Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

От какво страдат слънчевите знаци на зодиака

zodiak

Малцина са тези, които знаят че планетите оказват влияние върху начина ни на живот, хранене и здраве. Мнозина са тези, които не вярват на звездите и на влиянието на планетите върху човешкия организъм. Така или иначе балансираното и правилно хранене е важно условие за доброто ни здраве. Но астрологията приема, че все пак има основни звездни предпоставки, с които трябва всеки да се съобрази. 
Всеки рожден хороскоп е уникален и единствен. Съставя се на базата на датата, часа и мястото ни на раждане. 
Според астрологията върху човека и неговото развитие влияят както слънцето, така и изгряващия знак - асцендента, луната и различните планети, които образуват помежду си връзки - благоприятни, напрегнати или неутрални.
От часа на раждане зависи кой е изгряващия ни знак - асцендента. Той определя външността ни, структурата на организма и показва резерва от физически сили. Знакът на асцендента е точно толкова важен, колкото и слънчевия ни знак, който е сърцето на хороскопа и е основен източник на жизнени сили.
Както приливите и отливите, така и човешкото тяло е подвластно на Лунния ритъм. Луната събира, трансформира и отразява енергията на Слънцето. Тя управлява храносмилателната система в организма. Отговаря за водния баланс и храненето.  И има силно влияние върху психиката, а оттам и върху мисленето. Двете светила - Слънцето и Луната, заедно с асцендента и останалите планети оказват допълнително влияние върху енергетиката в организма, разказа в предаването "Чай от мащерка" астрологът Таня Георгиева.
Но има и общи характеристики, които са заложени в слънчевия знак или зодията, както я знаем. Такива характеристики или общи черти има и в здравето на всяка зодия. 
Ето някои от тях за различните зодиакални знаци. Овен са огнен, жизнен, хиперактивен знак. Най-често страда от главоболие, мигрена, очите са също слаба страна. Телец е най-земният от трите земни знака. Обича всичко, което е сетивно, но обича и да си угажда, най-вече с храна. Склонен е към излишество в това отношение и донякъде и към напълняване. Близнаци, като интелектуален знак, може да ги споходи невротичност. Слаби места са им белите дробове и дихателната система. Рак са подвластни на Луната, а Луната управлява психиката. Това обяснява и риска Рак да страда от психосоматични заболявания. Ако са притеснени, това може да рефлектира върху здравословното им състояние и най-вече стомаха. При Лъв най-честите проблеми са при сърцето и кръвоносната система, а при Дева, заради прекомерното мислене и тревожност,  проблемите са свързани със стомаха и храносмилателната система. Слабото място на Везни са бъбреците и отделителната система, а Скорпион са заредени с вътрешна сила и пасивна агресия, която може да ги направи както лечители, така и разрушители. Стрелец имат здравословни оплаквания от повишена кръвна захар и склонност към диабет, Козирог пък от проблеми в костната структура и зъбите. Слабото място на Водолей са глезени и стави. Те страдат и от необичайни заболявания. Риби са склонни към депресия и тревожност и се изживяват или като жертва, или като спасител, което се обяснява с тяхната крайна емоционалност.
Още за здравословните проблеми и слабите страни на слънчевите знаци, както и за индийския прочит на астрологията, може да чуете в целия разговор на Станислава Георгиева с астролога Таня Георгиева в прикачения звуков файл


Вижте още

Как се прави гръцка мусака?

Ако по нашите географски ширини патладжанът е на почит, то същото може да се каже и за съседните ни държави, например Гърция. Петя Аргирова от Германия ни разказва и как се приема този полезен зеленчук в немската кухня. Хубаво е понякога да се опитва и нещо различно, нетипично за нашия - български вкус. Гърция ни е съседка , но има с какво..

публикувано на 16.09.21 в 13:09

Валентин Велчев с клип на най-празничната си песен

Носителят на наградата „Певец на годината 2021“ Валентин Велчев зарадва почитателите си с нов видеоклип. Той е по най-празничната му песен до момента – „Наздраве“. Спотът е дело на екипа, реализирал предишния му хит „Мамо“ – оператор Чавдар Калдиев, режисьор Лео Богдановски. Самият изпълнител представи новия си проект в страницата си във..

публикувано на 14.09.21 в 12:32

Магията под небето на Небеска

Махалата Небеска на село Женда е сред най-магичните места в Източните Родопи с величествена гледка и много силна и зареждаща енергия. Омайващо е и името й. Всеки, който е стигнал до там, ще го потвърди. Небеска е позната с древното си скално светилище и комплекс от ниши, олтари, скални гъби, чудновати фигури на животни, профили и лица, оживяващи от..

публикувано на 13.09.21 в 17:03

Пожарникарите и спасителите отбелязват своя професионален празник

От вчера започна седмицата на пожарната безопасност, по повод 14 септември – професионалният празник на пожарникарите и спасителите. Няколко са мероприятията, които са предвидени от Районна Дирекция пожарна безопасност и защита на населението – Кърджали. От вчера е започнала дарителска кампания под ръководството на Главна Дирекция пожарна..

публикувано на 14.09.21 в 09:50

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, в този хубав и слънчев есенен ден, от мен , Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед". Надявам се да ви намирам в добра форма, отпочинали и готови за работа! Но сега, направо към темите в предаването! Това е епизодът от 12 септември, тази неделя. Ако има история на флирта, то този, който  я е написал , сигурно е голям..

публикувано на 12.09.21 в 18:18

Еленът лопатар край Кьосево - от мил талисман до проблемно животно с нетипично поведение

Еленът лопатар край кърджалийското село Кьосево, който пасе заедно с кравите от селото и бозае от тях, ще бъде отстрелян. Решението е взето, тъй като животното създава проблеми, като наранява кравите при опитите си да суче от тях, и проявява агресия към местни жители, от които няма страх.  Еленът се превръща в проблем за стопаните от селото още в..

публикувано на 10.09.21 в 17:16

Назад към природата. Завръщат ли се младите хора по родните си места

И сега на една тема, свързана и с преброяването на населението. За БНР наскоро доц. Надежда Илиева, ръководител на секция "Икономическа и социална география" на Българската академия на науките заяви, че все повече млади хора се местят да живеят в крайградските зони. Но това не се отнася за обезлюдените села в Родопите и Северна България,..

публикувано на 10.09.21 в 13:23