Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Звездата на "Арда бокс" чака ремонт на залата, спира тренировките

Ергюнал Сабри: 2019 година беше успешна, станах европейски шампион за втори път

Ергюнал Сабри
Снимка: Валентина Иванова


Най.успешният състезател на "Арда бокс" Ергюнал Сабри - Оги приключи спортно-състезателната 2019 година. Последният турнир за него завърши с нов успех. Той се завърна с купа и златен медал от Сърбия, където участва в Мемориалния турнир "Живорад Раджич - Раджа" в град Шабац. На финала победи най-добрия сръбски боксьор в категория 49 кг Омер Аметович. 2019-та е една от най-успешните за младия боксов талант, тъй като той извоюва втората европейска титла в кариерата си - този път при младежите.Чуйте разносметката на Оги за изминалата година в интервюто на Валентина Иванова:

Ергюнал Сабри - Оги: 2019 беше много наситена със състезания. Почти във всички се представих добре. Само на Купа "Странджата" ми се падна един 31-годишен казахстанец - него не успях да преодолея.

Очаква се категория 49 кг да отпадне от програмата за олимпиадата и ще трябва да се адаптирам към по-горната - 52 кг. В началото ще ми е трудно, но се надявам да свикна.

Аз съм в 12 клас в Езикова гимназия "Христо Ботев" в Кърджали. Тази година ще бъда абитуриент. Никак не ми е лесно, предстоят матури, но по някакъв начин гледам да съчетая учението и спорта.

В залата не можем да провеждаме тренировки и сме ги спрели. Пада мазилка върху главите ни. Дъждът вътре е колкото дъжда навън. Чакаме кметът да си изпълни обещанието за ремонт.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Евгений Дайнов: Предстои победа на Ахмед Доган и редовия състав на ДПС срещу Пеевски

Ако ДПС се разцепи и Делян Пеевски реши да създаде нова партия, той ще изчезне от политическата сцена, прогнозира политологът проф. Евгений Дайнов. Според него Делян Пеевски от първия ден иска да заграби всичко. "Аз го виждам като човек, който не знае мяра, той не, че е загубил мяра, той никога не е знаел, че съществува такова нещо, като мяра, камо..

публикувано на 12.07.24 в 12:25

Георги Кулов: Двата лагера в ДПС вървят към разцепване на Движението

“Последните събития показват, че нещата са наистина необратими. Както казват и от двата лагера, те вървят към едно разцепване на ДПС”, коментира напрежението в ДПС журналистът и историк Георги Кулов.   “Вече определено отчетливо след като са изключени от парламентарната група на ДПС седемнадесетте депутати, които застанаха зад Доган, след като..

публикувано на 11.07.24 в 14:48

Д-р Гюлестан: Процесите в ДПС ще отприщят демократичните рефлекси на хората

“Като човек на години и човек, който е видял много неща в ДПС, моля Делян Пеевски да си отиде с мир. За негово добро и за доброто на ДПС”, призова в ефира на Радио Кърджали общественикът д-р Фикри Гюлестан.  Доган иска оставката на Делян Пеевски и на други 5 знакови имена на ДПС Пеевски с отговор на призива на Доган: Не съм предател...

публикувано на 11.07.24 в 14:13

Георги Георгиев: Възможно е съставянето на правителство анти ГЕРБ-ДПС

Възможно е  този парламент да излъчи правителство. Това може да стане само ако президента Радев връчи третата папка на ПП“Възраждане“, каза в ефира на Радио Кърджали депутата от Хасково и областен координатор на партията за Кърджали и Хасково Георги Георгиев. „Ние ясно заявихме, че само ние можем да съставим правителство, защото както..

публикувано на 10.07.24 в 11:43

Агоп Узунбохосян: Има достатъчно мотивирани, интелигентни и грамотни ученици, които проявяват интерес към нашата школа

Агоп Узунбохосян директор на Астрономическа обсерватория „Славей Златев“ в Кърджали сподели, че лятната школа вече има много широк спектър от теми за наблюдение и за работа в сравнение с първата  школа през 70-та година. Тази годино тя ще започне на 1 август до 16-ти август.    "Просто технологиите и времената станаха такива, че това дава..

публикувано на 09.07.24 в 17:48

Кольо Парамов: Депутатите няма да вдигнат ръка срещу себе си, защото при предсрочни избори оценката за тях може да бъде жестока

Всичко това, което се случва в момента, е достатъчно добре прогнозирано, и ние знаехме, че ще се стигне накрая до тук- да попаднат всички политически формации в парламента до пиковата ситуация . Неслучайно при четвъртият избор прогнозирахме, че ще направят всичко възможно в един момент, а то стана до шестият избор, да се търси изход само..

обновено на 09.07.24 в 15:09
Мехмед Юмер

Мехмед Юмер: Анкара изчаква с отношението си към ситуацията в ДПС

Няма яснота в момента как Анкара гледа на ситуацията в ДПС и от Турция изчакват думата на почетния председател Ахмед Доган. Това мнение изказа пред Радио Кърджали журналистът и политически наблюдател, бивш главен редактор на в. "Заман", Мехмед Юмер: " През 2020 г., когато ДПС провеждаше своята 10-та национална конференция дойде изненадващо видео..

публикувано на 08.07.24 в 12:56