Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Георгиев: Хората разбраха, че ПП-ДБ са същите като ГЕРБ и ДПС


Предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители за Народно събрание, насрочени на 9 юни 2024 г., ще бъдат по-различни, защото хората са разбрали, че ПП-ДБ са същите като ГЕРБ и ДПС. Това каза депутатът и областен координатор за Кърджали и Хасково от ПП „Възраждане“ Георги Георгиев.

„ На първо място смятам, че ще бъдат по-различни от гледна точка на това, че най-после ПП-ДБ , или така наречената „промяна“ или „добрите демократични сили“, както някои ги наричат, лъснаха пред българския народ , че те не са такива, че те са същите като ГЕРБ и ДПС , и правят абсолютно същото, което правят и ГЕРБ и ДПС, че те нямат намерение да се борят с мафията, че те нямат намерение да променят нещо в държавата. Напротив, те се обединиха с мафията, работиха 9 месеца с нея, и както виждате се стигна до скандалите с митниците, и аз съм сигурен, че ще излязат и още нататък други неща . Нещо, което ние от „Възраждане“ казвахме от самото начало, още от кабинета на Петков, през 47-то народно събрание, когато за пръв път и ние от „Възраждане“ и ПП-ДБ влязоха в парламента и направиха коалиция, управляваха държава. Неща, които най-после вече и българския народ, смятам, че прозря, видя, и надали ще се подлъже още един път толкова много по така наречените „добрите сили“, които щяха да се борят със злото в ГЕРБ и ДПС, а те реално станаха, така да се каже, ГЕРБ-2 и ДПС- 2. Така че, това е едно от нещата, които смятам, че ще се променят на тези парламентарни и евроизбори.“ Георги Георгиев добави, че с избори 2 в 1 ще се повиши и избирателната активност.

Регионалният координатор на ПП“Възраждане“ за Хасково и Кърджали припомни, че в Хасково за партията предстоят и още едни избори, след като там бяха касирани изборите за общински съветници.

Георгиев добави, че от ПП „Възраждане“ нямат  проблем с това да се явяват на избори постоянно, защото това е мирен и  демократичен път да се промени статуквото в държава: „...за да променим политическия елит, който работи за чужди посолства, и не мисли въобще за българския народ . И това е нашата борба -  по мирен път да осъществим контрол върху нашата държава, за да можем да покажем на българския народ, че държавата ни може да се управлява демократично, и в полза на нашите ценности ,на нашите морални норми, на нашите устои, и в полза на на нашия народ като цяло, а не в полза на чужди интереси, както работят така наречените партии от евроатлантическото мнозинство“.

Георгиев коментира и скандалите с митницата. „ Както виждате, става въпрос кой на кого да се отчита, и кой да държи каналите за контрабанда.  Никой няма никакво намерение нито да се бори с мафията, нито да се бори с тези лоши практики, които са образувани в последните 30 години в нашата държава.“

Цялото интервю с Георги Георгиев чуйте в прикачения файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Стефан Танев: За ивайловградското вино казват трайност има, търпимост няма

По-рано започна гроздоберът тази година в Ивайловградско.  Причината  - топлата и безснежна зима, заради която лозите се развиха по-рано от обикновено.  За това пък качеството на гроздето е много добро, каза за Радио Кърджали Стефан Танев, бивш кмет на Ивайловград, а понастоящем – винопроизводител. Топлото време е оказало влияние на..

публикувано на 30.08.24 в 16:23
Ибрахим Карахасан - Чънар

Ибрахим Карахасан-Чънар: ДПС умира

ДПС умира. Вероятно ще се явят две фракции на Движението в изборите за следващия парламент, но ако изобщо влязат, няма да са фактор . Това провидя докторът на историческите науки, писател, журналист, Ибрахим Карахасан-Чънар в коментар за Радио Кърджали. „Двубоят между Делян Пеевски и Ахмед Доган продължава. Но на този етап, като че ли Делян..

публикувано на 28.08.24 в 07:35
Нели Найденова

За седми път Маджарово ще е домакин на Фестивал на лешояда

Традиционният седми поред Фестивал на лешояда в Маджарово тази година ще се проведе в периода 6-8 септември и ще започне в петък вечерта с концерти на групите "Карандила" и "ЗоР МаЖор". Това съобщи за Радио Кърджали Нели Найденова от фондация "По-диви Родопи", организатор на тридневното събитие. Игри, презентации, прожекции на филми, изложба,..

публикувано на 23.08.24 в 15:39

Ангелина Костова: Най-много са кандидатите за директор на училище извън Кърджали

26 кандидати са допуснати до втория етап на конкурса за директори на училища в област Кърджали. Те ще се борят за 15 директорски места в основни и средни училища и професионални гимназии. Общо подаденият брой заявления до крайния срок е 32. Това съобщи за Радио Кърджали началникът на Регионалното управление по образованието Ангелина Костова...

публикувано на 23.08.24 в 15:09
Никола Чанев, областен управител на Кърджали

Никола Чанев: Притеснителна, но не и критична е ситуацията с язовирите в област Кърджали

Язовир „Студен кладенец“ е пълен на 55 процента от обема си, водата в яз. „Кърджали“ е дори повече – почти 65 %. Това съобщи за Радио Кърджали областният управител Никола Чанев. Той уточни, че актуални данни за състоянието на всички язовири е публикувана на сайта на Министерството на околната среда  и водите. „Дали ситуацията е..

публикувано на 23.08.24 в 14:07

Община Смолян със значително по-чист въздух заради новите печки

Община Смолян има значителни успехи за постигане на по-добро качество на атмосферния въздух в резултат на намаляване на фините прахови частици. Това е свързано с многото кандидати домакинства, които са поискали да сменят старите си печки на твърдо гориво с нови уреди на пелети и на ток. В момента общината реализира втора фаза по проекта ,..

публикувано на 22.08.24 в 14:05
Гюнер Тахир

Гюнер Тахир: Време е вече Доган да си ходи

Ако бай Хасан от Джебелско село види на живо някъде Ахмед Доган, ще му каже да си тръгва вече.   Това мнение изказа пред Радио Кърджали Гюнер Тахир – председател на Национално движение за права и свободи и бивш зам.-председател на ДПС. Според него, след Тодор Живков, Доган е вторият политически лидер в България, който е начело на една..

публикувано на 22.08.24 в 11:11