Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шофьорът, който блъсна три деца край Лесидрен, остава за постоянно в ареста

| обновено на 14.08.15 в 15:52

Окръжният съд в Ловеч остави за постоянно в ареста 28-годишния шофьор, който преди два дни блъсна три деца край Лесидрен, две от които загинаха.  С това решение ловешките магистрати уважиха исканата от прокуратурата мярка.

Адвокатът на обвиняемия Филип Аспарухов заяви, че мярката ще бъде обжалвана в законния тридневен срок.

Според съда, от събраните в досъдебното производство доказателства може да се предположи, че обвиняемият е автор на извършеното престъпление. Заради тежкия престъпен резултат от деянието и високата степен на обществена опасност са налице предпоставки, според които съдът счита още, че обвиняемият може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Според адвокат Маринов, като обвиняем за смъртта на двете деца трябва да бъде привлечен и свидетелят Ален Асенов:

Няма нито едно доказателство от субективна страна, че подзащитният ми Аспарухов е извършил повдигнатото му обвинение. Ние не знаем какво е нарушил той или кой член от Закона за движение по пътищата, както и  какво е  било неговото поведение на пътя или дали е укоримо. Не знаем защо трябва да търпи наказание, има ли съпричиняване от страна на пострадалите и има ли съпричиняване от страна на другия автомобилист, както и дали не е той причината за този трагичен резултат.

Задържан е бил и 20-годишният водач на автомобила, който в четвъртък вечерта блъсна 10-годишно момиче в центъра на Ловеч. Детето е починало на място след удара. Срещу шофьора е образувано досъдебно производство.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!