Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С мюзикъла „Чикаго” продължава Opera Open

| обновено на 08.07.17 в 12:27

С мюзикъла „Чикаго” продължава Opera Open. Той ще се играе на сцената на Античния театър на 8 юли.

Оригиналът е създаден през 1975 година от американския хореограф и режисьор Боб Фос (филмите „Кабаре” и „Ах, този джаз”). Опера Пловдив откупи правата, за да го представи на Античния театър съвместно с Музикален театър „Стефан Македонски”.

Либретото е дело на Фред Еб и Боб Фос, музиката е от Джон Кандър, текстовете на песните  са на Фред Еб, а преводът на български е на Виктор Макаров. Мюзикълът „Чикаго”  е  гледан е от 17 милиона души по сцените на 25  държави и е преведен на девет езика.

Режисьор на българската постановка е Бойко Илиев, диригент постановчик е Игор Богданов, сценография Георги Златанов, художник на костюмите е Цветанка Петкова – Стойнова, хореограф е Татяна Янева. 

"Чикаго" е създаден по пиесата на Морин Далас Уаткинс и разказва за кабаретна актриса, която убива любовника си и след това с помощта на високоплатен адвокат успява да убеди съда в своята невинност и да стане звезда в очите на пресата и обществото.

Мюзикълът "Чикаго" е игран на българска сцена през 2013 година

Постановката е възстановена специално за Opera Open. Получихме покана от Нина Найденова, директор на Държавна опера-Пловдив. Постановката ще бъде малко по-различна на сцената на Античен театър-Пловдив, ще бъде още по-внушителна, заяви в интервю за Радио Пловдив Марияна Арсенова, директор на Национален музикален театър.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!