Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Руши Видинлиев представя сингъла "Несъвършен"

Снимка: Димитър Неделчев

След 10-годишна пауза и след уникален интерес от страна на феновете (рекордно разпродадени в рамките на денонощие клубни събития между 2016 - 2019), РУШИ най-после е готов със съвсем нова авторска музика. Първи сингъл е парчето НЕСЪВЪРШЕН. То ще стане част и от предстоящ мини-албум – ПСИХО, чиято дигитална премиера ще бъде съвсем скоро. НЕСЪВЪРШЕН е по текст на РУШИ и носи много от специфичната поп меланхолия, заради която феновете от няколко поколения го обожават. В творческия екип зад музиката на сингъла се включва и легендата Момчил Колев (Атлас), с когото РУШИ работи и по дебютния си трак ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА от 2001. Замесени в продукцията са още Денис Попстоев (музика и аранжимент) и Константин Бешков „KayBe” (аранжимент и смесване). Мастерингът е на JoeLaPorta, голямо име в индустрията, който работи със звезди от ранга на Solange. Специално за феновете РУШИ ще представи НЕСЪВЪРШЕН и още нова музика на живо на 1 юни (събота) в клуб Терминал 1. В специалното събитие ще се включи и сопраното Пламена Гиргинова, която ще даде старт на шоуто точно в 22:00.

Руши дебютира с парчето „Всичко се връща“ през 2001. Следват 4 албума, над 10 сингъла с видеоклипове, много награди. Активно се занимава с поп музика през следващите 7 години. Някои от най - известните му хит сингли са още „Il Ritmo Del Mio Cuore“, „Ти беше“ и „Хотел**“.

През последните години Руши работи активно като актьор и режисьор. Завършва магистърска програма за късометражно кино в Ню Йорк, снима реклами, видеоклипове за други артисти. За главна роля в „Цвета на хамелеона“ получава награда за Най-добър актьор от Българската филмова академия. Последната Киномания се откри с още един филм с негова главна роля – „Времето е наше“ на режисьора Петър Попзлатев, а на последния София Филм Фест „Снимка с Юки“ на режисьора Лъчезар Аврамов и с главна роля на Руши спечели Наградата на публиката. Предстои да излезе и още едно кино заглавие с главна роля на Руши – „18% сиво“ на режисьора Виктор Чучков, по едноименния роман на Захари Карабашлиев. През цялото време Руши не спира да работи и като автор на музикални проекти за други изпълнители.Вижте още

Румяна Профирова: Няма смисъл да отричаме онлайн обучението щом е най-добрата форма да опазим здравето си

Почти половината от родителите - 47 на сто, се обявяват изцяло за присъствено, а 22% за онлайн обучение на всички ученици поради Covid кризата. Това показва онлайн допитване сред над 20 000 български родители от цялата страна показва, направено от Асоциация „Родители“ и Института за изследвания в образованието. Най-много..

публикувано на 19.11.20 в 11:25

Бирджан Алимола: Студент по време на пандемия

Всяка година началото на академичната година при студените е повод за вълнение за преподаватели и студенти, но и най-вече за тези, които за първи път прекрачват прага на висшите училища. През 2020 г. нещата стоят по-различно от всякога, като българските студенти, у нас и в чужбина, са изправени пред множество неизвестни, породени от..

публикувано на 19.11.20 в 06:00

Коронавирус: Тост за отложената сватба

Тъй като двойките в световен мащаб са изправени пред пандемията COVID-19, предприемането на правилните действия и навигирането в този непрекъснато развиващ се сценарий се оказва предизвикателство за мнозина. След кратката пауза през пролетта сватбеният сезон се завърна в разгара си в цялата страна. Младоженците се съобразяват с..

публикувано на 19.11.20 в 06:00

Никола Чанев за желанието на Общината да повиши данъците: Пир по време на чума

Община Кърджали е насрочила обществено обсъждане за повишаване на местните данъци, алармира областният управител Никола Чанев. Според него във време на ковид криза е абсолютно неуместно общината да прибягва до повишаване на данъците на своите жители.  "Пир по време на чума" - така Никола Чанев обобщи желанието на Община Кърджали да повиши..

публикувано на 11.11.20 в 11:24

Стоян Варналиев даде живот на песни наследени от Вълкана Стоянова

Тракийският певец Стоян Варналиев използва дните на пандемията, за да твори и да записва нови песни. Изпълнителят, който на 19 ноември ще отбележи 52 житейски лета се е възползвал ползотворно от националната изолация и е успял да направи записи на пет тракийски песни. Това са: „Мама на Стоян думаше“; „Мишки скачат“; „В село се е ламя сторила“; „Яна..

публикувано на 07.11.20 в 17:30

Тайни тракийски светилища и църквата "Св. Дух" в Бенковски са дестинациите в "Накъде в неделя"

Тази неделя, малко след 7.00 часа  в "Накъде в неделя" - предаването за туризъм, хоби и свободно време ще пътешестваме заедно с Маргарита Мандраджиева - човекът на пулта и с музикалния редактор Ангел Чавдаров, който, както винаги ни е подбрал страхотни парчета, които да ни настроят на приключенска вълна.  Водеща на предаването е Илияна Типова. Тази..

публикувано на 06.11.20 в 16:00

До сега 7089 души от общо 7958 са получили хранителни пакети от БЧК

Независимо от трудната пандемична обстановка в която в момента живеем   и в която се налага всички с много търпение, отговорност и смирение да преминем, Българския червен кръст продължава да изпълнява ангажиментите си по Европейската хранителна програма за подпомагане на най-нуждаещите се лица – план 2019г. До този момент 6355 души от..

публикувано на 06.11.20 в 06:49