Чай от мащерка

Some Details
zodiak

От какво страдат слънчевите знаци на зодиака

Малцина са тези, които знаят че планетите оказват влияние върху начина ни на живот, хранене и здраве. Мнозина са тези, които не вярват на звездите и на влиянието на планетите върху човешкия организъм. Така или иначе балансираното и правилно хранене е..

публикувано на 03.10.19 в 12:22

За алкохолизма като обсебване и илюзия от първо лице

Да създаде реално работеща група на Анонимните алкохолици в Кърджали. Това си е поставила за цел млада жена, минала през тъмните кръгове на депресията, неврозата и алкохолизма, но успяла да стъпи здраво на краката си, да повярва в доброжелателността на..

публикувано на 24.09.19 в 18:06

Д-р Милчо Енчев: Жегите са опасни, рязко свалят кръвното налягане

Рязко се е увеличило търсенето на лекарска помощ заради здравословни проблеми, причинени от горещините. В кардиологичното отделение на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" всички легла са заети. Само за ден са приети три случая на колапс заради жегите, същата..

публикувано на 21.06.19 в 17:16

Д-р Тодор Черкезов: Увеличените възнаграждения следва да повишат и качеството на медицинските услуги

Правителството отпуска 50 милиона лева допълнително за увеличение на цените на недофинансираните клинични пътеки за детско здравеопазване, пулмология и майчински грижи. От 1 юли реално ще бъдат получени допълнителни средства за увеличение на работните..

публикувано на 10.05.19 в 16:53

20 години от създаването на Обществена коалиция за здраве и Програма СИНДИ Кърджали

20-годишен юбилей отбелязват Обществената коалиция за здраве и Програма СИНДИ в Кърджали. Кърджали е един от двата български града, в които програмата продължава да работи, вече като общинска. Тържеството по повод празника е на 19 април, петък,..

публикувано на 18.04.19 в 17:08

Д-р Стоян Петков: Има хроничен недостиг на общопрактикуващи лекари в област Кърджали

Незаетите лекарски практики и текучеството на медицинските специалисти са само малка част от проблемите, пред които са изправени лекарите в Кърджалийско. Сега на дневен ред излиза и опасността от заличаване на лекарски практики след началото на месец..

публикувано на 20.03.19 в 17:19

Д-р Виктор Кирчев: Има реална опасност от заличаване на лекарски практики

Хиляди пациенти в област Кърджали може да останат без лични лекари. Има реална опасност от заличаване на лекарски практики в Източните Родопи след месец юни тази година. Тогава изтича крайният срок, поставен от държавата общопрактикуващите лекари в..

публикувано на 20.03.19 в 16:55

Д-р Марио Янакиев: Добрият лекар няма да оправдае детска болест с растеж на зъбки

Хубава или лоша, искаме или не искаме, виртуалната медицина или търсенето на лечение в интернет за различните болести е факт в съвременното общество, който не бива да се пренебрегва. Това каза за Радио Кърджали педиатърът д-р Марио Янакиев, самият той..

публикувано на 04.03.19 в 16:40
Д-р Кирил Карамфилов

Доц. Карамфилов: Пациентите от Кърджалийско са предизвикателство за инвазивните кардиолози

Около 1000 пациенти на година преминават и получават помощ в лабораторията по инвазивна кардиология в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" в Кърджали. Статистиката сочи, че в България пациентите с миокарден инфаркт, които имат най-голяма полза от инвазивната..

публикувано на 18.02.19 в 15:09

Д-р Милчо Енчев: През зимата инфарктите зачестяват

Сърцето и съдовата система са най-лабилни през зимата. Всяко падане на градусите надолу рязко повишават кръвното налягане. Когато те са повече от 10 деления на термометъра, опасността от инфаркт е налице, предупреждават от Националното дружество по..

публикувано на 31.01.19 в 16:17