Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Николай Михайлов: Новият кабинет няма да разгради модела #КОЙ, а ще управлява заедно с него

Снимка: БГНЕС

Точно един месец след провеждането на парламентарните избори у нас, президентът Росен Плевнелиев връчи проучвателен мандат за съставяне на ново правителство на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Въпросителните около възможността му да оглави нов коалиционен кабинет, до голяма степен отпаднаха след дългоочакваното сближаване на позициите на партията-победителка в последните избори и тези на Реформаторския блок. От вчера насам в публичното пространство шестват имената на вероятните министри в новата изпълнителна власт и именно те дадоха повод на анализаторите да потърсят, макар и малко предварително, „пробойните“ в конструкцията на бъдещия кабинет.
В „Нашият ден“ решихме да надградим този подход и поканихме психиатъра и бивш депутат от ДСБ д-р Николай Михайлов за коментар на състава на новото правителство и за профилиране на публичните образи на хората, които ни управляваха до този момент и ще ни управляват занапред.
Д-р Михайлов заяви, че според него съставът на бъдещия кабинет не е окончателен. Най-малкото, защото възможността г-н Лукарски да бъде министър на икономиката звучи като същински анекдот! Хоризонтът на това правителството пък определи като къс, а възможността да бъде удължен, постави в зависимост от способността му да се сплоти в името на извличането на големи суми от различни източници. Защо според психиатъра компромисите, които направиха от Реформаторския блок не разграждат модела #КОЙ, а го превръщат в пълноправен партньор в новото управление; защо смята, че не само политическата власт, а и гражданското общество у нас е в криза; и как определи трансформациите в публичните образи на Бойко Борисов, Радан Кънев, Георги Близнашки и Росен Плевнелиев? – чуйте в прикачения файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!