Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Изкуството На Маникюриста: Интервю С Диана Тодорова

С наближаването на Свети Валентин всички жени държат всеки детайл от външността им да бъде до тънкост изпипана. Маникюрът е едно от нещата, който силно правят впечатление на мъжете. Той е визитката на една жена, защото ръцете са най-честната част от тялото на една дама. Те ще кажат това, което езикът й никога няма да издаде. Те говорят за възрастта, професията, вредните привички, общото здраве на организма и отношението към собственото аз. Ходят ли жените в Кърджали на маникюр и засилват ли се часовете за красиви нокти около празниците, чуйте в интервюто на Ангел Шенков с маникюристът Диана Тодорова:
Вижте още

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Следва разговор с родопския писател Светозар Казанджиев , за последния му роман "Съдба" – к нига, написана с размах, за съдбата на цял един род и цяла планина. Във втората част на предаването ще научим защо шафранът е толкова популярен в Иран и за тамошните ястия с безценната подправка. След това Галина Стефанова разговаря с..

публикувано на 20.03.23 в 12:00
Хюсние Хикмет показа откъде е била открадната инвалидната количка на майка й

Слушател търси Радио Кърджали за съдействие

Хюсние Хикмет от Момчилград се обърна към Радио Кърджали, за да сподели проблем и да потърси съдействие за решаването му. От двора на къщата й е била открадната инвалидната количка, с която е искала да извежда болната си много възрастна майка по за час навън,на въздух. Количката е била ползвана 4 години за баща й. Преди 29 години той е почитал и..

публикувано на 20.03.23 в 11:18
Доц. Жана Казанджиева

Лекарство обещава революция в лечението на атопичния дерматит

В събота, 18 март, в 10 часа в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ ще се проведе училище за родители на деца с атопичен дерматит . Събирането ще бъде в конферентната зала на лечебното заведение, поканени са и деца, страдащи от заболяването. Лектори са водещите дерматолози в България Проф. Николай Цанков и доц. Жана Казанджиева, к оито ще изнесат..

публикувано на 17.03.23 в 15:41

Тракийци се събират в Джебел

Тази събота /18.03/ тракийци се събират в Джебел, за да отбележат с фолклорен концерт седмица по-рано Денят на Тракия. Освен тракийските клубове от област Кърджали, очакват се тракийски клубове от Сливен, Бургас, Карнобат, Пловдив, Златоград и други градове. Домакини са тракийските клубове от Джебел и с. Припек. На сцената в читалище “Христо..

публикувано на 16.03.23 в 14:08

Обсерваторията Рожен ще открие през май модерен роботизиран телескоп

16 март е Международен ден на астрономическите обсерватории. Денят е отбелязан за пръв път през 1990 година в Италия по инициатива на Асоциацията на италианските астрономически обсерватории. През 1994 г. е отбелязан и във Франция, през 1995 г. – в още 6 европейски държави. Целта на празника е разпространение на знанията по астрономия. В България..

публикувано на 16.03.23 в 13:32

Поход край Дрангово събра в едно история и природа

Как се възпитава в родолюбие и как се помни миналото на родния край показаха в кирковското село Дрангово в неделя. Инициативната група „По стъпките на миналото към бъдещето на Дрангово“ осъществи поход по популярни места и местности в района, в който се включиха над 50 души, сред които и 14 деца със своите родители, баби и дядовци, както и туристи..

публикувано на 13.03.23 в 17:55

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Във втората част на предаването ще ви разкажа за кулинарния базар, който деца от Кърджали подготвиха за лечението на 11-годишно момиченце и ще чуете надъхващи съвети от Емил Златев, за това как да се поддържаме във добра форма и здраве постоянно. Следва кулинарен разказ на Магдалена Гигова за гръцките острови, а след това благодарение..

публикувано на 12.03.23 в 18:22