Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лютви Местан проговори днес в Кърджали: Не съм виновен!


Лютви Местан ще заведе дело за квалифицирана клевета заради изнесените от Главната прокуратура данни, че от 2013 година до сега има 15 нарушения за превишена скорост. Според него това са манипулации, свързани с времето, в което той е бил председател на друга политическа партия. 
На пресконференция днес Лютви Местан отрече да е плащал глоби за цитираните нарушения. Той поиска главният прокурор да разпореди проверка кой е извършил нарушенията - дали самият той или други лица, шофирали партийни коли. Няма да поемам чужда вина, каза в Кърджали Лютви Местан и обясни, че останал изумен, когато чул твърденията на говорителя на Главната прокуратура. Той изрази съмнения за преднамереност при изграждане на негативния му образ в медиите. Продължавам да страдам дълбоко и по моему за смъртта на малката Ерджин, но няма да поема чужд грях или вина, заяви Местан. В момента той и адвокатът му обмислят да поискат отвод на водещите прокурори по делото за тежката катастрофа край село Загорско.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Търсят се учители

Малко повече от месец преди началото на новата учебна година има обявени свободни места за учители, съобщават от Бюрото по труда в Кърджали. Търсят се преподаватели по география, математика, физика, химия и биология, български език и литература, инструктор на водачи на моторно превозно средство. Отново има недостиг на лекари. Обявените свободни..

публикувано на 12.08.24 в 11:08

Д-р Невин Садъкова: Вирусни инфекции ни атакуват целогодишно

Някои инфекции ни атакуват вече целогодишно, сочат наблюденията на личния лекар д-р Невин Садъкова. „Вече някак се разми сезонността с появата на вирусите. Според мен почти целогодишно хората боледуват и от ентеровируси, и от аденовируси. Имам чувството, че понякога има коклюш на вълни. Понякога има болни от ковид, но просто няма как да го докажем,..

публикувано на 12.08.24 в 10:41

Приключи традиционният шахматен турнир в Дните на Ардино

Приключи традиционният вече шахматен турнир, който се провежда в Дните на Ардино. И тази година организаторите отчитат сериозен интерес към древната логическа игра. В надпреварата се включиха 36 участници от областта. Срещите се проведоха в спортна зала „Юнак“. Никога не се знае откъде ще се появи поредният шампион, оттук, от тази зала са..

публикувано на 12.08.24 в 10:31

Полицаи се събират на протест в София

Полицаи от управленията на МВР се събират на протест в София. Те ще изразят недоволство от "безпрецедентен опит за употреба на Министерството на вътрешните работи".  След като президентът Румен Радев посочи за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева, вътрешният министър Калин Стоянов беше един от първите, които се срещнаха с нея.  Той заяви след..

публикувано на 12.08.24 в 09:28

Честваме Международния ден на младежта

Днес е Международният ден на младежта, отбелязан за първи път на 12 август 2000 година. В България се чества от 2007 година. Чрез различни обществени и художествени прояви денят насочва вниманието към проблемите на младите хора, както и към тяхното участие в световните инициативи за опазване на околната среда, развитието на лидерските им умения и..

публикувано на 12.08.24 в 09:16

Селище в Италия има трима олимпийски шампиони от Игрите в Париж

Италианско селище има трима олимпийски шампиони от Олимпийските игри в Париж, които приключиха вчера. Това е уникален и единствен случай в светa. Това е Ронкаделе до град Бреша в област Ломбардия. Има 9400 жители и трима олимпийски шампиони. Това са каноистът Джовани Де Дженаро, джудистката Аличе Беланди и капитанът на волейболния отбор Ана Данези...

публикувано на 12.08.24 в 07:38
33-те летни олимпийски игри бяха закрити на

Летните олимпийски игри в Париж вече са история

Около 70 000 зрители се събраха на "Стад дьо Франс" за закриването на 33-те летни олимпийски игри в Париж. 270 артисти и изпълнители по време на спектакъла. Церемонията започна в градините Тюйлери, където бе поставен Олимпийският огън по време на Игрите. Звездата на Франция в плуването, Леон Маршан, се приближи до Олимпийския огън с фенер и го..

публикувано на 12.08.24 в 07:12