Да отидеш на заведение е един от вариантите да посрещнеш коледно-новогодишните празници. Преценяваш с какви средства разполагаш и си правиш резервация. В ресторанта всичко ти е готово и няма нужда, както у дома, да приготвяш празнична трапеза. Ако си с голяма компания, купонът е гарантиран. С атрактивни оферти за Коледа и Нова година всяко заведение примамва клиенти. Осигуряват певци, състави, атрактивни диджеи, шоу програми и какво ли не още, за да привлекат клиенти.
Всяко ново начало ни изпълва с трепетно очакване и надежда за бъдещето. Затова народът е казал „Нова година – нов късмет”. Неизменно вярваме, че всички проблеми и несполуки ще останат в миналата, а тази ще открие пред нас нови възможности и хоризонти. Затова Новата година се посреща с богата трапеза, сред добри приятели и в добро настроение, разказва Радослав Милев, собственик на заведение в Кърджали.
Смята се, че както ни завари, така ще ни върви чак до края. По света съществуват различни обичаи за посрещането на новата година, но в същността си повечето от тях си приличат. Ако отдавна се каните да направите някаква кардинална промяна в живота си или да вземете важно решение – това е моментът. Навсякъде се вярва също, че хубавите думи изречени на този ден, се материализират. Различни ритуали пък имат за цел да донесат късмет. Затова в България се сурвакаме, пожелаваме си здраве и щастие, теглим късмети от баницата.
Къде и как предпочитат да празнуват кърджалийци и какво включват кувертите по заведенията, чуйте в разговора на Ангел Шенков с Радослав Милев в звуковия файл.
Приоритетно разходване на средствата от бюджета за туризъм за обекти, които са с най-голяма посещаемост препоръчват бизнесмени от бранша. Имат подозрения, че с пари от 85-те хиляди за финансиране на дейности по Програмата за развитие на туризма в община Кърджали ще бъдат асфалтирани селски улици в неатрактивни за туристите села, за да се изпълнят..
Винаги има смисъл. И – не на апатията! Така с две изречения може да се обобщят уроците, които младежи са научили от участието си в проект за запознаване с работата на местните власти. Изводът, обобщен в няколкото думи изрече в ефира на Радио Кърджали един от участниците – Любо, ученик в СУ „П. Р. Славейков“ в Кърджали. Учениците Мелвин и..
Под звуците на каба кайда в Златоград ще въртят чевермета и ще демонстрират как се приготвя качамак. Празникът на чевермето ще се състои на 10, 11 и 12 май. Очакват се хиляди гости, а хотелите и местата за настаняване са резервирани още от миналата година. Цената за килограм агнешко чеверме още не е определена, но търговците работят без..
Кърджалийка осъди Общината, след като беше нахапана от бездомни кучета. Василка Рашкова получи обезщетение от 5000 лв., на което обаче не се зарадва. „ Исках делото да има друг ефект, не формален – ето ти парите и върви където си искаш. Въпросът е, че колко хора минават и ги съдят, плащат си делата и никой не прави нищо “, огорчена е жената...
Редица идеи обмисля и ще предложи за ефективното изпълнение на Програмата за развитие на туризма в Община Кърджали за 2024 година Даниела Петрова, общински съветник, избрана с листата на партия „Възраждане“ и председател на комисията „Европейски проекти и туризъм“ в местния парламент. Програмата трябва да доведе до повишаване на интереса на..
А сега ви срещам с автора на книги-игри Никола Райков, който е успял в САЩ и Китай. Той дори за известно време живее в Америка, където учи информационни технологии и поддържа сайт за кино рецензии, но се разочарава и връща у нас. Живее в малко българско селце, далеч от проблемите на големия град, заедно със съпругата си и сина си , за..
Във втората част на предаването, шеф готвач Пеньо Иванов ще ни каже как приготвя пиле салтимбока или пилешко печено със салвия и панирани домати . След това Билге Мехмед разговаря с Людмила Данова - учителката поет, която твори в кратката поетична форма апев, което прилича на японското хайку, но си е българско. Очакват Ви и други..
Кърджали 6600
бул. България 74
036 122 478