Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Телефонна измама приключи неуспешно за измамниците

Телефонна измама приключи неуспешно за измамниците, след като 28-годишен кърджалиец предаде 3200 лв. в полицията, хвърлени от 85-годишен през терасата на жилището му в областния град. Възрастният човек бил убеждаван 4 часа по телефона, че внучката му е претърпяла операция и той трябва да помогне с финансови средства. Изпратеният да вземе пратка млад мъж разпознал, че го въвличат в измама, когато парите били изхвърлени през балкона и потърсил полицията. Ръководството на ОД на МВР-Кърджали изказва благодарност на 28-годишния кърджалиец за проявената съобразителност и гражданска доблест. През последните дни отново е регистрирана активизация на телефонните измамници, които използват различни сценарии, за да заблуждават възрастни хора. Най-често залагат на схемата „специализирана операция на полицията за задържане на група, извършваща измами“, като обещават, че след приключването на случая ще върнат парите. Криминалистите за пореден път напомнят на жителите на областта по никакъв повод да не предават пари, поискани по телефона.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Започва Богородичният пост

За православните християни започва Богородичният пост. Той предшества най-големия празник в чест на Божията Майка - Успение на пресвета Богородица, който се отбелязва на 15 август.  Богородичният пост е установен в прослава на Божията Майка. Според Църковното предание животът на свейд Богородица е преминал в пост и молитва. Те били особено усърдни в..

публикувано на 31.07.24 в 08:46
Лидерът на

В Техеран е убит лидерът на "Хамас" Исмаил Хания

Лидерът на радикалната палестинска групировка "Хамас" Исмаил Хания е бил убит в иранскaта столица Техеран, съобщи палестинската ислямистка групировка. По-рано израелската армия обяви, че при атака с изтребители в района на Бейрут е загинал най-висшият военен командир на ливанската групировка "Хизбула" Фуад Шукр. От "Хамас" официално потвърдиха, че..

публикувано на 31.07.24 в 08:35

Отменят Вкус Фест на 3 август

Пътуващият фестивал на храната и изкуствата "Вкус фест" няма да се проведе по предварителният план в с.  Широко поле на 3 август.  Причината е заболяване на организатора.  Остават непроменени следващите дати за провеждане на фестивала. Съобщават от  НЧ „Обединение 1913“. Поредното издание на "Вкус фест" ще се проведе в с. Кобиляне на 24 август..

публикувано на 30.07.24 в 17:45
Тошко Йорданов от ИТН

ИТН не получиха подкрепа в разговорите за кабинет

С неуспех завърши първата среща, организирана от ИТН, в търсене на подкрепа за съставяне на правителство с третия мандат. Те не приеха условието на депутатите от разпадналата се група на "Величие". Три от големите парламентарни формации потвърдиха, че не биха подкрепили кабинет с последната папка.  Само един депутат от шестимата поканени от..

публикувано на 30.07.24 в 17:00

До края на юли фирмите отчитат наличните си средства

До 31 юли регистрираните по Закона за ДДС предприятия трябва да декларират данни от текущата си счетоводна отчетност за наличните парични средства в касите. Това напомни  Божана Илиева, Главен експерт в Дирекция "Комуникации" на НАП Хасково. В това число се включват и  предоставени заеми от собственици, физически лица, работници, служители, лица, наети..

публикувано на 30.07.24 в 16:44
Любо Полихронов

Почина Любо Полихронов

Напусна ни големият музикант Любен Полихронов. Тъжната вест съобщи с пост във фейсбук дъщеря му Алекс Полихронова.  Освен един от знаковите музиканти на Кърджали, а и на България, Полихронов беше създател и на първата частна ефирна телевизия в Родопите. Ще го запомним с неговите неотменни усмивка и духовитост, бохем, енциклопедист в музиката, голям..

публикувано на 30.07.24 в 16:04

Павлин Кръстев: Предизборно говорене е темата за обходния път на Кърджали в момента

В близките поне пет години няма как да започне строителство на обходния път на Кърджали. Депутатът Павлин Кръстев: "Истината за околовръстния път на Кърджали е, че има много нередности, сроковете са изпуснати, процесите, които са по отчуждававе по проектиране - всичко е с изтекъл срок и всичко е трябвало да започне отначало." Според Павлин Кръстев..

публикувано на 30.07.24 в 15:12