Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шестото издание на "Алея на книгата" във Варна представя още повече автори и заглавия

Алея на книгата 2010
Снимка: БГНЕС

Шестото издание на "Алея на книгата“ във Варна ще се проведе от петък – 31 юли до 9 август. Тази година читателите ще бъдат изненадани с още по-голямо разнообразие от автори и заглавия. Най-голямото открито изложение в България ще бъде разположено в 17 шатри.

И тази година посетителите на фестивала ще могат да се запознаят с най-новите литературни произведения. В програмата ще вземат участие и много български автори, за да говорят за последните си творби.

Младата авторка Гергана Йоханова, която ще представи фентъзи романа "Наследницата“, разказа за "Хоризонт“:

Всички читатели ще могат да разговарят с мен, да ми задават въпроси и да изкажат своето мнение. Ще има интервю с мен, ако искат да разберат повече за мен и бъдещата ми книга, която трябва да излезе през есента.

За съжаление, такива възможности са голяма рядкост и затова толкова много ме зарадва инициативата на асоциация "Българска книга“, която организира "Алея на книгата“. Много е трудно да намериш хора, които да те поканят на подобни събития, да ти дадат шанса да представиш това, което си написал, особено ако си прохождащо име като мен.За мен това е много ценно!


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!