Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След "Вечерта на добродетелите": Домът за деца "Св. София" ще стане по-добро място

Икона на Христос бе продадена на благотворителен търг за над 15 хиляди лева

Снимка: Гео Калев

Близо 180 хиляди лева набра най-голямото за годината благотворително събитие на фондация „За нашите деца“ Вечер на добродетелите 2016. Цялата сума ще бъде инвестирана за създаването на съвременен Комплекс за ранно детско развитие на мястото на Дома за медико-социални грижи „Св. София” в столицата. Комплексът ще предоставя социални и здравни услуги на деца и семейства, така че те да останат заедно.

В името на най-малките деца в риск гостите наддаваха на благотворителен търг, на който бяха разиграни над 40 уникални предмета и вълнуващи преживявания, предоставени безвъзмездно от партньори на фондацията, които подкрепят каузата за изграждане на Комплекс за ранно детско развитие. Най-много средства бяха дарени за икона на Исус Христос, изографисана от Красимир Савов. Тя беше продадена за 15 500 лв.

СнимкаВ събитието участваха Веско Ешкенази и Мартин Пантелеев, малката джаз певица Теа, илюзионистите от Quick Hands Project, малките гайдари от Смолян, Калин Вельов, космическата Валя Балканска. Сред гостите бе и посланикът на Великобритания Ема Хопкинс - дипломатически партньор на Вечер на добродетелите 2016.

Инициативата бе подкрепена и от Българското национално радио.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!