Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Николай Първанов: Бъдещето е на тези, които могат да еволюиратВ днешно време повечето хора обръщат внимание само на крайния резултат на успелия човек, независимо от естеството на успеха. Такива хора обикновено си казват неща като: "Никога не мога да бъда като него" или „Той просто е имал късмет“.

Това, което те не виждат обаче, е това, което всъщност успелия човек е преодолял. Всички борби, ежедневните отхвърления, сърдечните болки, предателствата, слуховете, критиките и всички тези самотни нощи, докато се е опитвал да направи своите виждания реалност.

Единствената разлика между онези, които се отказват и онези, които не - е ежедневната воля, ежедневната усилена работа, ежедневното ускорение, ежедневното доказване, ежедневното подобряване. Амбициозният човек прави всичко това, въпреки че ежедневно се чувства на ръба на отказването, но в крайна сметка той постига набелязаните си цели и се превръща в този, който иска да бъде.

Такъв човек е Николай Първанов. Взискателен към всеки аспект от живота, той ежедневно работи над една по-добра версия, както за себе си така и за своите клиенти, напътствайки ги като холистичен диетолог. По думите му „Добрата физика е символ на боен дух и силен характер, затова трябва да я изградим със специално внимание и подкрепа от специалист.“

Преди години Първанов създаде брандът NikFit,който помага и се грижи за вашето индивидуално здравословно хранене. Въпреки, че Първанов не е типичния диетолог, който носи бяла престилка, той е израз на решение на проблема на редица болести, които могат да се отдадат на хранителен дефицит на минерали, витамини, аминокиселини, незаменими мастни киселини и т.н. или излишък от захар, токсини, хидрогенирани мазнини и др.

Изхождайки от опита си, че всеки има уникална биохимия, предпочитания и начин на живот и нива на стрес и настроение, той разработва и мобилното приложение NikFit, което ежеминутно да се грижи за тялото ви.

Въпреки нашумелият му бранд и хилядите доволни хора от индивидуално изработени им от него програми, Николай Първанов избягва всякаква медийна изява през последните пет години. Специално за БНР обаче, той открехва завесата в едно ексклузивно интервю за промяната, амбицията и правилния път към здравословен начин на живот, който отключва във всеки един човек така желания, но забравен потенциал.

Чуйте интервюто на Ангел Шенков с Николай Първанов в звуковия файл.


Вижте още

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, вие сте с мен, Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед". Днешният епизод е е дновременно полезен и развлекателен, заради кризата, пред която сме изправени и която поставя живота ни на друга предавка. В първата част на предаването Илияна Типова разговаря с Маргарита Мандражиева - единствената жена в екипа на звукорежисьорите в ефира..

публикувано на 30.03.20 в 18:09
Полина Стефанова и Галин Ангелов

Музиката е лекарството в дните на карантина за много изпълнители

В тези дни на национална изолация много хора си останаха по домовете. Повече от седмица в социалната мрежа фейсбук хората на изкуството изнасят, концерти, поздравяват с изпълненията си всички, които са си у дома и призовават да спазват карантината. Народната изпълнителка Полина Стефанова и съпруга ѝ Галин Ангелов също направиха своето домашно..

публикувано на 28.03.20 в 16:04

Смиляна Захариева: През каквито и трудности да си преминал, винаги има едно тържествуване

Родена в Пловдив, но с родопски корени е Смиляна Захариева или най-мощния глас на планетата с което е известна изпълнителката.   На 27 септември 2018 година пловдивчанката постига нов световен рекорд за мощен глас в книгата на Гинес, след като уредът засича 113.8 децибела на 2.5 разстояние. След призив във фейсбук да изразим подкрепа за..

публикувано на 28.03.20 в 13:55

Деца от ОДК Смолян изнасят концерт в социалната мрежа

Пандемията от вирусологичното заболяване COVID-19 накара много хора да се затворят по домовете си. В такъв момент е много трудно да задържиш най-малките вкъщи. Освен, че учат дистанционна, те имат нужда и от забавления. Още повече, когато децата се занимават и творческа дейност и са свикнали и имат нужда да се изявяват.   Ръководството от Център за..

публикувано на 28.03.20 в 13:40
Кирково

Вместо празник на община Кирково провеждат заседание на кризисния щаб

Вместо да празнуват празника на общината в Кирково се провежда заседание на общинския кризисен щаб. Днес община Кирково отбелязва 106 години от основаването си като общински център, но поради наложените мерки и забрани от Министъра на здравеопазването и Министерски съвет празника няма да се проведе. Бяха предвидени спортни прояви,..

публикувано на 26.03.20 в 14:48

Pavell & Venci Venc’ с нов сингъл и видео…, но без да знаят

Преди около година, по средата на нощ прекарана в студиото, Pavell & Venci Venc’ тайно от екипа си публикуват в YouTube току-що създадена песен („За последен път“), която по-късно влиза в новия им албум „Upgrade“. Сега, по средата на карантина заради побеснял вирус, екипът им и някои от най-любимите им приятелки и..

публикувано на 24.03.20 в 10:49

Румяна Профирова: Българските учители превърнаха еволюцията на дигитализацията в революция на дистанционното обучение

В училищата из цялата страна от 16 март е въведено дистанционно обучение. Тази мярка беше предприета заради разпространението на коронавируса и затварянето на всички учебни заведения. Всички преживяваме едни от най-трудните моменти в нашата история – борбата със смъртоносен вирус, но учителите направиха всичко възможност да бъдат близо до..

публикувано на 26.03.20 в 09:00