Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новaта версия на филма “Цар Лъв” влиза величествено в кината на 19-ти юли

Саундтракът на “The Lion King” излиза на CD в деня на премиерата на филма

Дисни представя новия игрален филм “Цар Лъв”, режисиран от Джон Фавро, който отвежда  героите от сагата до големия екран по един съвсем нов начин. Новият филм, както и оригиналната версия от 1994 г., включва незабравима музика на носителя на Оскар и ГРАМИ, световната супер звезда Elton John и текстописеца, удостоен със същите престижни награди — Tim Rice, който написва прекрасна нова песен, “Never Too Late,” изпълнена от Elton John с участието на африкански хор, която ще звучи във финалните надписи на филма и в саундтрака към него.

Слушайки тази музика, тя те докосва дълбоко.”, споделя Фавро. “Дори да не си гледал филма, има спиритуална сила в нея. Но ако си гледал филма и ако си израснал с тази музика – сега изведнъж можеш да си представиш продължението на историята, както и да се върнеш към спомени и чувства, които си изпитал при предишното си преживяване, наречено Цар Лъв”.

Mitchell Leib, музикален продуцент на филмова музика в The Walt Disney Studios, разказва: “Невероятните музикални таланти, които се обединиха за този проект, са несравними. Дълбоката любов и силната интуиция за музикални колаборации на Джон Фавро, вдъхновени от Hans Zimmer, Lebo M, Pharrell Williams, Elton John, Tim Rice, Beyoncé, Donald Glover и целия екип, олицетворение на щедрост, дух и ангажираност, ни отвеждат на вълнуващо пътешествие от песен, продукция и изпълнение.

Саундтракът “The Lion King” включва нови записи на оригинални песни, написани от Elton John и Tim Rice, инструментална музика от носителя на Оскар и ГРАМИ, композитора Hans Zimmer, както и африкански вокални и хорови аранжименти на южно-африканския продуцент и композитор, носител на ГРАМИ - Lebo M (Rhythm of the Pride Lands). Номинираният за Оскар, носителят на ГРАМИ изпълнител, автор на песни и продуцент Pharrell Williams (“Hidden Figures”; “Happy”), е музикален продуцент на 5 песни в саундтрака.

Потапяйки се в работата по новия саундтрак “The Lion King,” Hans Zimmer осъзнава, че оригиналните теми и музика във версията от 1994 г. са били “емоционалният гръбнак на историята”. Той въвлича в работата си много хора от екипа на първия филм, сред които Lebo M, оркестрантът Bruce Fowler, диригентът Nick Glennie-Smith, аранжорът Mark Mancina, както и няколко хорови изпълнители - Carmen Twillie (която изпълнява  “Circle of Life” във филма от 1994 г.)

Ключов момент в новия филм “Цар Лъв” и саундтрака към него е емблематичната песен “Can You Feel the Love Tonight”, в изпълнение на поп иконата Beyoncé Knowles-Carter (Nala) и Donald Glover (Simba).

За музиката към анимационния филм “Цар Лъв” от 1994 г., екипът е удостоен с 2 статуетки Оскар (за оригинална песен и оригинална музика), 4 награди ГРАМИ® и 2 награди Златен Глобус®. Саундтракът е #1 в Billboard 200 за 10 последователни седмици и е сертифициран с диамантен статус по продажби (10 млн. копия).

Официален трейлър на филма




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Георги Пройков от Кърджали се класира на 4-о място на Световното по кану каяк за ветерани

Кърджалиецът Георги Пройков, се класира на 4-о място на Световното първенство за ветерани по кану каяк. Той е учител по физическо възпитание и спорт в Професионалната гимназия по строителство „Христо Смирненски“ и е състезател по кану каяк в Спортен Клуб „Арда“.  Георги Пройков се класира на престижното четвърто място на Световното първенство по..

публикувано на 23.07.24 в 17:12

Започна детската лятна школа в музея в Смолян

Започна лятната школа в Регионалния исторически музей „Стою Шишков“ в Смолян. Тази година тя е под надслов: „Ваканция в музея – научи българското“, съобщи директорът Валентина Василева. В продължение на две седмици се очаква над 120 деца да се включат в заниманията. Сред традиционните инициативи, които са включени, са  запознаване с експозицията на..

публикувано на 15.07.24 в 12:01
Екипът на проекта с наградените млади предприемачи

Млади предприемачи представиха бизнес идеите си в Мастер Клас

Трима млади предприемачи получиха награди в приключилия „Мастер Клас за млади предприемачи от област Кърджали“, организиран от Стопанския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и Обединена българска банка (ОББ). Регионалният конкурс беше за насърчаване на предприемачеството сред младите хора в областта. „Целта е да се насърчат..

публикувано на 15.07.24 в 09:47

Орк. "Млади загорци" ще свирят на Илинденския събор в кърджалийския квартал Веселчане

В кърджалийския квартал Веселчане ще се проведе Илинденски събор, организиран от Народно читалище “Родопски фар - 1938”. Събора се провежда за трета година и вече е част от културния календар на община Кърджали.  За празника тази година организаторите са поканили орк. “Млади загорци” от гр. Стара Загора. Откриването е от 18 часа на 20 юли. По-рано..

публикувано на 13.07.24 в 17:17

Клуб "Ахридос" с благотворителна кауза

Жените от спортно-интелектуален  клуб "Ахридис" - Кърджали участваха на празника “Дни на приятелвството в Кърджали”, което се проведе в парк “Русалка”. На своя щанд те предлагаха ръчно изработени икони и други ръкоделия, а средствата от тях ще бъдат дарени на църквата "Св. пророк Илия" в с. Опълченско. Пенка Шукерска е жената, която рисува иконите. За..

публикувано на 13.07.24 в 15:05

200-годишни носии бяха показани за първи път на открито в Кърджали

Народни носии на около 200 години бяха оказани за първи път на открито в Кърджали. Носиите са използвани при снимките на филма за капитан Петко войвода. След края на снимките те са дарени на Тракийското дружество в с. Светлен, което ги поверява на Исторически музей - Попово. Носиите са от Гюмюрджина, Софлу, Дедеагач, Елхово и Ивайловградско, както и..

публикувано на 13.07.24 в 13:46

Клуб "Ахридос" и доброволци подготвят църквата "Св. пророк Илия" за храмовия празник

Последни приготовления текат в двора на църквата “Свети пророк Илия” в с. Опълченско, преди храмовия празник на 20 юли. Спортно-интелектуален клуб “Ахридос” преди 5 месеца се заемат да почистят и облагородят двора на храма, който бе обрасъл с храсти и бурени. Моторът на тази кампания е Елена Топалова, която успява да обеди другите членове от клуба, а и..

публикувано на 11.07.24 в 11:04