Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кърджали - домакин на Коледен международен турнир по водна топка


Коледен международен турнир по водна топка за момчета, родени през 2006 година и по-малки, ще се проведе от 20 до 22 декември в покрития плувен басейн в Кърджали. Домакин и организатор е Спортен клуб "Арда", а участие са заявили отбори от 4 държави. Подробности от треньора Иван Кръстев в звуковия файл:

Иван Кръстев: Готвим се усилено за коледния международен турнир за момчета, родени 2006 година и по-малки. Заявки за участие са дали два отбора от Молдова, по един - от Северна Македония и Гърция, както и "Левски"-София.

Вижте още

Цветелин Гавазов, ГЕРБ: Спрете това безумие - трафопост насред парковата среда

Изграждането на трафопостове в зелените площи, които да захранват частните имоти в парка, е в ущърб на обществото. Така реагира общинският съветник Цветелин Гавазов, след като на последната общинска сесия, бе гласувано с мнозинство изграждането на нови трафопостове в парк "Арпезос-Север", които да обслужват новопостроените сгради там.  Ето и целият..

публикувано на 29.05.20 в 17:12
EU

Близо 13 млрд. евро безвъзмездно за България по Covid-плана на ЕК

България ще има достъп до около 13 млрд. евро безвъзмездно финансиране като част от плана за възстановяване след епидемията от Covid- 19, предложен от Европейската комисия. Това заяви в интервю за „Хоризонт за вас“ вицепремиерът Томислав Дончев: "Допълнителното финансиране, което ще бъде достъпно през няколко инструмента, е близо 13 милиарда евро. То..

публикувано на 29.05.20 в 16:17

Планираните турнири по минифутбол вероятно ще се проведат през юни

Планираните турнири по минифутбол се очаква да се проведат през месец юни. На заседание на ръководството на асоциацията по минифутбол в региона са взети важни решения за подновяването на дейността. „Стартираме със завършването на“Weekend Cup”, имаме да изиграем полуфинали и веднага след това ще стартираме „Купата на Лигата“...

публикувано на 29.05.20 в 15:39

Болницата в Момчилград получи 5 000 нитрилни ръкавици

МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев” – Момчилград получи дарение от 5 000 предпазни нитрилни ръкавици от Сдружението на момчилградчаните в Бурса, Р Турция.  Ръководството на здравното заведение  изразява своята сърдечна благодарност към сдружението и неговия председател Хасан Йозтюрк за благородния жест. Това е поредното дарение от страна на съграждани..

публикувано на 29.05.20 в 14:48

Контрабандни златни накити за над 194 000 лева задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево и на МП Лесово

Митническите служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“  и ТД Южна морска задържаха близо 2.600 кг златни накити на стойност 194 367 лева при проверки на два товарни автомобила, влизащи в страната от Турция. На 26.05.2020 г. на МП Капитан Андреево митническите служители извършват проверка на товарен автомобил с турска..

публикувано на 29.05.20 в 14:45

Международните автобусни линии от Кърджали към Турция и Гърция засега няма да бъдат възстановени

За сега не се предвижда международните автобусни линии от Кърджали към Турция и Гърция да бъдат възстановени.  „До 1-ви юни няма да има курсове по направлението до Република Турция, тъй като там има въведена забрана.  Същото важи и за Република Гърция.“, т ова каза Орхан Кадиров, началник отдел „Транспорт, рекламна дейност и общинска..

публикувано на 29.05.20 в 14:34

Спортен клуб "Арда бокс" и община Кърджали подновиха договора за тренировъчната зала

Спортен клуб "Арда бокс" и община Кърджали подновиха договора за залата в срок за пет години, която боксьорите ползват от години. Треньорът Стоян Узунов набира средства за ремонт, тъй като помещението е в окаян вид. „ Едно от нещата, което е много опасно за децата, това е изгнилото дюшеме на залата. За това ние държим да започнем..

публикувано на 29.05.20 в 14:03