Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Река Арда преля над единствения мост за седем села

Нивото на река Арда до ардинското село Китница се е увеличило драстично следствие на проливните дъждове и водите са преляли над бетонния мост. В момента пътната връзка с жителите на Русалско, Песнопой, Сполука, Латинка, Любино, Аврамово и Дойранци се осъществява единствено по въжения мост, открит през 2008 г., откъдето могат да преминават само леки коли. Това съобщи кметът на Русалско Исмет Мустафа. Той уточни, че микробусът, който ежедневно превозва пътници по линията Русалско – Кърджали от четири дни не пътува по маршрута.

 Шофьорът на микробуса е от Русалско, но не тръгва на път поради лошите метеорологични условия. Добре, че селският магазин е зареден с хранителни продукти. Всяко семейство има запас от чувал брашно и сам си меси хляб у дома, уточни кметът на Русалско.


Вижте още
Язовир

Младежи с акция за почистване на язовир "Кърджали"

Кърджалийци се организират за почистване на язовир „Кърджали“. Един от инициаторите е Мария Димитрова.  „Скъпи приятели, в неделя от 8:00 часа нека се съберем и почистим заедно брега на язовир Кърджали (района под Главатарци). Мястото, което всеки един познава! Събитието ще е отворено през целия ден и всеки може да се включи, когато му е удобно -..

публикувано на 07.05.21 в 19:02

Ученици от 6-и и 11-и клас се връщат към присъствено обучение седмица по-рано

Шестокласниците и единайсетокласните се връщат към присъствено обучение седмица по-рано от планираното - на 10 вместо на 17 май. Съгласно заповед на здравния министър в оставка в клас те ще останат поне до края на месеца. Учениците от 5, 9 и 12 клас ще продължат да учат присъствено до края на тази седмица.  На 17 май, тези ученици, с изключение на..

публикувано на 07.05.21 в 18:32

Хасан Азис направи оглед на строежа на пешеходния мост в новия парк

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис направи оглед на мястото, където се строи нов пешеходен мост в парк „Арпезос Север“. Той бе придружен от неговия екип и общински съветници. Основите на съоръжението са готови, на терена са докарани елементи от връхната конструкция, чието монтиране предстои. Предвидено е съоръжението да обслужва пешеходци и..

публикувано на 07.05.21 в 16:37

Учениците от "Отец Паисий" няма да учат в понеделник

За неучебен и неприсъствен ден е обявен 10 май, понеделник, в СУ "Отец Паисий" в Кърджали. Учениците ще си останат вкъщи, поради  предстоящото обучение на педагогическия колектив, което започва в събота и ще продължи три дни. Подробности от Златко Атанасов, директор на  СУ "Отец Паисий" в Кърджали може да чуете от  звуковия файл :..

публикувано на 07.05.21 в 15:53
Снимката е илюстративна

Преизчисляването на пенсиите се отлага за следващия парламент

Одобреното от Народното събрание на първо четене преизчисляване на всички пенсии няма да бъде гласувано окончателно от настоящия парламент. Причината са процедурни пречки. След едночасово заседание председателският съвет на Народното събрание не постигна съгласие предложението на БСП за промени в Кодекса за социалното осигуряване да бъде гледано на..

публикувано на 07.05.21 в 14:55

В Кърджали започва пръскането срещу кърлежи

 На 8 и 9 май (събота и неделя ), от 21 до 06 ч.,  ще се извърши пръскане срещу кърлежи, съобщиха от Община Кърджали.  Ще бъдат третирани площи на територията на целия град - паркове, междублокови пространства в централна градска част и кварталите, зелени площи, районите на религиозните храмове и гробищни паркове. Съветват се гражданите, в посочения..

публикувано на 07.05.21 в 14:42

Безплатни очни прегледи в Момчилград

Момчилград  ще се включи в Националната безплатна скринингова кампания под надслов " Зрението е всичко! Прегледай се!!" , която е стартирана от Български лекарски съюз, Българското дружество по офталмология и Байер България.  На 18 май специалисти в областта на офталмологията ще извършат безплатни очни прегледи от 9  до 16 часа .  При засилен..

публикувано на 07.05.21 в 13:54