Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Георгиев: Хората разбраха, че ПП-ДБ са същите като ГЕРБ и ДПС


Предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители за Народно събрание, насрочени на 9 юни 2024 г., ще бъдат по-различни, защото хората са разбрали, че ПП-ДБ са същите като ГЕРБ и ДПС. Това каза депутатът и областен координатор за Кърджали и Хасково от ПП „Възраждане“ Георги Георгиев.

„ На първо място смятам, че ще бъдат по-различни от гледна точка на това, че най-после ПП-ДБ , или така наречената „промяна“ или „добрите демократични сили“, както някои ги наричат, лъснаха пред българския народ , че те не са такива, че те са същите като ГЕРБ и ДПС , и правят абсолютно същото, което правят и ГЕРБ и ДПС, че те нямат намерение да се борят с мафията, че те нямат намерение да променят нещо в държавата. Напротив, те се обединиха с мафията, работиха 9 месеца с нея, и както виждате се стигна до скандалите с митниците, и аз съм сигурен, че ще излязат и още нататък други неща . Нещо, което ние от „Възраждане“ казвахме от самото начало, още от кабинета на Петков, през 47-то народно събрание, когато за пръв път и ние от „Възраждане“ и ПП-ДБ влязоха в парламента и направиха коалиция, управляваха държава. Неща, които най-после вече и българския народ, смятам, че прозря, видя, и надали ще се подлъже още един път толкова много по така наречените „добрите сили“, които щяха да се борят със злото в ГЕРБ и ДПС, а те реално станаха, така да се каже, ГЕРБ-2 и ДПС- 2. Така че, това е едно от нещата, които смятам, че ще се променят на тези парламентарни и евроизбори.“ Георги Георгиев добави, че с избори 2 в 1 ще се повиши и избирателната активност.

Регионалният координатор на ПП“Възраждане“ за Хасково и Кърджали припомни, че в Хасково за партията предстоят и още едни избори, след като там бяха касирани изборите за общински съветници.

Георгиев добави, че от ПП „Възраждане“ нямат  проблем с това да се явяват на избори постоянно, защото това е мирен и  демократичен път да се промени статуквото в държава: „...за да променим политическия елит, който работи за чужди посолства, и не мисли въобще за българския народ . И това е нашата борба -  по мирен път да осъществим контрол върху нашата държава, за да можем да покажем на българския народ, че държавата ни може да се управлява демократично, и в полза на нашите ценности ,на нашите морални норми, на нашите устои, и в полза на на нашия народ като цяло, а не в полза на чужди интереси, както работят така наречените партии от евроатлантическото мнозинство“.

Георгиев коментира и скандалите с митницата. „ Както виждате, става въпрос кой на кого да се отчита, и кой да държи каналите за контрабанда.  Никой няма никакво намерение нито да се бори с мафията, нито да се бори с тези лоши практики, които са образувани в последните 30 години в нашата държава.“

Цялото интервю с Георги Георгиев чуйте в прикачения файл.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Областна ученическа конференция

Младежи от страната ще обменят опит като доброволци в Кърджали

Започва първата национална младежка конференция  за  доброволци под надслов "Аз съм млад млад и избирам живота". Домакин на събитието е  Общински съвет по наркотични  вещества и Превантивно информационен център (ПИЦ) Кърджали. Участниците в нея са от 11 Превантивно информационни центрове в страната. Това съобщи д-р Сезгин Бекир,..

публикувано на 20.05.24 в 10:00
Петя Цонева

Петя Цонева представя новата си стихосбирка в Кърджали

Премиера на стихосбирката на Петя Цонева - "Люлката на живота" събира средства за за издаване на сборник на английски език на поета Ивайло Балабанов. Поетичната книга на младата авторка, излезе миналата година с финансовата подкрепа на община Ивайловград. " Люлката на живота е една книга,  която е вдъхновена от  посещението ми в село Хухла,..

публикувано на 17.05.24 в 11:00
д-р Димитър Димов

Педиатърът д-р Димов: Най-уязвими при коклюш са кърмачетата, ваксината е важна

Спад в заболеваемостта от остри респираторни заболявания наблюдава в последните дни педиатърът д-р Димитър Димов. Това не е изненадващо за края на зимния сезон и пролетта. Няма ръст и на заболеваемостта от коклюш, посочи още в ефира на Радио Кърджали специалистът с дългогодишна практика.  „ За съжаление в началния стадий коклюшът не се отличава..

публикувано на 13.05.24 в 23:40
Алириза Юсуф, кмет на с. Гургулица и с. Момина сълза

Алириза Юсуф - кмет на 50 души от две села

Гургулица е село в община Момчилград, разположено на западен склон на Източнородопския рид Стръмни рид. Къщите изградени от камък, каменни дувари ограждат дворовете. Еднолентов асфалтов път води до селската чешма, в центъра на селото. От там тесни пътечки водят до всяка къща. В селото някога е имало училище. Днес само сградата напомня за това. Къщите..

публикувано на 13.05.24 в 12:07

Възстановиха стар ритуал за гадаене около вековния дъб в Житница

Една вековна традиция се възроди по Гергьовден в Чернооченско.  Това се случва в Пряпорец, най-динамично развиващото се село в района, както и в Дядовско, Житница, Черноочене, Черна нива и много други населени места. Местните жените празнуват Хъдърлез като възстановяват обичая "мартъфал". Още предната вечер, на 5 май, млади момичета разнасят..

публикувано на 06.05.24 в 12:24

Габриела Руменова: Срокът за рекламация на туристическа услуга е 14 дни

Хората винаги да проверяват туроператора в регистъра на Министерството на туризма , преди да реализират почивката си и да четат внимателно договора. Те трябва да проверят и дали търговецът има застраховка професионална отговорност. При съмнение за повече права на оператора за сметка на техни, да преговарят и едва при отстраняване на..

публикувано на 06.05.24 в 11:58

Поставиха 10 контейнера за стари дрехи и обувки в Кърджали

Десет контейнера за разделно събиране на дрехи и обувки са поставени от няколко дни в централната част на Кърджали и в кв. "Възрожденци".  В тях ще могат да бъдат изхвърлени дрехи, обувки и  текстилни изделия. Препоръчително е старите текстилни отпадъци да са чисти. Те трябва да бъдат опаковани в торба, която да може да премине през плъзгащия се..

публикувано на 02.05.24 в 12:23