Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Николай Първанов: Бъдещето е на тези, които могат да еволюиратВ днешно време повечето хора обръщат внимание само на крайния резултат на успелия човек, независимо от естеството на успеха. Такива хора обикновено си казват неща като: "Никога не мога да бъда като него" или „Той просто е имал късмет“.

Това, което те не виждат обаче, е това, което всъщност успелия човек е преодолял. Всички борби, ежедневните отхвърления, сърдечните болки, предателствата, слуховете, критиките и всички тези самотни нощи, докато се е опитвал да направи своите виждания реалност.

Единствената разлика между онези, които се отказват и онези, които не - е ежедневната воля, ежедневната усилена работа, ежедневното ускорение, ежедневното доказване, ежедневното подобряване. Амбициозният човек прави всичко това, въпреки че ежедневно се чувства на ръба на отказването, но в крайна сметка той постига набелязаните си цели и се превръща в този, който иска да бъде.

Такъв човек е Николай Първанов. Взискателен към всеки аспект от живота, той ежедневно работи над една по-добра версия, както за себе си така и за своите клиенти, напътствайки ги като холистичен диетолог. По думите му „Добрата физика е символ на боен дух и силен характер, затова трябва да я изградим със специално внимание и подкрепа от специалист.“

Преди години Първанов създаде брандът NikFit,който помага и се грижи за вашето индивидуално здравословно хранене. Въпреки, че Първанов не е типичния диетолог, който носи бяла престилка, той е израз на решение на проблема на редица болести, които могат да се отдадат на хранителен дефицит на минерали, витамини, аминокиселини, незаменими мастни киселини и т.н. или излишък от захар, токсини, хидрогенирани мазнини и др.

Изхождайки от опита си, че всеки има уникална биохимия, предпочитания и начин на живот и нива на стрес и настроение, той разработва и мобилното приложение NikFit, което ежеминутно да се грижи за тялото ви.

Въпреки нашумелият му бранд и хилядите доволни хора от индивидуално изработени им от него програми, Николай Първанов избягва всякаква медийна изява през последните пет години. Специално за БНР обаче, той открехва завесата в едно ексклузивно интервю за промяната, амбицията и правилния път към здравословен начин на живот, който отключва във всеки един човек така желания, но забравен потенциал.

Чуйте интервюто на Ангел Шенков с Николай Първанов в звуковия файл.


Вижте още

Еленът лопатар от Кьосево - роден под щастлива звезда?

Щастлива развръзка се очертава на сагата с елена лопатар от Кьосево, която Радио Кърджали следи от самото начало. Горското животно ще живее, няма да бъде отстреляно.  Кметът на Кърджали Хасан Азис е поел ангажимент да откупи елена и да го дари на природен парк край морето, който се намира над курортното селище Свети Влас.  Еленчето ще има..

публикувано на 20.09.21 в 16:27

Непосилни изисквания за медицински центрове и ДКЦ в област Кърджали за оформяне на Ковид-зона

Нито една Ковид зона не е обособена до този момент в област Кърджали. В края на миналата седмица от Министерството на здравеопазването съобщиха, че пациенти със съмнения за коронавирусна инфекция ще получават безплатни лекарства и безплатни прегледи, ако са посетили обособена ковид-зона в медицински център или ДКЦ. А още в края на август здравният..

публикувано на 20.09.21 в 16:02

Театърът в Кърджали кани на премиера. Открива сезона с три нови заглавия

„Деца на света" на Стефан Цанев е премиерното заглавие на Театрално-музикален център – Кърджали. Пиесата е социална трагикомедия, която изследва темата за заплашените от изчезване малки култури и разпада на традиционното семейство в контекста на съвременния глобализъм. Режисьор на спектакъла е Денислав Янев, носител на наградата за млад..

публикувано на 20.09.21 в 13:52

"На чаршията, в чата" с Галина Стефанова

Лятото отмина. Ваканциите приключиха. Време е за работа. Както обещах, предаването се завръща в ефира на Радио Кърджали след ваканцията. Подновяваме и традицията да отваряме ефирния ни телефон за Вашето мнение по темите, които Ви предлагаме за обсъждане, както и да поставяте важните според Вас теми на деня. Не случайно сме на чаршията,..

публикувано на 19.09.21 в 22:08

Отраженията на Мая Мечева, рисувани 20 години

Художничката Мая Мечева ще покаже своята юбилейна изложба 20 години по-късно "Отражения", с която отбелязва годишнина от както представя свои платна. Първата й самостоятелна проява е под надслов "Интимно - не разговаряй със страстите си, нарисувай ги" , която бе на 3 октомври, отново в Кърджали, в Керимовата къща. Мая Мечева е родена в Габрово..

публикувано на 19.09.21 в 15:53

Как се прави гръцка мусака?

Ако по нашите географски ширини патладжанът е на почит, то същото може да се каже и за съседните ни държави, например Гърция. Петя Аргирова от Германия ни разказва и как се приема този полезен зеленчук в немската кухня. Хубаво е понякога да се опитва и нещо различно, нетипично за нашия - български вкус. Гърция ни е съседка , но има с какво..

публикувано на 16.09.21 в 13:09

Валентин Велчев с клип на най-празничната си песен

Носителят на наградата „Певец на годината 2021“ Валентин Велчев зарадва почитателите си с нов видеоклип. Той е по най-празничната му песен до момента – „Наздраве“. Спотът е дело на екипа, реализирал предишния му хит „Мамо“ – оператор Чавдар Калдиев, режисьор Лео Богдановски. Самият изпълнител представи новия си проект в страницата си във..

публикувано на 14.09.21 в 12:32