Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фирмите за дялово разпределение увеличиха цената за услугата си

Снимка: БГНЕС
Слушател на "Хоризонт" се оплака, че сумата, платена за дялово разпределение към "Топлофикация-София" се е повишила повече от двойно.

Според говорителя на топлофикационното дружество Елизабет Павлова фирмите за дялово разпределение са поискали през изминалия отоплителен сезон увеличаване на таксата за извършваната от тях услуга. Всяка една от фирмите е доказала пред "Топлофикация-София" увеличаването на разходите си, тъй като от 2007 година цената не е променяна. За сметка на повишените цени фирмите предлагат различни бонуси, поясни Павлова.

Разговора на Юлияна Корнажева с Елизабет Павлова можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

"Топлофикация" разпределя на части годишната сума за дялово разпределение

От този месец потребителите на "Топлофикация" ще получават две сметки - едната за употребената топлоенергия, а втората ще е една дванайста част от годишната сума за услугата дялово разпределение, съобщи говорителят на столичната топлофикация Елизабет..

публикувано на 10.07.15 в 10:29

Текст от договорите между потребителите и "Топлофикация София" противоречи на Закона на енергетиката

Текст от общите условия на договорите за продажба на топлоенергия между потребителите и "Топлофикация София" противоречи на Закона на енергетиката. Общите условия предвиждат на некоректните потребители да им бъдат сваляни радиаторите, докато законът..

публикувано на 20.05.15 в 13:41

ВАС потвърди санкция от КЗК за "Топлофикация София"

Върховният административен съд (ВАС) потвърди санкция в размер на 125 000 лева, наложена на "Топлофикация София" от Комисията за защита на конкуренцията. Причината е злоупотребата с господстващото положение на пазара на дялово разпределение на топлинна..

публикувано на 19.05.15 в 15:56