амур!" с водещ Нурай Садулов е посветен на националния празник на Франция. Отговаряме на въпросите : Какво се случва на 14 юли 1789 г.? Кое събитие се счита за начало на френската революция ? Как се стига до тази ситуация ? На какво се дължи тежката криза при управлението на..

публикувано на 12.08.24 в 19:01
Кметството в Шамбери

Франция, мон амур! Еп.22

В епизод 22 на рубриката на Радио Кърджали "Франция, мон амур!" с водещ Нурай Садулов ви представяме град Шамбери: Къде е разположен Шамбери и какво е било значението му през Средновековието? Кои са най-важните забележителности на града? Кой е символът на Шамбери? Кой известен писател и философ живее и твори в Шамбери през..

публикувано на 31.07.24 в 12:17
Термите във Виши

Франция, мон амур! Еп.21

В епизод 21 на рубриката на Радио Кърджали "Франция, мон амур!" с водещ Нурай Садулов ще чуете : Защо град Виши е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство ? Какви болести лекуват термалните извори на Виши ? В коя класация Виши е поставен на първо място ? Каква е историята на града и какво представлява „режимът на Виши“..

публикувано на 31.07.24 в 12:12
Дидие Дешан ще остане начело на Франция до 2018 година

Франция, мон амур! Еп.20

Епизод 20 на рубриката на Радио Кърджали "Франция, мон амур!" с водещ Нурай Садулов е посветен на френския национален отбор по футбол. Ще чуете : Колко европейски и световни титли има националният отбор на Франция по футбол ? Кои велики футболисти са в основата на тези успехи ? Кой френски национал е трикратен носител на Златната..

публикувано на 31.07.24 в 12:07