Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Средно училище "Отец Паисий" в Кърджали с рекорден брой ученици

Златко Атанасов: Интересът към компютърните паралелки нараства

Златко Атанасов
Снимка: Валентина Иванова


Най-старото училище в Родопите "Отец Паисий" посреща новата учебна година със санирана сграда, обновени и оборудвани компютърни кабинети и спортни съоръжения. Рекорден брой за всички учебни години досега,1240 са учениците, които ще пристъпят училищния праг на 16 септември. От тях 136 са първолаците. В навечерието на първия учебен ден се срещаме със Златко Атанасов, директор на Средно училище "Отец Паисий" в Кърджали. Чуйте разговора на Валентина Иванова със Златко Атанасов в звуковия файл:
Златко Атанасов: Посрещаме с оптимизъм новата учебна година. Постъпват нови 250 ученика. 136 деца в 6 паралелки ще бъдат първокласниците, които с трепет очакват своята първа учебна година. Софтуерните и хардуерни паралелки за първ агодина са 4 и ние очаква 104 ученици да започнат обучение по компютри, компютърни технологии, софтуерни и хардуерни науки. Изключително голям беше интересът на деца и родители към тези паралелки.

Какво ново очаква децата тази година: обновена сграда, фасада, двор, спортни съоръжения, стол. Но най-интересните неща са свързани с процеса на обучение. Всички компютърни зали са обновени, всяка класна стая е оборудвана с компютър, интерактивна дъска, интернет. Поставяме в център на вниманието обучението, методиката и искаме нашите ученици да почувстват внимание и любов.

Вижте още

Адлен Шефкет, народен представител от ДПС: След изтичането на мандата Караянчева няма да се върне в Кърджали

След изтичането на мандата на това народно събрание Цвета Караянчева няма да има очи да се върне в Кърджали, прогнозира народната представителка от ДПС Адлен Шефкет. Тя коментира, че ДПС е следяло отблизо дейността на председателят на Народното събрание. Оставката на Цвета Караянчева е била поискана сега, защото са се натрупали много..

публикувано на 20.10.20 в 17:11

Колоритна изложба за Деня на Кърджали в Керимовата къща

Есенната изложба събира за пръв път след началото на пандемията кърджалийските художници в Керимовата къща. Поводът - празникът на Кърджали, 21 октомври. Часът е 18, но всеки може да дойде и по-късно, защото празникът н а изкуството продължава до вечерта. Цвят в деня на Кърджали ще добавят 20 майстори на четката, които се представят с 40..

публикувано на 20.10.20 в 13:12

Стела Тодорова: Имах късмет да работя със Стефана Василева, забележителен учен и ерудит

Наближава 21 октомври - Деня на Кърджали. Обикновено тогава се обявяват почетните граждани, но тази година няма да има наградени. Затова ви предлагам да си спомним за удостоения със званието през 2009 г. Това е Стефана Василева - една жена, която години наред обикаля надлъж и шир Източните Родопи като доброволен природозащитник. Спасява от унищожение..

обновено на 19.10.20 в 17:09

Пламен Даракчиев представя книгата си "ДНК на прехода" в Кърджали

Макар че от години живее в София, Пламен Даракчиев е добре познат в Кърджали, където е живял и работил като журналист в местни вестници и кореспондент в централния печат. Той е един от първите членове на неформални сдружения като „Подкрепа“, „Екогласност“ и Независимото дружество за защита правата на човека преди 10 ноември 1989 година. 30 години след..

публикувано на 19.10.20 в 11:45

Български екипажи са победители във всички класове на "Кърджали офроуд фест-2020"

10-тото юбилейно издание на Кърджали офроуд фест завърши успешно, макар и с по-малко участници, заради епидемията. Победители във всички категории станаха български пилоти. Директорът на състезанието Тодор Христов ще съобщи класирането в различните класове. Чуйте в звуковия файл интервюто на Валентина Иванова с Тодор Христов: Тодор Христов:..

публикувано на 19.10.20 в 09:59

Д-р Тодор Черкезов: Честит празник, колеги! Прекланям се пред вашия труд!

Днес Православната църква отбелязва деня на Свети Иван Рилски Чудотворец, обявен за покровител на България, а българските лекарите празнуват своя празник. С д-р Тодор Черкезов, директор на най-голямото лечебно заведение в област Кърджали, говорим за самочувствието на медиците, за връзката лекар-пациент и за предизвикателствата пред здравната система,..

публикувано на 19.10.20 в 08:43

Д-р Магдалена Маринова: Приемам номинацията "Лекар на годината" като заслужено уважение към мен

Началникът на Инфекциозно отделение в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" Кърджали д-р Магдалена Маринова е номинирана на национално ниво за "Лекар на годината 2020". По традиция на 19 октомври в Деня на българския лекар се връчват наградите на Българския лекарски съюз (БЛС) за принос в медицината.  Номинацията си, д-р Маринова коментира така:..

публикувано на 18.10.20 в 11:56