Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаи от Варна и областта подкрепиха протестите на колегите си от София

Снимка: БНР

От началото на протестите от юли досега нищо не се е променило в отношението на ръководството на МВР и дефакто преговори в истинския смисъл не е имало - това заявиха на своя протест служители на МВР във Варна.

Членове на синдикалната федерация на служителите в МВР, пожарникари, представители на синдикалната организация на надзирателите във варненския затвор, както и полицаи, и пожарникари от Каварна и Балчик се събраха на протест, заедно с колегите си от София. Те настояват за 15% увеличение на заплатитие, както и  спешна промяна на закона за МВР.  Казват, че от началото на протестите министърът не се е срещал с тях, а заместник-министър Балабанов не е показал, че наистина исканията им могат да бъдат изпълнени. Не става дума само за пари, каза председателят на синдикалната организация във Варна Красимир Костов. По думите му, става въпрос и за промяна на отношението, както и за по-голямо чувство за сигурност за полицаите и за семействата им. Всички бяха категорични, че протестите ще продължат, докато исканията им не бъдат изпълнени.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Противопожарният автомобил, който също беше включен в протеста на полицаите и пожарникарите

Полицаи и пожарникари протестираха пред Народното събрание

Полицаи и пожарникари протестираха пред сградата на парламента в София заради ниските си заплати и заради липсата, според тях, на диалог с ръководството на МВР. Минути преди 12.00 часа служители на МВР докараха пред Народното събрание един..

обновено на 14.09.17 в 13:16

Миков: Да се види кое е възможно в исканията на полицаите и да се разговаря откровено

Условията на труд за полицаи и пожарникари продължават да са тежък проблем, заяви в предаването "12+3" бившият вътрешен министър Михаил Миков : Те протестират и за възнаграждения, но и за условия на труд. Условия на труд, които са тежък проблем...

публикувано на 14.09.17 в 13:17

Диалог и реформи биха решили проблемите в МВР

Проблемите в МВР можеше отдавна да бъдат решени при по-добър диалог. Това каза в предаването "Нещо повече" бившият вътрешен министър Емануил Йорданов : Според мен исканията са основателни. По отношение на искането за задна дата ми се струва, че това..

публикувано на 14.09.17 в 16:58