Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

С малкия влак в деня на Велинград

Снимка: Божидар Чолаков БНР - Кърджали


"С малкия влак в деня на Велинград" е поредната инициатива на гражданско сдружение "За теснолинейката"  по повод Велинградските празници на културата. Родолюбивата група организира тази инициатива за втора поредна година. От община Велинград ще посрещнат празнично влак „Родопи” с народна музика и много настроение. 

Може да пътувате с малкото влакче до Велинград в 08:31 ч. от Септември с влак „Родопи”, в 12:34 ч. от Септември с влак „Места” и в 16:00 ч. от Септември с влак „Рила”. Същинската празнична програма започва в 18:00 ч. на централния градски площад „Николай Гяуров”, където след официална част започва парад-дефиле на младежки духови оркестри и мажоретни състави от цялата страна, а за финал местните са подготвили тържествен концерт. За връщане може да използвате влаковете в 17:30 ч. от Велинград с влак „Родопи”, който има връзка за София, Пазарджик, Пловдив, Димитровград и Стара Загора и влака в 21:00 ч. от Велинград с влак „Места”, има връзка за Пазарджик, Пловдив и Димитровград, а в гара Пловдив – за Стара Загора, Ямбол и Варна.

Председателят на сдружението "За теснолинейката" Кристиан Ваклинов съобщи, че с това не приключват летните инициативи свързани с малкото влакче. Тепърва се готвят за най-мащабното си културно събитие - Национален фолклорен събор " С хора и песни край релсите тесни", които ще се проведе на най-високата жп гара на Балканите - Аврамово във втората неделя на август. 
Може да чуете още в прикачения файл.  

Вижте още

Себихан Мехмед: Рехабилитираме почти половината улици в Крумовград

Продължават ремонтите на улици в Крумовград. Очаква се да започне работата по нови 6 улици, вляво от централната "Княз Борис I" . Общинските съветници дадоха зелена светлина на обекта, като гласуваха общината да издаде заповед в полза на Държавен фонд "Земеделие ", обезпечаващ авансово плащане по проект "Реконструкция и рехабилитация на..

публикувано на 10.08.20 в 09:10

Петър Чухов: Стандартните лагер бири са ми скучни

Днес, 7 август, е Световният ден на бирата . В различни пивоварни, клубове и бирарии, се събират ценители на бирата да отдадат дължимото на златистата напитка. Култовата напитка има много почитатели в цял свят и се смята за една от любимите алкохолни питиета на мъжете. Поетът и интелектуалец Петър Чухов е сериозен любител на пивото, като не..

публикувано на 07.08.20 в 15:20

Добро представяне на кърджалийските каякари на държавния шампионат

Въпреки тежката финансова криза, Спортен клуб по кану каяк "Арда" - Кърджали успя да се включи в гонките от Държавния отборен шампионат, който завърши на гребния канал в Пловдив. Най-силно се е представил Емирджан Дурали с едно първо и едно второ място и Венцислав Илков - с едно трето и едно четвърто. Повече за представянето на кърджалийските каякари..

публикувано на 04.08.20 в 11:40

Даниела Павлова е новият директор на ЕГ "Христо Ботев" в Кърджали

Даниела Павлова, информатик и математик,  е спечелила конкурса за директор на езиковата гимназия в Кърджали. Даниела Павлова до момента е директор на училището в Рани лист и външен инспектор към Националния инспекторат по образованието. Преди това е била преподавател в ОУ"Климент Охридски" в областния център. Представяме Даниела Павлова с уговорката, че..

публикувано на 04.08.20 в 11:07

Лидия Асенова, ГЕРБ: Ще следя ангажиментът на кмета към жителите на кв."Гледка" да бъде изпълнен

По настояване на общинския съветник от ГЕРБ Лидия Асенова кметът Хасан Азис и  заместник-кметът по строителството Катя Митовска се срещнаха с жители на кв. „Гледка“ във връзка със запушена канализация за обратни води, които се изливат директно на улицата в района на бившия мебелен завод, на метри от домовете на хората. На последното заседание на..

публикувано на 31.07.20 в 11:30

Протестиращ: В момента се създава истинско гражданско движение, което да контролира и да наблюдава властимащите

"В момента се създава истинско, реално гражданско движение в България, което да може да контролира и да наблюдава властимащите. На хората им омръзна да ги лъжат. Те искат нови, млади, интелигентни лица във властта." Това заяви за Радио Кърджали Даниел Василев, който всяка вечер е на площада в центъра на София, заедно с протестиращите, които вече 15-та..

публикувано на 24.07.20 в 15:50

Метин Хафъзсалим: По проекта "Заетост за теб", се кандидатства само онлайн

Директорът на Бюрото по труда в Кърджали Метин Хафъзсалим проследи как текат консултациите по новата схема на Агенцията по заетостта на открито . За радио Кърджали той разясни какви са целите на кампанията "Новите мерки по ваша мярка", кои са проектите по пакета "Заетост x 3", както и начините на кандидатстване. Реализацията на..

публикувано на 21.07.20 в 20:10