Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Читалището в кв. Гледка дари над 300 тома книги за библиотеката в с. Скребатно

Снимка: БНР - Кърджали

"Предай доброто нататък" е призива на Народно читалище "Родопски фар - 1938", което се включи в инициативата на Радио Кърджали и Радио Благоевград и дари над 300 заглавия на читалището в село Скребатно, което изгоря преди седмици. За инициативата културното средище научили от предаването "Полет над Родопите". От библиотеката в културното средище дариха над 300 тома художествена литература, главно от български автори.
След кратко обсъждане с ръководството на читалището решихме да подкрепим колегите си от Скребатно, разказва библиотекарят Здравка Димитрова. 
И на нас са помагали добри хора, знаем какво е да си в трудност, затова даряваме тези книги и предаваме доброто нататък, казва още библиотекарката.
Ако искате и вие да се включите в кампанията на Радио Кърджали и Радио Благоевград, може да донесе книгите в редакцията на Радио Кърджали, която се намира на  бул. България 74, ет. 3 (сградата на  бившия Окръжен народен съвет) 

Вижте още

Даниел Парушев: Връща се интересът към българските университети

Студентите от Кърджали предпочитат университетите в София, а в УНСС е една от най-големите кърджалийски групи. Това сочат анализите на Националното сдружение на студентските съвети в България, каза за Радио Кърджали неговият председател Даниел Парушев. В същото време се наблюдава лек спад на интереса към висши училища в чужбина за сметка на..

публикувано на 08.12.21 в 17:18

Тарталетите - кошнички с пиршества от Рим

Всеки от нас е опитвал тарталети - симпатични кошнички от ронливо тесто,  крем и пресни плодове. По същество това е малък тарт. В различните страни този десерт се приготвя по различен начин. В много случаи дъното на кошничката първо се залива с някакъв крем или пудинг и отгоре се реди един или няколко вида плод . В много случаи тестото е..

публикувано на 08.12.21 в 12:16

Проф. Николай Овчаров: Очаквам Вишеград да стане родопския Царевец

Тази година бе особено плодотворна и благодатна за археологически находки , заяви проф. Николай Овчаров. Прекрасният замък Вишеград ще стане някога родопския Царевец, допълни той. На древния град Мисионис край Търговище, археолозите са се натъкнали на късноримски канделабър - бронзов свещник, с изображения на елени, стъпил на крачета на..

публикувано на 07.12.21 в 10:02

"Славейковци" създадоха първата Харта за правата на учениците в ЕС

Все още насилието сред учениците, вербално и физическо не е изкоренено в училищната среда. Вербалното насилие е много по-често срещано и понякога е доста по-опасно от физическото. Повечето млади хора, подложени на тормоз от свои връстници не знаят към кого да се обърнат за помощ и не съзнават, че могат да търсят правата си. Ето защо  сред учениците..

публикувано на 06.12.21 в 14:59
Така изглежда една от централните улици.

Сигнал на слушател: Три улици в идеален център в Кърджали тънат в мрак повече от 15 години

Щом Върховният административен съд е решил, ние ще платим данъците за две години, но моят въпрос е къде ще отидат тези по-високи данъци, защото имам една почти битка за две години, която водя с Общината. Това каза в ефира на предаването "На чаршията, в чата" на Радио Кърджали слушателят ни Христо Ташев. По думите му, в идеалния център на Кърджали,..

публикувано на 05.12.21 в 19:48

Кадир Мустафов, БАЗ: Трябват спешни мерки за подпомагане на ресторантьорите

В изнесеното студио на Радио Кърджали, Кадир Мустафов, областен председател на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) коментира как се отразява зеления сертификат на ресторантьорския бранш и какви мерки трябва да се предприемат: "Затворени заведения има доста. Спадът на оборотите е до 80% и съществуването ни в момента е на мускули и на..

публикувано на 02.12.21 в 11:16

Мирослав Шопов, ресторантьор: Притиснати сме до стената

След въвеждането на зеления сертификат, като изискване за посещение в затворени помещения, ресторантьорският бранш е един от най-засегнатите сектори. Събеседникът ни Мирослав Шопов, който е собственик на емблематичния кораб-ресторант на брега на яз. Кърджали разказва каква е ситуацията в момента: „Ситуацията е много тежка. След..

публикувано на 02.12.21 в 10:35
Подкасти от БНР