Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Павлета Христова: Танцът към успеха


Танцът е вид изкуство, при който средства за създаване на художествен образ са движението и смяната на положението на човешкото тяло. Танцът е неразривно свързан с музиката, чието емоционално-образно съдържание намира въплъщение в композицията му. Той може да се разглежда и като несловесна форма на комуникация между хората.

Павлета Христова е професионален танцьор и хореограф на модерни танци. Завършила е бакалавърска степен, като "Хореограф- педагог" и магистър по  "Сценични изкуства, мениджмънт и продуцентство". Дълги години Павлета е състезател на България по танцово шоу, представляващо съчетание от художествена гимнастика, акробатика и танц. Страстта й по танците се заражда още от ранна детска възраст, като още на 15 години тя сформира и първия си курс по хип-хоп танци.

Какво е да си танцьор в България? Може ли да се преживява от това и какви жертви изисква тази професия чуйте в интервюто на Ангел Шенков с Павлета Христова в звуковия файл.

Галерия

Вижте още

НАП удължи сроковете за внасянето на данъци и декларации в периода на извънредното положение

В периода на извънредното положение Националната агенция за  приходите (НАП)  удължи сроковете за внасянето на данъци и декларации. Така например, до 30 юни се удължава срокът за деклариране и внасяне на окончателните социални и здравни осигурителни вноски за едноличните търговци, включително плащащи патентен данък и за земеделските стопани,..

публикувано на 10.04.20 в 12:11

В петък вечер Михаела Филева влиза в домовете на феновете си

Четирикратната носителка на титлата „БГ изпълнителка на годината“ Михаела Филева ще представи самостоятелен концерт на виртуалната сцена на #ЖивотВкъщи този петък от 21:00 часа. Заедно със своята група– Краси Тодоров, Васето Крумов, Сашо Обретенов, Радо Казасов и трио Тринити, Михаела ще изпълни хитовете “Латино сеньорита”, “Опасно близки”,..

публикувано на 09.04.20 в 16:29

DJ Дамян: Музиката ни дава сила да се борим

По време на наложената изолация заради коронавируса, хората по цял свят се прибраха по домовете си, спазвайки хаштага „#ОставамВкъщи”. Ковид 19 предизвика световна пандемия, която доведе до драконови мерки на ограничение на социалните контакти с цел превенция на разпространението му. Няма как да подминем истината обаче, че българския народ и..

публикувано на 09.04.20 в 14:46

382 души са новорегистрираните безработни в област Кърджали

382 души са новорегистрираните безработни в Бюрото по труда Кърджали от началото на извънредното положение до 3 април. Това съобщи за Радио Кърджали Метин Хафъзсалим, директор на Бюрото по труда Кържали:  235 от тях при регистрацията са заявили, че са освободени поради кризата с коронавируса. В сравнение, през същия период на 2019 г. броят на..

публикувано на 09.04.20 в 12:25

Нормално протича изплащането на пенсиите в Ардинско

В община Ардино пенсиите ще се получават в десетте станции на "Български пощи" в общината. Пред пощенските пунктове има полицай, който следи за нормалното получаване на пенсиите, без да има струпване пред гишетата. Повечето пенсионери в общината получават пенсиите в банкови сметки и си теглят парите с дебитни карти, казва кмета на общината..

публикувано на 09.04.20 в 10:12

Няма да се проведе пазара в общинския център Кирково

Няма въведени по-строги мерки при раздаването на пенсиите в община Кирково. Пенсиите ще се изплащат в седемте пункта на "Български пощи", които се намират на територията на общината. Служители на МВР ще съблюдават да няма струпване на пенсионери пред пощенската станция и да спазват дистанция от два метра. Няма да се проведе четвъртък пазара..

публикувано на 09.04.20 в 09:41

Получаването на пенсиите в Черноочене при строги здравни-санитарни изисквания

В община Черноочене няма желаещи доброволци, които да помагат на болни или възрастни хора в общината при нужда, а и това не се налага, казва кмета Айдън Осман. „Почти няма хора прибиращи се от Европейския съюз, а тези които си дойдоха по-рано, вече на 90% от тях им изтича карантинния период“, това съобщи кмета на селската община...

публикувано на 08.04.20 в 10:50