Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Училището в Рани лист ще интегрира деца от етническите малцинства с европейски пари

4
Снимка: Божидар Чолаков БНР - Кърджали


Училището в село Рани лист днес посрещна своите 80 ученици. Услугата на образованието по нищо не отстъпва на тази в големия град. Учебното заведение работи и печели доста проекти с европейско финансиране. Днес школото разполага със стая за чужди езици, интерактивни дъски, дидактични игри и други. Училището събира деца от селата Рани лист, Скърбино, Солище, Иванци и Болярци.
Със спечелените проекти училището подобри качеството на образователните услуги, казва директорът Даниела Павлова. Преди дни училището е спечелило новия си проект към центъра за интеграция на етническите малцинства. Училището има и своите успешни ученици като Каан от V клас, които има грамота от областния кръг по математика и други отличени ученици в областта на фотографията в конкурса 'Вълшебния свят на Родопите". В малкото селско училище се налага един учител да преподава по няколко предмета. 
По-лесно ли се работи в едно селско учебно заведение, може да чуете в прикрепения файл разговор на Божидар Чолаков с  Даниела Павлова, директор на ОУ "Никола Й.Вапцаров" - село Рани лист. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Строят модерно стрелбище в землището на Жинзифово

Съюзът на ловците и риболовците-Кърджали строи стрелбище в землището на Жинзифово на площ от 7.5 дка, близо до язовира. То ще бъде модерно и ще отговаря на всички европейски изисквания. Това се случва след 10 години бюрокрация, преобразуване на земи и различни други спънки , обясни председателят на Сдружението инж. Васил Дончев.  В..

публикувано на 13.08.24 в 12:04

Мнение: Сезонните инфекции стават целогодишни

Наблюдава ли се край на сезонността на инфекциите, какви са най-честите вирусни инфекции в момента, различават ли ги лесно лекарите и как се справят в Момчилград, където в момента липсва педиатър. Нека чуем разсъжденията на д-р Невин Садъков: „Вече някак се разми сезонността с появата на вирусите. Според мен почти целогодишно хората боледуват и..

публикувано на 12.08.24 в 15:11
Преплуването на яз.

Силен е интересът към преплуването на яз. "Кърджали" седмица преди събитието

В събота, 17 август, за 11-ти път ще се проведе традиционното преплуване на язовир "Кърджали". Сборният пункт е рано сутринта в 8 часа до кораба-ресторант "Емона" на залива край Енчец. След инструктаж и загрявка ще бъде даден старт на преплуването. То се организира от треньора по водна топка Величко Карабоюков, съвместно със спортен клуб по водна..

публикувано на 12.08.24 в 09:40

Слаб интерес към конкурсите за директори на училища в област Кърджали (ОБНОВЕНА)

Изключително слаб е интересът към конкурсите за директори на училища в област Кърджали. Едва няколко са подадените документи десет дни преди крайния срок, който изтича на 19 август. 25 са обявените директорски позиции. Те са за пет професионални гимназии, 14 основни училища и пет средни училища. Това съобщи за Радио Кърджали..

публикувано на 09.08.24 в 10:13

Георги Кулов: Конфликтът в ДПС ще приключи със създаването на две ДПС-та

Конфликтът в ДПС ще приключи със създаването на две ДПС-та. Това прогнозира в ефира на Радио Кърджали журналистът Георги Кулов. Според него само ако се случи чудо Движението може да се запази като единна партия.  "Най-реалистичното след този конфликт и размяна на писма и обръщения е създаването на две ДПС-та в България. Натам вървят нещата, освен ако..

публикувано на 08.08.24 в 13:46

Д-р Атанас Митков: Овладяхме ситуацията

Общо четири екипа на Спешната медицинска помощ - три от Кърджали и един от Черноочене, са се отзовали на сигнала за падналия окачен таван в сватбения салон край Кърджали, съобщи директорът на институцията д-р Атанас Митков. Инспекцията по труда започна проверка на сватбения салон Трима от пострадалите сватбари остават в болница под..

публикувано на 06.08.24 в 12:40

Инспекцията по труда започна проверка на сватбения салон

Инспекцията по труда започна проверка във връзка с инцидента с паднал таван в сватбен салон снощи в Кърджали. Това съобщи в ефира на Радио Кърджали директорът на институцията Катя Филипова. "Към момента не сме установили кои от пострадалите са работещи в обекта. Ако сред пострадалите има и пострадали работници от дружеството, стопанисващо обекта - те..

публикувано на 06.08.24 в 11:53