Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ветеранът се готви за своя 70-годишен юбилей

Димитър Караиванов: 2019 година беше много успешна за тениса на маса в Момчилград

Димитър Караиванов
Снимка: Валентина Иванова


Най-възрастният български състезател по тенис на маса е роден и живее в Момчилград. Димитър Караиванов, който тази година ще отбележи своя 70 годишен юбилей продължава да представя Спортен клуб "Родопи", Момчилград и България на различни републикански и световни форуми. 2019 година е била успешна и незабравима за емблематичния спортист. Наред със спечелените титли и медали, той е бил преизбран за трети път за вицепрезидент на Международното общество на ветераните по тенис на маса. Неговият ентусиазъм е заразителен за млади и стари. Тенисът на маса е традиционен спорт в Момчилград. От спортния клуб "Родопи" е излязла и Даниела Гергелчева, една световна звезда в този спорт, която от години живее във Франция. Сега в клуба тренират и израстват нови състезатели, те представят Момчилград и България у нас и по света. Димитър Караиванов е най-дълголетният тенисист, който се състезава при ветераните, но е член на управителния съвет на спортен клуб "Родопи"  и е най-големият радетел за развитието на тениса на маса и налагането на Момчилград като световен център в този спорт. Как приключи 2019 година за състезателите, какво предстои през тази, правим равносметка с Димитър Караиванов, чуйте го в интервюто на Валентина Иванова:

Димитър Караиванов: В спортен клуб "Родопи" имаме деца в 4 различни възрастови категории: 10, 12, 14 и 18 години. 25 са регистрирани в БФТМ. Работим и с още 2 групи по 20 деца. Разполагаме с двама треньори: главен треньор Сабри Сюлейман и Мелиса Мехмед, която в момента следва в НСА. 2019 година беше много успешна за нашия клуб, както в спортно-техническо, така и в организационно отношение. Успяхме при възраст 10, 12 и 15 години да се класираме в елита на българския тенис на маса, като спечелихме медали в отборното личното, на двойки и на смесени двойки. Две от нашите състезателки бяха включени в разширения състав на националните отбори в подготовка за Балканското и Европейското първества. Бяхме домакини на 6 републикански първенства, в т.ч. финали на ученически игри, Държавно отборно първенство, Държавно лично първенство и на финален турнир "Млад олимпиец".

2019 беше много успешна за мен като състезател-ветеран. Участвах в над 10 турнира и имам 12 медала, 5 титли от вътрешни и международни прояви. По време на Световното отборно първенство в Холандия се проведе отчетно-изборно събрание на нашата международна структура, където отново получих доверието на моите колеги. Бях преизбран за трети път за вицепрезидент на Международното общество на ветераните по тенис на маса. 

Тази година, 2020-та, за мен е радостна, тъй като ми предстои да чествам 70-годишен юбилей. 60 години от моя живот отдадох на любимия ми спорт - тенис на маса, както за родния ми град, така и в отборите на "Академик"- София и ВИФ, когато бях студент. А по време на военната ми служба играх за ЦСКА. Но 40 години съм свързан с тениса на маса в Момчилград.

Вижте още
Радослав Милев, общински съветник от ДБ

Радослав Милев: БСП подкрепи Бюджет-2020, за да получи пост в администрацията

Общинският съветник от "Демократична България" Радослав Милев смята, че подкрепата за Бюджет-2020 на община Кърджали от страна на БСП е договорка с ДПС и червените ще получат в замяна пост в администрацията или в някоя общинска структура. Той не вярва залегналите в план сметката мероприятия да бъдат изпълнени, защото за поредна година се приема..

публикувано на 19.02.20 в 11:38

Треньорът Димитър Георгиев: Вече не вярваме, че един ден в зала "Арпезос" ще е топло

Продължават трудностите в тренировъчния процес на спортните клубове, които водят занимания в зала "Арпезос". Въпреки това, девойките от баскетболен клуб "Орфей" не губят своя ентусиазъм. Те се представиха силно в междуобластния турнир от държавното първенство, който се проведе в Стара Загора . Възпитаничките на треньора Димитър..

публикувано на 18.02.20 в 13:02
Йоана Буковска-Давидова

Йоана Буковска: Животът е постоянно променяне, вероятно продължава и след смъртта

Бестселърът "Промяна" на норвежката актриса Лив Улман е адаптиран в ориганален моноспектакъл и изпълнен от бългаската й колежка Йоана Буковска-Давидова. Кърджалийската публика видя едно уникално представление, наречено "Променяне" - хибрид между кино и театър, в който зрителят се включва чрез мобилния си телефон. Въпреки новаторската визия,..

публикувано на 17.02.20 в 09:24

Община Ардино ще разполага с близо 12 милиона бюджет през 2020 година

На първото си заседание за тази година общинския съвет на община Ардино прие бюджета за 2020 година, с 22 гласа „За“. Тази година общината ще разполага с около 12 милиона лева, както от местни дейности средствата са близо 6 милиона. Бюджета тази година е реалистичен, постижим и отговарящ на очакванията на ардинци, така го определя..

публикувано на 13.02.20 в 09:55
Доц. д-р Светослав Малинов

Доц. Светослав Малинов: Макар и с намаляващо доверие, правителството се насочва към пълен мандат

Какви са първите реакции след официалното излизане на Великобритания от Европейския съюз? Ще има ли тежки последици за живущите на Острова българи? Как изглежда българската действителност през погледа на политолога? Арести, протести, ... Мирише ли на избори? Потърсихме коментара на доц. д-р Светослав Малинов, ръководител на Катедра "Политология" в..

публикувано на 07.02.20 в 09:31

"Дънди Прешъс Металс" участва в семинар, организиран от посолството на Канада в България

Ирена Цакова, директор "Разрешителни и правни режими" в "Дънди Прешъс Металс", участва с презентация в семинар, организиран в София от посолството на Канада и Българската минно-геоложка камара. Петя Петрова, експерт в отдел "Комуникации" в златодобивната компания, разказва повече за семинара в звуковия файл: Петя Петрова: Социалната отговорност..

публикувано на 07.02.20 в 08:48

В Астрономическа обсерватория „Славей Златев“ откриват документалната изложба „Безпределният космос на човешкия ум“

Откриването на Месеца на Америка ще се състои на 10 февруари 2020 г. в 14 часа в Астрономическа обсерватория „Славей Златев“. Ще бъде показана документалната изложба „Безпределният космос на човешкия ум“, посветена на живота и делото на проф. Виден Табаков – българинът, който се включва в екипа на Вернер фон Браун и допринася за кацането на Нийл..

публикувано на 05.02.20 в 13:39