Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Станислав Луков: Общината трябва да възложи изработването на общ градоустройствен план, който да се спазваКърджали се презастроява, като междублоковите пространства почти изчезнаха. Въпреки, че апартаментите стоят празни строителство не спира, защото според архитектът Станислав Луков, търсенето е фрапиращо огромно а безлюдието в блоковете се получава заради изселниците, като жилищата са резонанс на инвестицията която упражняват гурбетчиите.

Появяват се мъртви сгради в които се обитават 2,3 апартамента. Тези сгради би трябвало да имат домоуправител и да се подържат, но е трудно когато живеят толкова малък брой семейства. Друг недостатък е и трудното отопление на тези блокове. Общината би трябвало да вдигне таксата за строително разрешение, за да може със приходите да се ремонтира инфраструктурата. Големият брой жилищни блокове съвсем скоро ще доведе до драстичен спад в цените на апартаментите, както през 2008 година , категоричен е Луков. 

Чуйте цялото интервю на Ангел Шенков със Станислав Луков в звуковия файл.


Вижте още

Черничевските баби разказват за лековитото изворче до селото

Екип на Радио Кърджали бе на гости на жените от Групата за афтентичен фолклор в село Черничево, известни навсякъде със своите автентични народни песни, които пеят и с които печелят златни медали по участия на фестивали. Срещата ни бе в читалището – тяхното място за срещи, репетиции и празници. В разговора с тях, разбрахме за  едно чудно място,..

публикувано на 06.02.23 в 15:01

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Накрая ще завършим тази част с едно кулинарно зимно предложение – филе тип „Елена“ по рецепта на Росица Генчева. Във втората част първо си говоря с шеф Пеньо Иванов за две непознати негови страни – поезията и бижутерията. Наскоро той навърши 50. Следва разговор с директора на БНР-радио Кърджали, Красимир Ангелов за възстановеното..

публикувано на 05.02.23 в 17:43

Емил Златев: Съвсем не е златно правило шиповете да болят!

Шиповете са особено мъчителни за хората , които ги имат, но това не е съвсем така, опровергава тези твърдения специалиста по хранене, йога и диететика Емил Златев . Той твърди, че спортистите имат много шипове , които всъщност не болят и че с подходящите упражнения всички болки от тези костни израстъци могат да изчезнат. Какво казва още..

публикувано на 05.02.23 в 16:55

Шеф Пеньо Иванов на 50 - отвъд кулинарията

Шеф Пеньо Иванов отбеляза 50-годишен юбилей, като показа две свои неразкривани страни – поезията и любовта към рождените камъни. Преди няколко години той се премества да живее от София в Родопите, за да има досег с любимите камъни, да твори бижута и отглежда собствени плодове и зеленчуци. Шеф Иванов е организатор на Националната..

публикувано на 05.02.23 в 16:48

Празникът Кукеровден в Ивайловград се завръща

Кукерската група от ивайловградския квартал Лъджата се завърна от фестивала „Сурва“ в Перник със златен медал за лявото кукерско хоро, което са представили. Сега момчетата от групата се подготвят за местни празник в Ивайловград – Кукеровден. Той е винаги в събота преди християнски празник Сирни Заговезни.  На този ден кукери минават по..

публикувано на 04.02.23 в 14:30

Адв. Марияна Евтимова: Епидемията отключи ескалация на домашното насилие

Адвокат М арияна Евтимова, изпълнителен председател на фондация П.У.Л.С  коментира неприетите от депутатите промени в Закона за защита от домашно насилие, както и генезиса на насилието, предлаганите промени, особеностите на жертвено-насилническите отношения.  "Обикновено като причина се изтъква, че няма  политическа воля.  Не мога да  коментирам..

публикувано на 02.02.23 в 11:45

Бойко Синапов: Ще има достатъчно агнета за Великден

Добре върви агнилната кампания в страната, каза за радио Кърджали председателят на Асоциацията на обединените животновъди Бойко Синапов . Годината е била добра, но в същото време се наблюдава поскъпване на фуражите със сто процента. И още - защо в магазините на големите вериги не се продава българско агнешко месо, освен на два..

публикувано на 01.02.23 в 16:57