Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Поетесата Роса Соколова: Не спирайте да ни бъдете билката и да забавлявате!Преминаваме към следващия поздрав за рождения ден на предаването "Вкусен следобед", той е от поетесата Роса Соколова, с която вече ни свързва силно женско приятелство. Казвам женско, което съвсем не значи някакъв общ женски заговор, а че пътищата ни са преплетени и растем заедно. Това на някои може да звучи абстрактно, но е всъщност, съвсем конкретно. Нека чуем какво ми пожела дамата с харизматичен дух: "Три години за Вкусен следобед, началото и вече убеждението, което ни дадохте на нас слушателите и потребителите, че можете и го правите така, че да стигне до нас и да ни повлияе. Едно дете на три години, какво е научило? Вече е минало през прощъпулника си, проговорило е, извадило е зъбчета, пропяло е, и не спира да забавлява. Така, че изхождайки оттам, и като знам, какво и как го правите, с очарование, моето пожелание и към вас като екип и към всички, които слушат това вкусно и красиво предаване е да не спирате да ни бъдете билката, която ни носи изцелителна енергия, и да продължавате да забавлявате. Докато работите, се забавлявайте, забавлявайте и нас.

За това как една жена може да направи живота около себе си вкусен: "Няма жена, включвам и себе си в това число, която да не е вещерка. Всяка жена е създадена така, че да дава живот. Да го подрежда, да го нарежда, така да прави нещата, че те да са в полза роду. Тоест на всички. А как трябва да го подредим, за да бъде вкусен? Ами, задължително да не забравяме, че каквото и да правим през живота си, трябва да го правим с любов. Свише ни е умението, да даваме и вкус, и цвят, и музика, и страст, и всичко на живота, така че той да е вкусен".

Вижте още

Доброволците на БЧК в Кърджали са дарили 3 658 часа безвъзмезден труд за 2019-а

Успехите и предизвикателствата пред БЧК в Кърджали бяха обсъдени днес в конферентната зала на кърджалийската многопрофилна болница . Това стана по време на отчетно събрание на областната организация. Гости на събитието бяха зам.-председателя на НС на БЧК инж. Стойчо Стойчев, зам.областния управител Севда Камбурова, директори и началници на..

публикувано на 20.02.20 в 19:05

Кукери ще гонят злото в Широка лъка

Традиционният кукерски празник Песпонеделник тази година ще се проведе на 1 март , като проявите ще започнат още от 27 февруари. Част от тях са посветени на националния ни празник 3-ти март. Селото е съхранило през годините бита и родовите традиции. Кукерските игри са включени и в Националния културен календар, припомни кмета на селото Васил..

публикувано на 20.02.20 в 16:36
Родопската теснолинейка

Родопската теснолинейка отново кани на пътуване за 3-ти март

От гражданско сдружение "За теснолинейката" продължават да популяризират малкото влакче, като за пета поредна година приканват хората да се включат в празничното пътуване до Якоруда навръх Националния ни празник 3-ти март. Пътуване което се е превърнало в традиция, точно на 3-ти март българи от цялата страна да се съберат в..

публикувано на 20.02.20 в 15:26

Радио Кърджали събира книги за българчета в Перуджа

Преди месеци в Перуджа, Италия българската общност открива неделно училище, в което се учат 16 деца. Следващата стъпка която предприемат е да отворят и библиотека към училището. Инициатор е Николай Николов, той е инициатор и за създаването на центъра и неделното училище в Перуджа. Част от екипа, затова там,  да имат българска памет и да не..

публикувано на 20.02.20 в 14:40

Анелия Крумова с първа награда за есе посветено на 147 години от гибелта на Васил Левски

По повод 47-годишнината от гибелта на Васил Левски, Регионална библиотека “Никола Й. Вапцаров” и вестник “Нов живот” организираха  конкурса за есе на тема „Саможертвата". Вчера на официалналната церемония по поднасяно на венци и цветя пред паметника не Левски в Кърджали бяха наградени и победителите в конкурса. Един от тях е Анелия Крумова..

публикувано на 20.02.20 в 10:52

Никола Манолов: Хазартната зависимост е лечима

Патологичното разстройство свързано с хазарт се характеризира с неконтролирани залагания, извън всякаква граница на социално-приемливата или за забавление активност, така че има сериозни последици за личността и за живота на залагащия. Хората, които страдат от хазартна зависимост може да загубят всичките си спестявания, може да се въвлекат в..

публикувано на 20.02.20 в 10:38

"Вкусен следобед" от 9 февруари

Здравейте, вие сте с мен, Радка Петкова и най-вкусното предаване в ефира на радио Кърджали, "Вкусен следобед". Днес бързам за коктейл в 19 часа, така че предаването ще върви като на шега. Затова. Първо ще ви срещна със Силвия Крумова, която стана популярна в Интернет . С нея разговаря Ангел Шенков, новият водещ на младежкото предаване, отново в..

публикувано на 16.02.20 в 15:29