Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Превишение на нормите на фини прахови частици е регистрирано в Кърджали

Превишение на нормите на фини прахови частици е регистрирано в Кърджали в три от първите пет дни на месец декември. Това показват данните на автоматичната измервателна станция, позиционирана в квартал Студен кладенец. Какъв въздух дишаме в Кърджали? Каква е ситуацията от началото на отоплителния сезон, колко сериозни са превишенията и каква е тенденцията в последните години за Кърджали? Всичко това може да чуете в интервюто на Станислава Георгиева с Анка Иванова, главен експерт в Дирекция "Контрол на околната среда" в Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково. 
Вижте още
Самосрутващи се сгради в района на пазара в Кърджали застрашават минувачи

Собствениците на опасни сгради плащат за премахването им

Задължение на собственика на сграда, която е опасна, самосрутваща се, е да сигнализира в общината и да поиска премахването й. Това казва законът. Няма как трето лице да се намеси в чуждата собственост, коментира инж. Катя Митовска, зам.-кмет по строителството в Община Кърджали. Специална комисия от общинската администрация прави оглед на..

публикувано на 14.04.21 в 13:55
Проф. д-р Стоян Маринов

Проф. Маринов: Нужна е по-агресивна кампания за привличане на туристи

Бизнесът е доста притеснен от неясната обстановка. „Не знаем какво да очакваме. Обявена е дата за откриване на сезона – 1 май, но много от обстоятелствата, свързани с пътуванията на чужденци в България пък и на българи в чужбина са неясни“. Това каза проф. д-р Стоян Маринов, водещ преподавател по управление на туризма в Икономически..

публикувано на 14.04.21 в 12:16

Ресми Мурад: ДПС е единствената партия от участвалите в изборите за 45-то НС, която увеличава подкрепата за себе си

Областният лидер на Движението за права и свободи в Кърджали Ресми Мурад   в предаването "След първото кафе" засегна теми като :искането на ВМРО за касирането на изборите в Турция; ограничението за 35 изборни секции за държави , които не са членки на ЕС; справедлива ли е системата Хеър-Ниймайер и др.. В разговора с Петя Тенева той каза: " Движението..

публикувано на 12.04.21 в 14:34

Емблематичният музикант Петър Попов със свеж проект, посветен на влюбването

Нова песен в условията на пандемия ни предлага емблематичният музикант Петър Попов - Пепи Попов, екс група "Атлас".  Петър Попов е композитор и автор на текста, песента се казва "И сърцето...." и се изпълнява от група Даймъндс и Джей Керли , от Доминиканската република, който си пробива път в музикалния свят. Песента засяга вълненията..

публикувано на 11.04.21 в 17:05
Цвета Караянчева

Цвета Караянчева: Липсата на правителство ще доведе до катаклизми

Цвета Караянчева ще бъде депутатът на ГЕРБ/СДС от Кърджали в 45-то Народно събрание. В ефира на Радио Кърджали тя коментира, че очаква въпреки необичайната обстановка, да бъде създадено едно стабилно правителство, тъй като България в момента е в трудна ситуация:  "Вълнувам се от това, което ще се случи, разбира се. Виждате, че самата обстановка е..

обновено на 10.04.21 в 14:30

Проф. д-р Тодор Черкезов: Вирусът ни направи по-смели, по-силни, по-уверени

Финансирането, наличието на лекарства, опазването на човешкия живот, професионализма на медицинския персонал, отношението към болния - това са само част от притесненията, които съпътстват всекидневието на проф. д-р Тодор Черкезов, изпълнителен директор на най-голямата болница в областта - МБАЛ  "Д-р Атанас Дафовски" в Кърджали. Всеки ден носи своите..

публикувано на 10.04.21 в 14:20
Максим Генчев

Максим Генчев: Идвам с пълна кошница при Вас

Режисьорът се кани да инициира създаването на киноцентър в кърджалийско, който „да храни“ поне 1 000 души Въпрос: „Там битката е почти невъзможна – да победя ДПС и ГЕРБ, това е някаква химера.“ Чии са тези думи? Максим Генчев: Ами, да, реално е така. Фактически това е една установена същност, която управлява областта и било..

публикувано на 08.04.21 в 18:13