Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

С малкия влак в деня на Велинград

Снимка: Божидар Чолаков БНР - Кърджали


"С малкия влак в деня на Велинград" е поредната инициатива на гражданско сдружение "За теснолинейката"  по повод Велинградските празници на културата. Родолюбивата група организира тази инициатива за втора поредна година. От община Велинград ще посрещнат празнично влак „Родопи” с народна музика и много настроение. 

Може да пътувате с малкото влакче до Велинград в 08:31 ч. от Септември с влак „Родопи”, в 12:34 ч. от Септември с влак „Места” и в 16:00 ч. от Септември с влак „Рила”. Същинската празнична програма започва в 18:00 ч. на централния градски площад „Николай Гяуров”, където след официална част започва парад-дефиле на младежки духови оркестри и мажоретни състави от цялата страна, а за финал местните са подготвили тържествен концерт. За връщане може да използвате влаковете в 17:30 ч. от Велинград с влак „Родопи”, който има връзка за София, Пазарджик, Пловдив, Димитровград и Стара Загора и влака в 21:00 ч. от Велинград с влак „Места”, има връзка за Пазарджик, Пловдив и Димитровград, а в гара Пловдив – за Стара Загора, Ямбол и Варна.

Председателят на сдружението "За теснолинейката" Кристиан Ваклинов съобщи, че с това не приключват летните инициативи свързани с малкото влакче. Тепърва се готвят за най-мащабното си културно събитие - Национален фолклорен събор " С хора и песни край релсите тесни", които ще се проведе на най-високата жп гара на Балканите - Аврамово във втората неделя на август. 
Може да чуете още в прикачения файл.  

Вижте още

Милена Харизанова: Мафията в Мексико е същата

Маите в Мексико са си същите, променят се обаче, а и с мафията е така. Това разказа за Радио Кърджали Милена Харизанова, живяла пет години сред тях. Чуйте повече в следващия звуков файл:

публикувано на 25.11.20 в 20:10

Община Черноочене даде старт на изграждането на нова, модерна автогара

Община Черноочене даде старт на изграждането на нова, модерна автогара в централното село. Финансирането е със собствени бюджетни средства на Община Черноочене като стойността е 1,5 млн. лв.. Срокът за изпълнение на проекта е 15 месеца. Автогарата ще създаде съвременни условия и удобства на пътуващите по общинската, републиканската и..

публикувано на 24.11.20 в 10:52

Инспекторите от КЗП съпоставят цените заради Черния петък

В България кампанията за Черния петък се превръща в един по-дълъг период на намаления. В условията на КОВИД-19 се засилва онлайн пазаруването и рисковете, които могат да дебнат там със своите специфични моменти. "Много важно е да кажем на хората да не се доверяват на бомбастичните проценти, които могат да бъдат адресирани към тях. Да съпоставят не само..

публикувано на 19.11.20 в 14:07

Има и фирми, които по желание тестват служителите си за наличието на антитела срещу Covid-19

Бързият кръвен тест за наличие на антитела срещу коронавирус струва между 20 и 25 лв в кърджалийските лаборатории. Т. нар. бързи тестове с кръвна проба са най-показателни две седмици, след като човек се е заразил и евентуално е изработил антитела срещу коронавируса.  В студиото на Радио Кърджали разговаряхме  с Цветелин Гавазов , но..

публикувано на 13.11.20 в 16:31

Д-р Милчо Енчев: Има логика във включването на аспирин в лечението на пациенти с Covid-19

Около 90% от всички жертви на Covid19 са с придружаващи заболявания, като най-честите от тях са сърдечни заболявания, диабет, артериална хипертония, хронични белодробни проблеми и онкологични заболявания. Тази статистика потвърди за Радио Кърджали кардиологът д-р Милчо Енчев от Кърджали и коментира защо тези хора са най-уязвими в битката с..

публикувано на 13.11.20 в 14:56

КНСБ: Има много неясноти за болничния на заразен с Covid-19, а също и за отчитането на карантината

Има много неясноти относно отчитането на крантината на служителите, а също и кой издава болничния на заразен с ковид. Десетки сигнали от предприятия от Кърджали са постъпили в КНСБ в последните дни заради неясноти с правилата за карантиниране на болни или контактни работници и на така нареченото „самоизолиране“ или „самокарантиниране“. Иванка..

публикувано на 09.11.20 в 11:17

Радослав Милев: Държавата изпитва недостиг на медицински кадри, а не на легла за лечение

Държавата изпитва недостиг на медицински кадри, а не на легла за лечение. Дори и да се осигурят легла в хотелите, то те няма как да осигурят медицински персонал. Така Радослав Милев, собственик на хотели в Кърджали коментира изказването на министъра на туризма Марияна Николова за готовността на хотелите да осигурят легла за настаняване на заразени..

публикувано на 06.11.20 в 11:30